Είναι γεγονός πως τον τελευταίο καιρό στις αίθουσες βγαίνουν ταινίες σουπερηρώων η μια μετά την άλλη!

Το Deadpool όμως διαφέρει!

Ναι μεν, πρόκειται για ακόμα μια ταινία όπου ο ήρωας πολεμάει με τον κακό της υπόθεσης και στο τέλος νικάει αλλά συγχρόνως έχει έντονο και το ρεαλιστικό στοιχείο.

Οι δημιουργοί του, Φαμπιάν Νισιέζα και Ρομπ Λίφελντ, θέλησαν να δημιουργήσουν έναν χαρακτήρα διαφορετικό από τους κλασσικούς της Marvel, ένα πρόσωπο με μη-υπερηρωική νοοτροπία. Προσπαθώντας να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του κοινού έφτιαξαν έναν ήρωα με θανάσιμες μεθόδους εκτέλεσης των εχθρών αλλά και με εξωφρενική αίσθηση του χιούμορ.

 

Ο Ουέιντ Ουίλσον (Ράιαν Ρέινολντς) άνηκε στις ειδικές δυνάμεις του στρατού, αλλά κατέληξε μισθοφόρος. Ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια νέα ζωή μαζί με την κοπέλα του, τη Βανέσα (Μορένα Μπακάριν), όταν μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο σε τελικό στάδιο. Μη έχοντας άλλη λύση, αποφασίζει να δοκιμάσει ένα μη-εγκεκριμένο από την κυβέρνηση πρότζεκτ για να θεραπευθεί. Το πείραμα όμως δε δουλεύει, όπως ο ίδιος περιμένει και έχει μάλιστα ως αποτέλεσμα την παραμόρφωσή του, αλλά και την ικανότητα να θεραπεύεται πολύ γρήγορα.

Παρόλο που καταφέρνει να αποδράσει από το εργαστήριο-φυλακή, όπου είναι εγκλωβισμένος, ο Ουέιντ δεν τολμά να πλησιάσει τη Βανέσα φοβούμενος, πως θα τον απορρίψει. Αυτό που έχει τώρα ως σκοπό είναι να βρει το άτομο που του κατέστρεψε τη ζωή, αφού είναι ο μόνος που μπορεί να αναστρέψει την παραμόρφωση. Έχοντας πλέον νέες δυνάμεις και την πιο σκοτεινή αίσθηση του χιούμορ, παίρνει το όνομα Deadpool και σκοτώνει, όποιον σταθεί εμπόδιο στο σχέδιο του.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τιμ Μίλερ και πρωταγωνιστούν οι: Ράιαν Ρέινολντς, Μορένα Μπακάριν, Εντ Σκριν, Τζίνα Καράνο

Αν και στο έργο παρουσιάζεται μια συνεχή αιματοχυσία, το χιουμοριστικό στοιχείο είναι αυτό που ελαφραίνει τις σκηνές μάχης και μετατρέπει την ταινία σε μια ξεκαρδιστική κωμωδία!

Φυσικά δε θα μπορούσε ν’ απουσιάζει το ρομάντζο και το happy ending!

Οι ερμηνείες είναι αρκετά καλές και οι πρωταγωνιστές ταιριάζουν πολύ στους ρόλους που υποδύονται. Ο ήρωας μάλιστα με τη τελευταία φράση μας προετοιμάζει για το σίκουελ.