Η Ομάδα Θεάτρου «Χ•αίρεται» παρουσιάζει την παράσταση “Ο Αδαής και ο Παράφρων” του Τόμας Μπέρνχαρντ, σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα, στο θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης για 9 μόνο παραστάσεις.

Η περσινή μεγάλη επιτυχία της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου επανέρχεται για έναν νέο κύκλο παραστάσεων, στη μεγάλη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. 

Ένα δύσκολο, αλλά άκρως ενδιαφέρον έργο, ενός συγγραφέα που σε όλη τη διάρκεια της ζωής του επιχειρούσε να καταγράψει τα σημαντικά ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης και μια παράσταση που το αξιοποίησε.

13686526_1707811062814694_3852010367668440989_n

 

Μια μεγάλη ντίβα της όπερας, πρόκειται να τραγουδήσει στον «Μαγικό Αυλό» του Μότσαρτ για διακοσιοστή εικοστή δεύτερη φορά. Εξαντλημένη από την πειθαρχία που έχει επιβάλλει στον εαυτό της και από την επαναλαμβανόμενη έκθεση της στην κρίση του κοινού, αποφασίζει να ματαιώσει τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της και να αποσυρθεί με τον τυφλό πατέρα της στην εξοχή. Εκείνος όμως, αλκοολικός και φιλοχρήματος, έχει εναποθέσει όλη του τη ζωή στην τραγουδιστική καριέρα της κόρης του.


Ανάμεσά τους βρίσκεται ένας γιατρός, δόκτορας Ιατροδικαστικής, παθιασμένος με την ανθρώπινη ανατομία, αλλά αδιάφορος για την ανθρώπινη ύπαρξη…

Τι αποτελέσματα έχει στον καλλιτέχνη η τελειομανία, η στείρα εξειδίκευση, η υπέρμετρη συγκέντρωση, ο αυστηρός αυτοπεριορισμός;

Η τέχνη, η επιστήμη, ακόμα και η σχέση γονιού και παιδιού, αποδεικνύονται ανεπαρκείς και καταστροφικές για την πλήρωση των ανθρώπινων αναγκών. Ο Μπέρνχαρντ μετατρέπει την ιατρική σε επιστήμη της αποσύνθεσης και τη μουσική σε τέχνη της αποπροσωποποίησης και της καταστροφής.

Ο μεγάλος Αυστριακός συγγραφέας επιστρατεύει το γκροτέσκο και «χολερικό» χιούμορ του για να υπογραμμίσει το υπαρξιακό άγχος των ηρώων του. Μια άγρια κωμωδία για την τραγωδία της τέχνης, της επιστήμης και της γονεΐκής χειραγώγησης.

” Όλοι πάντα είτε είναι διανοούμενοι είτε καλλιτέχνες καθιστούν την αχρειότητα νόημα της ζωής τους ” Τ.Μ.

 adaiskaiparafron9-tNJP6f-800x_

 

Συντελεστές:
Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Σκηνοθεσία: Γιάννος Περλέγκας
Σκηνικά – Κοστούμια: Λουκία Χουλιάρα
Κίνηση: Δήμητρα Ευθυμιοπούλου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Βίντεο: Ιάσονας Αρβανιτάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μάγδα Καφκούλα
Βοηθός σκηνογράφου: Γεωργία Μπούρα
Σχεδιασμός μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου
Σχεδιασμός κομμώσεων: Χρόνης Τζήμος
Σχεδιασμός ήχου: Δημήτρης Τσούκας
Φωνητική διδασκαλία: Ευαγγελία Καρακατσάνη
Εκτέλεση μακιγιάζ: Ιωάννα Μπάκα
Φωτογραφίες παράστασης: Karol Jarek, Ιάσονας Αρβανιτάκης, Γιάννης Πρίφτης
Γραφιστική επιμέλεια: Αντώνης Λύρας

Διανομή:
Βασίλισσα της Νύχτας: Ανθή Ευστρατιάδου
Κυρία Φάργκο/Σερβιτόρος Βίντερ: Γιάννης Καπελέρης
Πατέρας: Χρήστος Μαλάκης
Δόκτωρ: Γιάννος Περλέγκας

Διάρκεια παράστασης: 145 λεπτά (με διάλειμμα)

8 – 11 & 13 – 17 Σεπτεμβρίου 2016, στις 21:00

Οι παραστάσεις στις 8, 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου θα παιχτούν με αγγλικούς υπέρτιτλους.

https://www.facebook.com/oadaiskaioparafron/

adaiskaiparafron13-69oAg1-800x_

 

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206,  Ταύρος, τηλ. 210 3418550.

Τιμές εισιτηρίων:

Προπώληση 10€ , 8€ (μειωμένο) – Στα ταμεία του Ιδρύματος, 210 3418579, στα καταστήματα Forthnet και Seretis travel, Πανεπιστημίου 61, 210 3251295, στο www.mcf.gr, Ticket Services, Πανεπιστημίου 39, .

Στο ταμείο του θεάτρου : 12€ , 10€ (μειωμένο)