Αιγιάλη, Ιούλιος 2016.

Εικόνα πρώτη: Ο Αμοργιαλός ασφυκτικά γεμάτος υποδέχεται τους άρτι αφιχθέντες επισκέπτες που ήρθαν για το Up Festival.

Εικόνα δεύτερη: Καλλιτέχνες και κοινό, μια παρέα στο Ammos beach bar της Αιγιάλης.

Εικόνα τρίτη: Ένας πατέρας αγκαλιάζει την κόρη του, πριν πάει να κοιμηθεί.

Εικόνα τέταρτη: Αγόρια και κορίτσια σε ψάθες τραγουδούν με θέα το φεγγάρι που φωτίζει τη θάλασσα.

Εικόνα πέμπτη: Το τραγούδι μας φτάνει μέχρι τον ουρανό σαν μια σκάλα ως το άπειρο.

 

Φοίβος Δεληβοριάς

Φοίβος Δεληβοριάς

Δύο είναι οι παράγοντες που συντελούν στο ν’ αγαπήσεις ένα νησί.

Ο πρώτος είναι ο κεραυνοβόλος έρωτας με το που αντικρίζεις το τοπίο, όταν κατέβεις από το πλοίο. Ο δεύτερος, που είναι η δική μου ιστορία, είναι οι άνθρωποί του και οι στιγμές που έζησες εκεί. Και αφορμή γι αυτό ήταν η διοργάνωση του 5ου Up Festival που έλαβε χώρα για πρώτη φορά στην Αμοργό, στο λιμάνι της Αιγιάλης. Ένα νησί μεταμορφωμένο που έσφυζε από νιάτα και ζωντάνια και αντηχούσε μέχρι πέρα από τα πέρατα, πέρα από τα πέρα μέρη μουσικές.

 

Παύλος Παυλίδης & B Movies

Παύλος Παυλίδης

 

Το τριήμερο πέρασε σαν το νερό που κυλάει. To Up Festival έφερε ζεστό αέρα στο νησί και έντυσε με τα πιο όμορφα χρώματα την γεμάτη βουή παραλία. Πρόσφερε ένα αξέχαστο γαϊτανάκι γιορτής στους ανυποψίαστους ντόπιους και ιδιαίτερα σε όλους εμάς, που κάναμε το μακρύ ταξίδι, διψασμένοι να ακούσουμε τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες ανακαλύπτοντας παράλληλα και νέες μουσικές προτάσεις.

 

Vodka Juniors

Vodka Juniors

 

Ελεύθερη είσοδος σε όλες τις συναυλίες που ήταν πολλές και χορταστικές, εύκολη πρόσβαση, το camping σε απόσταση αναπνοής από το συναυλιακό χώρο, after parties μείνε λίγο ακόμη μέχρι το πρωί.

 

Cave Children

Cave Children

 

Παύλος Παυλίδης & Β Movies, Φοίβος Δεληβοριάς, Villagers of Ioannina City, Vodka Juniors, Cave Children, The Noise Figures, Gioumourtzina, Σtella, The Boy, Lurry Gus, Daphne And The Fuzz, Κρίστη Στασινοπούλου, Baby Guru. Λίγες μέρες πριν από την πανσέληνο τα συγκροτήματα, που συμμετείχαν, έδωσαν υπέροχες ερμηνείες με εμφανή διάθεση, ότι το απολαμβάνουν πραγματικά.

 

Το Up Festival 2016 στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, κέρδισε το στοίχημα μιας επιτυχημένης διοργάνωσης σε νέο χώρο κι έδωσε την ευκαιρία στους κατοίκους της Αμοργού να επαναλάβουν, αν θέλουν, το φεστιβάλ στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του νησιού και τον επόμενο χρόνο. Εμείς ψηφίζουμε να μην πάει του χρόνου το φεστιβάλ στο επόμενο λιμάνι για να τραγουδήσουμε : “Με τα ρούχα όπως είσαι πέσε στο νερό για μένα, η σελήνη θα χορεύει μέχρι το πρωί για σένα, είναι η ζωή σταγόνα μόλις που την προλαβαίνεις”.

 

 

13700189_714379751998598_1458366497098915785_n

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : ΝΤΙΜΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Της ιδίας:

https://fermouart.gr/2016/08/28/eidame-pavlos-pavlidis-acoustic-idryma-stavros-niarchos/

https://fermouart.gr/2017/03/03/pavlos-pavlidis-gazarte-strings-and-voices/