7 Αυγούστου – 4 Σεπτεμβρίου 2016

Με τίτλο “Μονήρεις Εξομολογήσεις”, το 3ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» θα πραγματοποιηθεί και φέτος το καλοκαίρι, στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι Μαράϊκε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, στο Κρανίδι Ερμιονίδας, από τις 7 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2016.

Το αναλυτικό Πρόγραμμα του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» παρουσίασε ο κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, εμπνευστής του θεσμού, που έχει και την καλλιτεχνική του εποπτεία, στην καθιερωμένη, πλέον, Συνέντευξη Τύπου, στο καφέ του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ στην Αθήνα, την Τετάρτη 15 Ιουνίου, με την παρουσία συμμετεχόντων πρωταγωνιστών, επίλεκτων προσκεκλημένων από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου, εκπροσώπων της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χορηγών και πλήθους φίλων.

 

3o_gspl

Πρόκειται για την καθιερωμένη πλέον, κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση στην Ερμιονίδα, που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 και έχει ήδη λειτουργήσει σε δύο περιόδους με μεγάλη επιτυχία, έχοντας εξελιχθεί σε θεσμό, με διοργανωτή τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας και με την επιμέλεια και άγρυπνη καθοδήγηση του εμπνευστή του, καθηγητή κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου.

Συγκεντρώνοντας σε ένα εξαιρετικά διαμορφωμένο υπαίθριο θέατρο την αφρόκρεμα των αθηναϊκών παραστάσεων και τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού θεάτρου μέσα σε διάστημα ενός μήνα, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να συμβάλει στην προώθηση του ποιοτικού θεάτρου στην ελληνική περιφέρεια και συγκεκριμένα στην όμορφη και δημοφιλή Ερμιονίδα, στολίδι της Αργολικής γής, καθώς και στην τόνωση της ήδη έντονης τουριστικής της ανάπτυξης, προωθώντας την καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας και τη διάδοση του πολιτισμού.

 

 

Εκτός από τους μόνιμους κατοίκους της Ερμιονίδας, το Φεστιβάλ απευθύνεται σε μεγάλο πλήθος παραθεριστών, από την ευρύτερη περιοχή. Η συνήθης πληρότητα στις παραστάσεις είναι 350-400 άτομα, με δυνατότητα επέκτασης σε συνολική χωρητικότητα 1.500 ή και 2.000 ατόμων, για τις συναυλιακές εκδηλώσεις.

Στη φετινή 3η διοργάνωση θα συμμετάσχουν: Άννα Βαγενά – Μαίρη Βιδάλη – Βασίλης Βλάχος – Γιώργος Γαλίτης – Κατερίνα Διδασκάλου – Αλίκη Καγιαλόγλου – Υρώ Μανέ – Τάσος Μπλάτζιος – Μάνια Παπαδημητρίου – Σωτήρης Τσόγκας και Γιούλη Πεζοπούλου.

Τις θεατρικές παραστάσεις θα πλαισιώσουν δύο μουσικές εκδηλώσεις με δύο ιδιαίτερα αξιόλογους ερμηνευτές, τον Ορφέα Περίδη στην έναρξη (7/8) και την Φωτεινή Βελεσιώτου στη λήξη (4/9).

Στο Φεστιβάλ θα συμπεριληφθεί επίσης για πρώτη φορά, υπό τη μορφή Προ-φεστιβαλικής εκδήλωσης, η ετήσια παραγωγή του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας που αφορά το αρχαίο δράμα. Για το 2016, έχει επιλεγεί η αρχαία κωμωδία Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη, που θα παρουσιαστεί στο κοινό σε 5 παραστάσεις, στις 27-28-29-31/7 & 1/8.

ekklhsiazouses-ermionida

 

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα θα κλείσει με δύο Μετα-φεστιβαλικές εκδηλώσεις, η μία αφιερωμένη στο έτος Σαίξπηρ, όπου ο σκηνοθέτης Δημήτρης Βλάσσης και η «Ομάδα Θεατρικής Άσκησης» θα παρουσιάσουν τη μουσικο-θεατρική παράσταση «Capriccio Veneziano», μια ελεύθερη μεταγραφή του «Εμπόρου της Βενετίας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ (η παράσταση παρουσιάστηκε στο ACS στην Αθήνα στα τέλη Μαΐου με τεράστια επιτυχία) και η δεύτερη με την Αφήγηση Ραψωδιών της Οδύσσειας του Ομήρου, Φ «Τόξου θέσις» και Χ «Μνηστηροφονία», σε μετάφραση Δημήτρη Μαρωνίτη, με την Αγλαϊα Παππά και στο Μπάσο τον Απόστολο Καλτσά.

 

13243975_10153425160900938_8609326815016573975_o

Το Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» διεξάγεται στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”, που βρίσκεται στον περιφερειακό δρόμο Κρανιδίου-Ερμιόνης, σε κομβικό σημείο ανάμεσα στην Ερμιόνη, το κοσμικό Πόρτο Χέλι και την Κόστα, απ’ όπου γίνεται η σύνδεση της Πελοποννήσου με τις Σπέτσες. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό χώρο, πρώην αποθήκη της ΦΑΓΕ και διαμορφώθηκε σε θέατρο πριν από τρία χρόνια, χάρη στην πολύπλευρη στήριξη της μεγάλης Χορηγού, κυρίας Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, αρκετών φιλότεχνων χορηγών της περιοχής και κυρίως χάρη στην προσωπική εθελοντική δουλειά των μελών και των φίλων του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, για να στεγάσει την πλούσια δραστηριότητά του.  Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό περαιτέρω διαμόρφωση, για να φιλοξενήσει το μεγάλο αυτό πολιτιστικό γεγονός.

Το πρόγραμμα:

Προφεστιβαλική εκδήλωση:

Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες», σε μετάφραση Χ. Μύρη, σκηνοθεσία Μόνικα Κολοκοτρώνη

7/8 Έναρξη Φεστιβάλ – Μουσική Συναυλία με τον Ορφέα Περίδη

Παραστάσεις:

10/8 «Λωξάνδρα», της Μαρίας Ιορδανίδου, με την Άννα Βαγενά
12/8 «Τα ραδίκια ανάποδα», του Γιώργου Γαλίτη, με τον Γιώργο Γαλίτη
14/8 «Λέλα Καραγιάννη-Η Μάνα της Αντίστασης», του Γιώργου Χριστοδούλου , με την Μαίρη Βιδάλη
17/8 «Η απολυμένη», του Αντώνη Τσιπιανίτη, με την Κατερίνα Διδασκάλου
20/8 «Ένας πανηγυρικός και ένας επικήδειος», του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με τον Βασίλη Βλάχο
24/8 «Η Θαλασσινή Ωδή» & Τα Fados της εφηβείας μου», του Fernando Pessoa, με την Αλίκη Καγιαλόγλου
27/8 «Συμβολαιογράφος», του Νίκου Βασιλειάδη, με την Υρώ Μανέ
29/8 «Στα άκρα» της Κωστούλας Μητροπούλου, με τον Σωτήρη Τσόγκα και την Γιούλη Πεζοπούλου
31/8 «Πεθαίνω σα χώρα», του Δημήτρη Δημητριάδη, με τον Τάσο Μπλάτζιο
3/9 «Aδαμαντία», του Παναγιώτη Μέντη , με την Μάνια Παπαδημητρίου
4/9 Λήξη Φεστιβάλ – Μουσική Συναυλία με την Φωτεινή Βελεσιώτου

Μεταφεστιβαλικές εκδηλώσεις:

9/9 “Capriccio Veneziano”, ελεύθερη μεταγραφή του «Εμπόρου της Βενετίας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, από την «Ομάδα Θεατρικής Άσκησης». Μεταγραφή-σκηνοθεσία Δημήτρης Βλάσσης.

14/9 Αφήγηση Ραψωδιών της Οδύσσειας του Ομήρου, Φ «Τόξου θέσις» και Χ «Μνηστηροφονία», σε μετάφραση Δημήτρη Μαρωνίτη, με την Αγλαϊα Παππά. Στο Μπάσο ο Απόστολος Καλτσάς .

Διοργάνωση: ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Συνδιοργάνωση: ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κώστας Γεωργουσόπουλος

Συντονισμός Καλλιτεχνικών Σχημάτων: Τάσος Μπλάτζιος

Το εξωτερικό του θεάτρου–πολυχώρου. Ο πολυχώρος ARTίκι Mαράϊκε Ηλιού Ντε Κόνινγκ είναι και η έδρα του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας (Θ.Ο.Ε.), που είναι ο διαχειριστής του.

 

http://www.thoe.org.gr/