“Πριν έρθεις εσύ”,(εκδόσεις Ψυχογιός), το βιβλίο της συγγραφέως και δημοσιογράφου Τζότζο Μόις που έχει “ταξιδέψει” σχεδόν σε όλο τον κόσμο, “αγγίζοντας” πάνω από οκτώ εκατομμύρια ανυποψίαστους ή υποψιασμένους αναγνώστες.

Ο Γουίλ Τρέινορ, είναι ένας έξυπνος, δραστήριος και δυναμικός άντρας, που μετά από ένα τροχαίο ατύχημα καθηλώνεται σε αναπηρικό καροτσάκι και χάνει κάθε νόημα και ενδιαφέρον για ζωή.

Η Λου Κλαρκ, μια γλυκιά και εύθυμη κοπέλα, χωρίς ιδιαίτερους προβληματισμούς για τη ζωή, εγκλωβισμένη στα στενά όρια της ανάλαφρης καθημερινότητάς της, χάνει τη δουλειά της. Και αυτό θα είναι η αρχή μιας εντελώς απρόβλεπτης εξέλιξης για τη ζωή της.

Οι ζωές τους συναντιούνται και μπλέκονται σαν κουβάρι…

και τότε οι σιωπές, σιγά σιγά αποκτούν χρώμα.

Όχι δεν πρόκειται για ένα ανάλαφρο ρομαντικό μυθιστόρημα…είναι κάτι πολύ περισσότερο, πολύ πιο βαθύ, πολύ πιο έντονο απ’ όσο περιμένεις.

Παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο…

Για ‘μένα προσωπικά, αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Ωστόσο, το βιβλίο έπεσε στα χέρια μου και από ‘κείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να το αφήσω με τίποτα.

Ένα βιβλίο που σίγουρα σε σημαδεύει, σε προβληματίζει, σε αναστατώνει, σε απορροφά…είναι ίσως η ατμόσφαιρα που δημιουργείται από την αλληλεπίδρασή τους, από αυτό το ιδιαίτερο πλησίασμα αυτών των ανθρώπων, το βάθος στους χαρακτήρες τους, η ένταση της αλήθειας τους, η σκληρότητα της πραγματικότητας.

Ένα βιβλίο που σε προκαλεί να αναρωτηθείς όσα δεν άγγιξες ποτέ μέχρι τώρα.