2

Το Arteshop και η γκαλερί Manifactura παρουσιάζουν για 4 ημέρες την έκθεση «Το Βιβλίο ως Έργο Τέχνης– Contemporary Artists’ Books» στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων στο Θησείο.

Η έκθεση έχει σαν σκοπό να αναδείξει τα artists’ books, ένα μέσο έκφρασης των καλλιτεχνών που πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και εξελίχθηκε σε ένα πρωτότυπο και διαφορετικό τρόπο προβολής εννοιών και ιδεών που απασχολούν τον καλλιτέχνη.

Ο καλλιτέχνης με αφετηρία τη μορφή του βιβλίου δημιουργεί βιβλία που συνδιάζουν πολλές μορφές τέχνης. Έτσι έχουμε τρισδιάστατα γλυπτά βιβλία, βιβλία με φωτογραφία, σχέδια, ζωγραφική, χαρακτικά, ποίηση, κείμενο, ψηφιακές εκτυπώσεις και ήχο. Είναι άπειρες οι δυνατότητες δημιουργίας και πειραματισμού των καλλιτεχνών με αυτό το μέσο.

Πολλά artists’ books αποτελούν ένα μοναδικό έργο τέχνης , άλλα βγαίνουν σε περιορισμένα και άλλα σε πολλαπλά αντίτυπα.

Κάθε artist’s book ερευνά, αναλύει και πειραματίζεται με μια έννοια ή ιδέα που θέλει να μας μεταφέρει ο καλλιτέχνης. Πολλές φορές αποτελεί και μια προσωπική του κατάθεση.

 

Ο επισκέπτης μπορεί να τα πιάσει, να τα ξεφυλλίσει, να τα διαβάσει. Είναι ένα έργο που όταν το αποκτήσουμε μπορούμε να το πάρουμε μαζί μας στις διακοπές μας, να το δανείσουμε σε φίλους, να το απολαύσουμε. Είναι ένα έργο μοναδικό αλλά συγχρόνως όχι απόμακρο.

 

 

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:1

Αθηνά Χατζή, Βούλα Φερεντίνου, Στέφανος Αλαφούζος, Στέλλα Τσιστράκη, Ελένη Αγγέλου, Μιχάλης Δουκουμετζάκις, Νεκτάριος Σταματόπουλος, Ελένη Γκλίνου, Μαρία Μπουρμπού, Αντιγόνη Μανωλίδου, Σούλα Πέτρου, Ελένη Θεοφυλάκτου, Μαίρη Λουκά, Λένα Αντωνίου, Δημήτρης Θεοδόσης, Βασιλική Κοσκινιώτη, Έλενα Αθανασιάδου, Κυβέλη Ζαχαρίου, Άννα Γερολυμάτου, Ντορίνα Μάλλιου, Αλίκη Μουτούση, Κωστας Βίττης, Μαρία Σταμάτη, Βάσια Λεοντοπούλου, Αννέτα Σπανουδάκη, Θόδωρος Μπρουσκομμάτης, Βάσια Χαρίση, Μιχάλης Ηλιού, Φιόνα Μουζακίτη, Αγνή Χρονοπούλου, Δέσποινα Πανταζή, Λουκία Ανδρεάδου, Άρης Μ. Κλωνιζάκης, Χρήστος Σανταμούρης, Ελένη Καστρινογιάννη, Παναγιώτα Πιτσιρή, Άννα Δημητρίου.

 

Επιμελητές έκθεσης:

Φιόνα Μουζακίτη, Δέσποινα Σταύρου

 

3

Ωράριο Λειτουργίας:

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 19:30

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου: 11:30 – 18:00

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου: 12:00 – 20:00 μμ

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου: 12:00 – 20:00 μμ

Τοποθεσία:

Πεζόδρομος Ερμού 134-136, Πλατεία Ασωμάτων

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

 

Τιμή εισιτηρίου:

Είσοδος ελεύθερη

 

f: https://www.facebook.com/events/565387723654634/

φωτογραφίες και απεικονιζόμενα έργα : Άννα Δημητρίου