Τετάρτη 1 Ιουνίου. Το καλοκαίρι ξεκινά επίσημα. Αψηφώντας τις υψηλές θερμοκρασίες βρεθήκαμε στο κέντρο της Αθήνας. Στο Faust, ο Ιούνιος μπαίνει με βρετανικό χρώμα.

Στη μουσική σκηνή του Faust συναντιούνται οι Amnesia Pills και η Lou is. Η χημεία των δύο τραγουδιστών, εμφανής από την πρώτη στιγμή. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που η Lou is και ο frontman του αγγλόφωνου μουσικού σχήματος, Γιώργος Μπίλιος, συνεργάζονται. Οι κοινές μουσικές επιρροές, το εξαιρετικό μουσικό υπόβαθρο, αλλά και οι ιδιαίτερες φωνές τους συνδυάζονται και αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Ήχοι της alternative rock, indie pop και jazz μουσικής μετατρέπουν τον πολιτιστικό πολυχώρο του κέντρου σε μία βρετανική μουσική σκηνή.

Τη μουσική βραδιά ξεκινούν οι Amnesia Pills. Οι Amnesia Pills είναι ένα νέο αγγλόφωνο μουσικό σχήμα από την Αθήνα, αποτελούμενο από τους B-Sun ή Γιώργος Μπίλιος (φωνή), Jo ή Γιώργος Βασιλάτος (κιθάρες), Σταύρος Πηλαδάκης (πλήκτρα), Στέφανος Ζακόπουλος  (τύμπανα) και Man ή Νικόλας Παπαχρονόπουλος (μπάσο). Το πρώτο τους ΕΡ, που ολοκληρώνεται αυτήν την περίοδο, χαρακτηρίζεται από το μελωδικό τους ήχο, που κινείται μεταξύ alternative rock, indie και pop και θυμίζει έντονα 80’s, αλλά με ένα σύγχρονο βλέμμα. Με επιρροές όπως οι Muse, Depeche Mode, Editors, Radiohead, The National, David Bowie, The Smiths, The Killers, Snow Patrol, U2, Placebo, οι Amnesia Pills δημιουργούν μία ενδιαφέρουσα μουσική μίξη, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να διαμορφώσουν την προσωπική τους μουσική ταυτότητα. Η φωνή και η ερμηνεία του frontman Γιώργου Μπίλιου, ξεχωρίζει και ενθουσιάζει.

Οι Amnesia Pills υποδέχονται στη σκηνή τη Lou is. Η Lou is ή Λουίζα Σοφιανοπούλου, επιστρέφει από το Λονδίνο, όπου ήρθε σε επαφή με την πολυποίκιλη μουσική σκηνή της βρετανικής πρωτεύουσας και ηχογραφεί το πρώτο της ΕΡ με τον τίτλο «Dragons». Έξι τραγούδια, σε στίχους και μουσική της ίδιας, συμπυκνώνουν τη μέχρι τώρα μουσική της πορεία, εκφράζοντας το ευρύ φάσμα των μουσικών επιρροών της, που επεκτείνεται από την alternative pop και rock έως την jazz και την έθνικ μουσική, αλλά και δίνοντας ταυτόχρονα το προσωπικό της στίγμα. Ήχοι από είδωλα του παρελθόντος, όπως η Etta James και η Ella Fitzgerald αλλά και από σύγχρονους καλλιτέχνες, όπως οι Massive Attack, Portishead, Tori Amos, Alanis Morissette και Radiohead, έχουν συμβάλλει στη διαμόρφωση της καλλιτεχνικής ταυτότητας της Lou is, σε συνδυασμό με τις σπουδές της στο πιάνο, την κιθάρα και το τραγούδι. Οι συχνές εμφανίσεις της σε μουσικές σκηνές, αλλά και οι συνεργασίες της με πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες, όπως με τη Μαρία Φαραντούρη, τη Δήμητρα Γαλάνη, τη Μελίνα Τανάγρη, το Γιάννη Κότσιρα κ.α., καθιερώνουν πλέον τη Lou is, στο ελληνικό μουσικό προσκήνιο.

Δύο νέα μουσικα σχήματα ξεκινάνε την πορεία τους αφηνοντάς μας με τις καλύτερες εντυπώσεις! Αναμένουμε τα επόμενα βήματά τους όντας σίγουροι για το ταλέντο τους και την ποιότητα της δουλειάς τους.