“ΥΓΡΑΣΙΑ”

Μουσικο-αφηγηματική παράσταση για αιματοβαμμένους έρωτες από τα αστυνομικά δελτία των εφημερίδων

dikamero-still083

Η Υγρασία είναι µια µουσικο-αφηγηµατική παράσταση η οποία πραγµατεύεται αληθινές ιστορίες ερωτικών εγκληµάτων που έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη, ξεκινώντας απο τη σφαγή στον Ιππόδροµο, το 390 µ.Χ. και τελειώνοντας λίγο πριν η ζωή των Θεσσαλονικέων αρχίσει να συνταράσσεται από τα εγκλήματα που αργότερα θα αποδοθούν στον “δράκο του Σέιχ Σου”.

11 ερωτικά εγκλήματα αλιευμένα από τα αρχεία των εφημερίδων, 11 αφηγήσεις, 11 τραγούδια και ένας Επίλογος αντί αποχαιρετισμού, πλέκουν ένα διαχρονικό ψηφιδωτό της σκοτεινής και αθέατης, μα εξίσου -αν όχι περισσότερο- πραγματικής πλευράς της πόλης. Γίνονται το κέντημα της ξεχασμένης, άφωτης, οπισθόφυλλης και άδοξης “ερωτικής” Θεσσαλονίκης.

dikamero-still084

Το φάντασµα της Άνω Πόλης, η παραχωµένη γυναίκα της Θέρµης, το θλιβερό ροµάντζο της κυρίας Αλίσια, ο αιµατοβαµµένος Πασάς, ο θερµοκέφαλος Μεχμέτ, ο µανιασµένος Αρίστος, ο ντελικάτος εραστής των Ηλυσίων, το εµµονικό ζευγάρι της Ιπποδροµίου, ο µαραζωµένος μανάβης, η καηµένη η Κασσιανή που άλλο ζητούσε και άλλο πήρε, όλοι κατεβαίνουν από το µακρινό τους αστέρι, για να ανακαλέσουν και να µιλήσουν.

Από το σχήμα Λόλα-Λόλα*

dikamero-still026

Κείμενα – Στίχοι – Αφήγηση: Μαρίνα Αντωνοπούλου

Μουσική – Στίχοι – Πιάνο – Φωνή: Γιώργος Χούχος

Κοντραμπάσο: Πέτρος Δαμιανίδης

Τύμπανα: Δημήτρης Κούτλας

dikamero-still035

Στο Καφεθέατρο Ελληνικό,

Ιουστινιανού 3, 54631, Θεσσαλονίκη

Τηλ. Κρατήσεων 2310237016

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Ώρα έναρξης 21:30

*ένα “ά-σχημο” σχήμα