Το Athens Photo Marathon, η μεγαλύτερη ανοιχτή φωτογραφική διοργάνωση διαγωνιστικού χαρακτήρα στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016. Με γενικό μότο We are all photographers, καλεί τους φίλους της φωτογραφίας σε ένα ξεχωριστό φωτογραφικό δρώμενο στην πόλη.

Με κοινή γλώσσα τη φωτογραφία και όχημα τη φωτογραφική τους μηχανή, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σ’ έναν «μαραθώνιο», προσεγγίζοντας μέσα από τη δική τους οπτική, σε διάστημα έξι ωρών, τέσσερα θέματα, με επίκεντρο την πόλη.

Ένας διαγωνισμός, που ξεφεύγει από τα όρια του συμβατικού, προτείνοντας να δούμε την πόλη που ζούμε, την πόλη που συνεχώς αλλάζει, με άλλο βλέμμα. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή η διάθεση για πειραματισμό, έκφραση και δημιουργία.

Διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας με την υποστήριξη της Nikon, στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2016, το οποίο πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Πρόγραμμα:
11:00 Προσέλευση στο σημείο εκκίνησης και παραλαβή των αριθμών συμμετοχής
11:45 Καλωσόρισμα και ανακοίνωση προγράμματος
12:00 Ανακοίνωση θεμάτων και έναρξη φωτομαραθωνίου
18:00 Λήξη φωτομαραθωνίου και παράδοση φωτογραφιών

Διαδικασία:
Οι συμμετέχοντες με την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή τους, θα συναντηθούν στο σημείο εκκίνησης (Μουσείο Μπενάκη, Κτίριο οδού Πειραιώς) στις 11:00. Κατά την προσέλευσή τους θα απευθύνονται στο γραφείο υποδοχής, απ’ όπου θα λαμβάνουν και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την παραλαβή της ειδικής κάρτας διαπίστευσης με τον αριθμό συμμετοχής τους.

Στη συνέχεια θα συγκεντρωθούν για την ανακοίνωση των θεμάτων. Ο φωτογραφικός μαραθώνιος θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα, με τη συγκέντρωση των συμμετεχόντων στο σημείο τερματισμού και την παράδοση του φωτογραφικού υλικού στην ομάδα του μαραθωνίου. Κάθε διαγωνιζόμενος θα απευθύνεται στον αντίστοιχο “σταθμό παραλαβής” και θα παραδίδει τέσσερις φωτογραφίες (μία ανά θεματική ενότητα), τις οποίες και επιλέγει να υποβληθούν στο διαγωνιστικό τμήμα και να τεθούν στην κρίση της επιτροπής, αρχικά και στη συνέχεια, στην κρίση του κοινού.

*Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ:

11:00 Προσέλευση | 12:00 Έναρξη

ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:

Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Τ: 210 9211 750, Email: [email protected]

info:  http://photomarathon.gr