Το Sherlock Holmes τον γνωρίζουμε όλοι. Τα τελευταία μάλιστα ο διάσημος ντετέκτιβ έχει συγκεντρώσει ακόμη περισσότερους θαυμαστές, μετά τις πολύ επιτυχημένες ταινίες με πρωταγωνιστή τον Robert Downey Jr και την  τεράστια επιτυχία του BBC “Sherlock”.

Ο Sherlock Holmes είναι ίσως ο ήρωας που έχει γνωρίσει τις περισσότερες μεταφορές σε οποιοδήποτε μέσο: ταινίες, θεατρικές παραστάσεις, κόμικ, καρτούν και όχι μόνο. Και οι εννέα τέχνες έχουν να επιδείξουν αξιοζήλευτα δημιουργήματα με τον ήρωα που λατρεύτηκε από την πρώτη του κιόλας εμφάνιση στο μακρινό 1887.

Καμία όμως μεταφορά δεν μοιάζει με το κόμικ των Pierre Veys (κείμενο) και Nikolas Barral (σχέδιο). Οι δύο Γάλλοι δημιουργοί μας προσφέρουν κωμικές ιστορίες με τον αγαπημένο μας ντετέκτιβ με τρόπο που δεν θα το περιμέναμε. Το κόμικ έχει μάλιστα τιμηθεί με το βραβείο Groom 99 που απονέμεται απο τη Societe “Sherlock Holmes de France”, τον επίσημο οργανωμένο φορέα των φίλων του Sherlock Holmes στην Γαλλία.

Το σενάριο εμπνέεται από τα βιβλία του Conan Doyle και παρωδεί με εξαιρετικά έξυπνο τρόπο τις ιδιαιτερότητες των δύο πρωταγωνιστών, Holmes και Watson. Όσοι έχουν διαβάσει τα βιβλία θα αναγνωρίσουν το στυλ του Άγγλου συγγραφέα στο κείμενο και θα διασκεδάσουν ακόμη περισσότερο με τον τρόπο που διακωμωδείται από το υπόλοιπο σενάριο.

Το σχέδιο είναι προσεγμένο, πολύ ευχάριστο. Οι Holmes και Watson βασίζονται στις μορφές των Basil Rathbone και Nigel Bruce. Πρόκειται για τους δύο ηθοποιους που πρωταγώνιστησαν σε δεκατέσσερις ταινίες με τους ομόνυμους ήρωες και απέκτησαν τέτοια δημοτικότητα στον δυτικό  κόσμο που το στυλ τους καθόρισε τις μορφές των δύο ηρώων στην λαική φαντασία.  Το συγκεκριμμένο κόμικ δε θα μπορούσε να βασιστεί σε καλύτερα πρότυπα για να διασκεδάσει τον αναγνώστη του.

13410550_10208965285796828_173163723_o

Στην παραπάνω εικόνα  μπορείτε να πάρετε μία γεύση από την πρώτη σελίδα των ιστοριών. Καταλαβαίνετε αμέσως πως διαφέρει από τις υπόλοιπες μεταφορές των ιστοριών και υπόσχεται απολαυστικούς μπελάδες στον δάσημο ντετέκτιβ.

Το κόμικ με γενικό τίτλο “Baker Street” κυκλοφορεί σε πέντε τεύχη από την ΜΑΜΟΥΘΚΟΜΙΞ που μπορείτε να βρείτε πολύ εύκολα σε διάφορα βιβλιοπωλεία και κομιξάδικα.