Ο Χρήστος Στέργιογλου, μόνος επί σκηνής, με τον Θανάση Τσαουσέλη στο πιάνο, μας αφηγείται την ιστορία δύο αδερφών και τραγουδά 13 επιλογές τραγουδιών.

Το κείμενο της παράστασης είναι γραμμένο από τον Ευθύμη Φιλίππου και όπως όλα τα έργα του είναι ωμό, εμπεριέχει βία και ακραίες καταστάσεις.

Αν δεν έχεις δει ταινίες όπως ο “Κυνόδοντας” ή ο “Αστακός”, ο μονόλογος σίγουρα θα σε σοκάρει. Η αποκάλυψη της παρεκτροπής της σχέσης ανάμεσα στ’ αδέρφια ταράζει ακόμα και τους μυημένους στο έργο του Φιλίππου. Ανεξάρτητα από το στοιχείο αυτό, το κείμενο είναι εξαιρετικό.

Θαυμάσιο εύρημα η παρεμβολή των τραγουδιών στην αφήγηση, που προσδίδει πότε μια ειρωνία και πότε μια ελαφράδα στην παράσταση.

Ο Χρήστος Στέργιογλου σε κερδίζει, λιτός, με σκηνικό κύρος και έξοχη τεχνική, ιδιαίτερα απολαυστικός την ώρα που ερμηνεύει τα τραγούδια.

Μια συγκλονιστική ιστορία για την διαστρέβλωση των ορίων και της έννοιας της αγάπης.

Μια ιστορία που θα επέλεγα να δω σε μια πλατεία θεάτρου, λιγότερο φωτισμένη.

Ντίμη Θεοδωράκη

 

YouTube player

Πληροφορίες για την παράσταση:

Η Αργυρώ Χιώτη (ομάδα VASISTAS) και ο Ευθύμης Φιλίππου (συν-σεναριογράφος του Γιώργου Λάνθιμου μεταξύ άλλων στις ταινίες «Αστακός», «Άλπεις» και «Κυνόδοντας»), συνεργάζονται για τρίτη φορά μετά τα «Αίματα» (Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών 2014) και τις «Απολογίες 4&5» (Φεστιβάλ Αθηνών 2016), προσκαλώντας τον Χρήστο Στέργιογλου στο Θέατρο Τέχνης σε έναν μονόλογο για δύο αδέρφια και μια κασέτα.

Κείμενο: Ευθύμης Φιλίππου

Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιώτη

Πιάνο: Θανάσης Τσαουσέλης

Σκηνικός Χώρος: Μπάμπης Χιώτης

Κοστούμια: Χριστίνα Κάλμπαρη

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντώνης Αντωνόπουλος

Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου

Παίζει ο Χρήστος Στέργιογλου

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ

Φρυνίχου 14, Πλάκατηλ: 2103222464 & 2103236732

προπώληση: www.viva.gr

Παραστάσεις: Τετάρτη και Κυριακή  21.15 | Διάρκεια 60 λεπτά | Έως 11 Ιανουαρίου

Τιμές εισιτηριων: 15€ κανονικό, 10€ μειωμένο, 5 Ανέργων