Είναι μια παράσταση που αξίζει να δεις!

Γιατί ο ηθοποιός Αντώνης Γκρίτσης δίνει νόημα στο ερώτημα που τίθεται συχνά: “Γιατί να δεις έναν μονόλογο στο θέατρο”. Η αισθαντική ερμηνεία του, ακόμα και σε στιγμές ακινησίας, αιχμαλωτίζει το βλέμμα του θεατή και μέσα από μια απόλυτη συμμετρία λόγου και ρυθμού εκτυλίσσεται η ιστορία που μεταφέρει ο Γκρίτσης (ως Λαπαθιώτης και Ιωάννου εναλλάξ), μέσα σε ένα οπτικοακουστικό σκηνικό μαγευτικό, με λαμπιόνια να φωτίζουν φωτογραφίες στον τοίχο υπό τους ήχους των τραγουδιών της Σωτηρίας Μπέλλου.

Προλαβαίνετε!

Ντίμη Θεοδωράκη

 

 Πληροφορίες για την παράσταση:

“Ο γείτονάς μου Ναπολέων Λαπαθιώτης” συνεχίζει τις παραστάσεις στο bijoux de kant hood, Αθηνάς 10, 3ος όροφος στο Μοναστηράκι.

Μια παράσταση της bijoux de kant βασισμένη σε κείμενα των Γιώργου Ιωάννου και Ναπολέοντα Λαπαθιώτη μετά τον επιτυχημένο κύκλο του καλοκαιριού, ο μονόλογος επαναλαμβάνεται για 10 μόνο παραστάσεις στο bijoux de kant hood

«Θεωρητικά, θα μπορούσαμε να είμαστε στην ίδια γειτονιά επί δεκάξι χρόνια, εφόσον τόσο ήμουν εγώ, όταν αυτός, πενηνταπεντάρης πια, αυτοκτόνησε στις 8 Ιανουαρίου 1944.

Σε μένα έχει κάνει σπουδαία, συνταρακτική μπορώ να πω, εντύπωση η γειτνίαση και συχνά, καθώς περνώ μέσα στα μισοσκότεινα έξω από το σπίτι του Λαπαθιώτη, συλλογίζομαι πως ευχαρίστως θα κατοικούσα κι εγώ μέσα σ΄ αυτό».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ερμηνεύει ο Αντώνης Γκρίτσης

Ημέρες: Παρασκευή, Σάββατο

Ώρα: 21.00

*Με ελεύθερη συνεισφορά

Τις εβδομάδες των γιορτών θα πραγματοποιηθεί παράσταση, την Παρασκευή 30/12 στις 21:00 .

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων κάνετε κρατήσεις με μήνυμα στη σελίδα της Bijoux de kant στο facebook ή στο 6944094787.