Τίποτα περισσότερο δεν υπάρχει για τον άνθρωπο από ένα άνθρωπο.

Μόνον ο άνθρωπός δίνει. Άλλο υπέρτατο απ’ αυτό δεν υπάρχει.

unnamed4

Ανοιχτή συζήτηση με τον Δημήτρη Δημητριάδη και τους συντελεστές της παράστασης Insenso, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στη σκηνή της Φρυνίχου του Θεάτρου Τέχνης

Ο Δημήτρης Δημητριάδης την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου έρχεται στο Θέατρο Τέχνης, στο πλαίσιο ανοιχτής συζήτησης, με αφορμή την παράσταση «Insenso» σε σκηνοθεσία Πέτρου Σεβαστίκογλου με πρωταγωνίστρια την Αλεξάνδρα Καζάζου. Το «Insenso» αποτελεί μια παραγωγή του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι και της Avant Art και θα ανέβει στη σκηνή της Φρυνίχου από τις 22 έως τις 25 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για την παράσταση που άνοιξε στις 15 Ιανουαρίου την αυλαία της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης στο Βρότσλαβ της Πολωνίας και θα εγκαινιάσει στις 18 Οκτωβρίου τη Θεατρική Ολυμπιάδα που θα πραγματοποιηθεί στην ίδια πόλη. Στο Θέατρο Τέχνης, μετά το τέλος της παράστασης της 23ης του μήνα, θα διοργανωθεί ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή τόσο του διακεκριμένου συγγραφέα, όσο και του σκηνοθέτη και της ηθοποιού.

νέο video trailer:

 

INSENSO

του Δημήτρη Δημητριάδη

 

Μόνο για 4 παραστάσεις

22 – 25 Σεπτεμβρίου | Ώρα 21.15 | Διάρκεια 60 λεπτά

 

Θέατρο Τέχνης Καρολου Κουν

Φρυνίχου 14, Πλάκα (χάρτης)

τηλέφωνα ταμείου: 2103222464 & 2103236732

προπώληση: www.viva.gr

 

Το Θέατρο Τέχνης παρουσιάζει την παράσταση που άνοιξε στις 15 Ιανουαρίου 2016 την αυλαία της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης στο Βρότσλαβ της Πολωνίας και εγκαινιάζει στις 18 Οκτωβρίου 2016 τη Θεατρική Ολυμπιάδα που θα πραγματοποιηθεί στην ίδια πόλη.

 

Πρόκειται για την πολωνική παραγωγή «Inseno» του Δημήτρη Δημητριάδη σε σκηνοθεσία Πέτρου Σεβαστίκογλου με πρωταγωνίστρια την Αλεξάνδρα Καζάζου Μια παραγωγή του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι και της Avant Art, μόνο για 4 παραστάσεις στη σκηνή της Φρυνίχου.

 

Το Insenso είναι η ιστορία μιας γυναίκας που «παραφρονεί» από έρωτα, που ο έρωτας εξωθεί πέρα της λογικής της, πέρα του μέτρου, πέρα από κάθε αποδεκτού ορίου: Insenso, ολοσχερής ήττα της φρόνησης – εξουθενωτικός θρίαμβος των αισθήσεων, ακροβασία στα όρια της λογικής.

 

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ορίζει το έργο του Insenso σαν μια όπερα χωρίς μουσική, όπου ο λόγος και το ανθρώπινο σώμα αποτελούν τα μοναδικά όργανα. Κίνηση, λόγος σε αντίστιξη, σε αρμονία η δυσαρμονία. Ένστικτο και λογική σε μια αιώνια συνομιλία. Ένα θέατρο όπου η κίνηση, το σώμα, δεν αποτελούν το αναγκαίο υπόβαθρο του λόγου αλλά που μπαίνουν σε μια διαλεκτική σύγκρουση μαζί του. Θέατρο της έξ-στασης που αναζητεί την ψυχική και σωματική μετακίνηση από την στασιμότητα του αποδεκτού.

Για τον Δημητριάδη ο έρωτας είναι από τα πιο επαναστατικά στοιχεία της ζωής. Μας επιτρέπει να ξεφύγουμε από ό, τι έχουμε μάθει, να σπάσουμε τα όρια του καθώς πρέπει, για να μπορέσουμε να δούμε καλύτερα. Το Insenso είναι αυτή η παράλογη, μη λογική, προσπάθεια να γκρεμιστούν οι τοίχοι που χτίζουμε γύρω μας, σε μια τολμηρήπορεία προς την«άλλη πλευρά». Με ρίσκο, με πόνο να διεκδικήσουμε το ανέφικτο. Να βυθιστούμεστο μη κοινωνικά και ηθικά αποδεχτό. Το Insenso είναι πιο πολύ επίκαιρο από ποτέ σε μια εποχή που επιβάλει πια να γκρεμίσουμε ό,τι θεωρούμε δεδομένο για να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι ύπαρξης προσωπικοί, πολιτικοί και κοινωνικοί.

 

1 με 9 Οκτωβρίου η παράσταση θα παρουσιαστεί

στη Μονή Λαζαριστών της Θεσσαλονίκης. καλεσμένη από το ΚΘΒΕ

Η παράσταση, πραγματοποιείται στα ελληνικά.

Σκηνοθεσία: Πέτρος Σεβαστίκογλου

Ερμηνεία : Αλεξάνδρα Καζάζου

Σκηνικά : Πέτρος Σεβαστίκογλου

Κοστούμι : BajkaTworek

Φωτισμοί : Karol Jarek

Παραγωγή : Grotowski institute, Avant Art

 

Πέτρος Σεβαστίκογλου