Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, το Fermouart παρευρέθηκε στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι συντελεστές της παράστασης «Για μια ανάσα…», η οποία θα κάνει πρεμιέρα στο θέατρο «Διάνα» στις 3 Νοεμβρίου.

Ο σκηνοθέτης Σταμάτης Φασουλής μίλησε αρχικά για την υπόθεση του έργου καθώς και για τη διορατική συγγραφέα του Ζίνι Χάρις. Πρόκειται για ένα έργο πρόσφατα γραμμένο, αλλά αποκαλυπτικό για το μέλλον. Η υπόθεση ξεκινά ως μια απλή ερωτική ιστορία και τελειώνει προφητικά: μια γυναίκα επιχειρεί να κάνει έρευνα πάνω στο ανθρώπινο κεφάλαιο. Όταν το φίδι της αμφιβολίας τρυπώνει μέσα της, ο κόσμος της αρχίζει να τρίζει συθέμελα και τα πάντα ανατρέπονται.

Ο Σταμάτης Φασουλής δεν παρέλειψε επίσης να αναφέρει πόσο χαίρεται όταν συναντά καινούριους ανθρώπους καθώς και τους καινούριους κόσμους που αυτοί κουβαλούν.

Στη συνέχεια, η Ελένη Ράντου σημείωσε ότι η όλη εμπειρία αποτέλεσε ένα ταξίδι. Το κείμενο έχει μια δύναμη που λειτουργεί στο υποσυνείδητο, ενώ ο ρόλος της είναι δύσκολος κι εξαντλητικός ψυχικά και σωματικά. Βασικά συστατικά της παράστασης είναι το σατανικό χιούμορ, το πολιτικό θέατρο, η ποίηση και το χιούμορ.

%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%b12

[Φωτογραφίες: Σωτηρία Κακαγιά]

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΑΝΑ

Ιπποκράτους 7, Αθήνα

Τηλ.: 2103626596

«Για μια ανάσα»

“how to hold your breath”

της Ζίνι Χάρις

Έναρξη Παραστάσεων: Πέμπτη 3 Νοεμβρίου

Eπιστροφή στο θεατρικό της σπίτι, στο θέατρο Διάνα, για την Ελένη Ράντου αυτή τη σεζόν με το Σταμάτη Φασουλή να σκηνοθετεί  το ψυχολογικό θρίλερ της Ζίνι Χάρις «Για μια ανάσα…», έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά το Royal Court στο Λονδίνο.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:

Εσείς θα πουλάγατε τη ψυχή σας για 45 ευρώ;

Υπάρχει έρωτας χωρίς συναλλαγή;

Πως προσαρμόζεσαι όταν οι καιροί αλλάζουν;

Τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις για μια ανάσα;

Έργο γροθιά στο στομάχι  η σύγχρονη αλληγορία της Ζίνι Χάρις, που  ανέβηκε το 2015 στο Royal court του Λονδίνου και άγγιξε με μοναδικά πρωτότυπο τρόπο το ανυπεράσπιστο του σύγχρονου ανθρώπου μπροστά στο χρήμα και τη συναλλαγή.

Μια σύγχρονη οδύσσεια επιβίωσης, η Οδύσσεια δύο γυναικών,  που η ζωή τους μετατρέπεται σε απροσδόκητο θρίλερ ταξιδεύοντας  σε μια  Ευρώπη που καταρρέει… Αναζητώντας τη δική τους Ιθάκη, τι θα πρέπει να κερδίσουν και τι να χάσουν;

Ο κεντρικός ρόλος, η Άννα, είναι  ένας σύγχρονος Φάουστ ή ένας σύγχρονος Οδυσσέας που παλεύει με θεούς και δαίμονες σε ένα υπαρξιακό ταξίδι επιβίωσης.

Ένα ταξίδι στους φόβους του σύγχρονου «δυτικού» ανθρώπου, στους δαίμονες του, τις αξίες, τους εφιάλτες και τα όνειρά του, μια βαθιά κριτική στα σύγχρονα αδιέξοδα και συγχρόνως, ένα γοητευτικό παραμύθι με αφόρητες αλήθειες.

Διαλέξαμε  αυτό το έργο γιατί είναι ένα ταξίδι. Ένα ταξίδι σε όλους τους φόβους μας αλλά κι ένα ταξίδι  πέρα από την απομόνωση και την εσωστρέφεια  που μας επιβάλλουν οι καιροί. Νοιώσαμε  ότι ακουμπάμε σε σκέψεις που κάνουν αυτή τη στιγμή και άλλες φωνές κι ενώνονται με τις δικές μας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Απόδοση Κειμένου: Ελένη Ράντου

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Σκηνικά: Μαγιού Τρικεριώτη

Βοηθός Σκηνογράφου: Δήμητρα Χίου

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Κίνηση: Χρήστος Παπαδόπουλος
Μουσική: Ναλίσσα Γκρήν

Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Ματζιάρης

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Ελένη Ράντου, Ελένη Ουζουνίδου, Αντώνης Καρυστινός, Μελέτης Ηλίας, Κρίς Ραντάνοφ, Γιώργος Ματζιάρης

Μέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη: 20:00

Πέμπτη: 20:00

Παρασκευή: 21:00

Σάββατο: 21:00

Κυριακή: 19:30

Τιμές εισιτηρίων:

Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή

Πλατεία: 19 ευρώ

Εξώστης: 17 ευρώ

Φοιτητικό: 15 ευρώ

Ανέργων: 12 ευρώ

Πέμπτη

Γενική είσοδος: 17 ευρώ

Φοιτητικό: 15 ευρώ

Ανέργων – συνταξιούχων: 12 ευρώ

Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ:

Τιμή προπώλησης στο viva.gr τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν: 15 ευρώ

Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες χωρίς διάλειμμα