Η παράσταση “Delete-Διαγραφή” σε κρατάει διαρκώς σε μια εγρήγορση!

Οι δύο ιστορίες, που παρουσιάζονται στο Underground – Koραή 4, αποκαλύπτουν την αγριότητα της ανθρώπινης φύσης, που: είτε δεν αφήνει περιθώρια ύπαρξης, εξέλιξης και εν τέλει ζωής στο “διαφορετικό”, αντιθέτως, δοθείσης ευκαιρίας, το χλευάζει και το χτυπά, είτε, χωρίς καμιά λογική, απλά γιατί “Έτσι”, τραυματίζει ανθρώπους για μια ζωή!

Μπορείς να κάνεις delete τις τραυματικές σου εμπειρίες, να συγχωρήσεις αυτούς που σε πλήγωσαν και να προχωρήσεις μπροστά;

Τελικά πόσο ο άνθρωπος κοιτάζει τον άνθρωπο πίσω από την εξωτερική του εικόνα και σε ποιο βαθμό φτάνει η αγάπη ενός γονιού στα παιδιά του;

To bullying πανταχού παρόν σε κάθε κοινωνία κι εποχή.

Τα κείμενα της παράστασης συγκλονίζουν με τη θεματική τους.

Μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών, με μια σπαραχτική Βάνα Πεφάνη στο ρόλο της μητέρας στη δεύτερη ιστορία, επικοινωνεί την αλήθεια της στιγμής, ψυχολογική και συγκινησιακή, καθώς και την ένταση της αντιπαράθεσης θύτη και θύματος, χωρίς υπερβολές, αλλά με απόλυτο ρεαλισμό.

Μια παράσταση που θα μας προβληματίσει!

 

Ντίμη Θεοδωράκη

Πληροφορίες για την παράσταση

To «DELETE – ΔΙΑΓΡΑΦΗ» είναι δυο μονόπρακτα με κοινό θέμα το bullying.To «Σοβαρό ατύχημα επιβάτη» της Βάνας Πεφάνη, βραβευμένο μονόπρακτο στο Α’ Εργαστήρι θεατρικής γραφής Εθνικού Θεάτρου, που παρουσιάστηκε πέρσι στο Εθνικό σε μορφή αναλογίου και τα «Θεριά» του Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη.

Διαγραφή. Σωτηρία και θάνατος. Απόφαση και παραίτηση. Επιλογή και εξαναγκασμός. Σ’ αυτή τη δύσκολη ισορροπία κινούνται τα δύο έργα που συνθέτουν το «DELETE – ΔΙΑΓΡΑΦΗ».

«Επειδή το αδοκίμαστο και τ’απ’αλλού φερμένο δεν τ’ αντέχουν οι άνθρωποι» γράφει ο Οδυσσέας Ελύτης στο Μονόγραμμα.

Στο βραβευμένο έργο της Βάνας Πεφάνη, «Σοβαρό ατύχημα επιβάτη», ότι έγινε διαγράφεται ίσως, με τη λέξη συγνώμη.

Στα «Θεριά» του Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη η διαγραφή παραμένει λεκές ανεξίτηλος, μια βρωμιά που απλώνει συνεχώς και καλύπτει τα πάντα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία – φωτισμοί:  Κοραής Δαμάτης

Σκηνικά – κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης

Βοηθός σκηνοθέτη: Τζίνα Μιάρη

delete-new-photo_3

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Βασίλης Αφεντούλης, Αντώνης Καραθανασόπουλος, Τζίνα Μιάρη, Νικολίνα Μουαίμη, Ντέπυ Πάγκα, Βάνα Πεφάνη, Γιώργος Τσιάλος και Γιάννης Στεφόπουλος

Μέρες και ώρες παραστάσεων

Παρασκευή 21:00

Σάββατο 21:00

 Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 12 ευρώ

Μειωμένο: 10 ευρώ

Διάρκεια παράστασης:  110 λεπτά

Πολυχώρος UNDERGROUND

Πλατεία Κοραή 4, Αθήνα (είσοδος από τον κινηματογράφο ΑΣΤΥ)

Τηλ: 213 03 70 342 |  facebook:https://goo.gl/zVlHA3