Οι δρόμοι, στο Γκάζι, γεμάτοι νέους μουσικούς. Δίνουν τις δικές τους μικρές παραστάσεις έξω από την Τεχνόπολη. Όλο και περισσότεροι περαστικοί μαζεύονται γύρω τους. Ήχοι της τζαζ μουσικής δίνουν νέο χρώμα στο καλοκαιρινό απόγευμα. Μας υποδέχονται στο 16th Athens Technopolis Jazz Festival.

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση πραγματοποιεί, για ακόμη μία φορά, μια μουσική γιορτή, καλωσορίζοντας στη σκηνή 18 μουσικά σχήματα από όλον τον κόσμο. Την Τετάρτη 25 Μαΐου, το Φεστιβάλ ξεκινά με τους Athens Big Band. Το Momo Trio εκπροσωπεί φέτος την Ελλάδα, ενώ οι Mário Laginha Trio, Gilad Hekselman Duo, Veronika Harcsa &Gyémánt Bálint, Marius Neset Quartet, Kratochvil / Ackerman/ Zangi Jazz Trio, Ineke / Dimitriadis / Stanik / Guilfoyle Group, Pol Belardi’s Force, Beat Kaestli & Marc Perrenoud Trio, Hidden Orchestra, Pierre de Surgères Trio, Nono García & Pablo Novoa, Naoko Sakata Trio, TriCoolOre feat. Pantelis Stoikos, Quadro Nuevo , Erkan Oğur &Telvin, ταξιδεύουν από την Πορτογαλία, το Ισραήλ, την Ουγγαρία, τη Νορβηγία, την Τσεχία, την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, την Ελβετία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Σουηδία, την Κύπρο, την Γερμανία και την Τουρκία. Μελωδίες της τζαζ, αλλά και πρωτοποριακές μουσικές συνθέσεις προσελκύουν χιλιάδες Αθηναίους και φέτος στο κέντρο της πόλης, για να λάβουν μέρος στον καθιερωμένο πλέον πολιτιστικό θεσμό, που για πέντε ημέρες θα δώσει ένα διαφορετικό ρυθμό στην πόλη.

Παρασκευή 27 Μαΐου. Σήμερα, το μουσικό πρόγραμμα ξεκινούν ο Δήμος Δημητριάδης, ο Juraj Stanik, ο Roran Guilfoyle και ο Eric Ineke. Συνδυάζοντας τις διαφορετικές πολιτιστικές και μουσικές καταβολές τους, προσφέρουν μία άρτια παράσταση στους χιλιάδες θεατές που έχουν ήδη αρχίσει να συγκεντρώνονται στο χώρο της Τεχνόπολης. Οι Pol Belardi’s Force από το Λουξεμβούργο τους ακολουθούν. Ένα μείγμα σύγχρονων αυτοσχεδιασμών με ποικίλες επιρροές από διαφορετικά μουσικά είδη. Στη συνέχεια, Beat Kaestli & Marc Perrenoud Trio. Η φωνή του διεθνούς φήμης ελβετού καλλιτέχνη Beat Kaestli ταξιδεύει το θεατή στον κόσμο της τζαζ μουσικής. Και οι Hidden Orchestra παρουσιάζουν το “Reorchestrations”, το προσωπικό project του μουσικού Joe Acheson. Ηλεκτρονική και τζαζ μουσική συνδυάζονται και εκπλήσσουν.

Το 16th Athens Technopolis Jazz Festival εγκαινιάζει το μουσικό καλοκαίρι στην Αθήνα και αφήνει και φέτος τις καλύτερες εντυπώσεις στον κόσμο που επέλεξε να το παρακολουθήσει.

 

(φωτογραφίες: Βίλλυ Καρατζιά)