Η DIY (do it yourself) ταινία μικρού μήκους της NAIL ολοκληρώνει τον 2ο κύκλο γυναικείων θεατρικών μονολόγων…

6 γυναίκες, 6 ρόλοι, 6 ιστορίες… ένα μήνυμα “ζήσε”.

H NAIL είναι η πρώτη κινηματογραφική ομάδα κοινωνικοπολιτικών παρεμβάσεων στην Ελλάδα. Ιδρυτές της η Λίνα Φούντογλου και ο Αντώνης Morgan Κωνσταντουδάκης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τι μας είπαν οι δημιουργοί για την ταινία “Nemesis”:

“Στο δεύτερο κύκλο της κινηματογραφικής ομάδας NAIL, τοποθετήσαμε κλασικές ηρωίδες του θεατρικού ρεπερτορίου στους δρόμους της πόλης. Με το “Nemesis”, το τελευταίο επεισόδιο του κύκλου, σκοπός ήταν να υπογραμμίσουμε πόσο σύγχρονες εξακολουθούν να είναι αυτές οι γυναίκες, αυτά τα κείμενα. Έτσι η Κασσάνδρα από τις Τρωάδες του Ευριπίδη γίνεται μία σύγχρονη πρόσφυγας πολέμου, η Ιφιγένεια ένα παιδί που κακοποιείται από τον ίδιο του τον πατέρα… Παράλληλα έχουμε προσάψει στις ηρωίδες αυτές μια ψυχική διαταραχή, όπως νομίζαμε εμείς, ότι συνάδει με τις πράξεις της. Μια ψυχωτική Οφηλία, μια υστερική Δις Τζούλια….

 

14454466_10210869289950635_1435098965_n-300x169

 

Αυτά τα ψυχικά γνωρίσματα που στον υπερθετικό τους βαθμό γίνονται ασθένειες, δεν προστέθηκαν για να μπει μια «εύκολη» ταμπέλα στις ηρωίδες μας. Αντιθέτως, με αυτόν τον τρόπο προσεγγίστηκε με σεβασμό, μία πτυχή της σκοτεινής ύλης αυτών των προσωπικοτήτων φέρνοντάς τες ακόμη πιο κοντά στο σήμερα. Ο πόλεμος, η κακοποίηση, η ταξική ανισότητα, η εξουσία, ο έρωτας, το άγχος, η αγωνία της αποδοχής είναι πράγματα που δεν έπαψαν στιγμή να επηρεάζουν άμεσα τον άνθρωπο και πολλές φορές να τον οδηγούν σε τραγικές πράξεις. Ένα γράμμα του Άμλετ για την Οφηλία μπορεί να είναι σήμερα ένα μήνυμα στο κινητό «της». Η κάθαρση έρχεται, αφού αναστηθούν αυτές οι ηρωίδες και αφού επινοηθεί ένα διαφορετικό τέλος, που τις οδηγεί στην ομαδική ψυχοθεραπεία και στην επούλωση των πληγών τους.”

Δείτε το βίντεο: