Υπό τον τίτλο “Αθέατες Μορφές” ο φωτογράφος Ανδρέας Καμουτσής παρουσιάζει το αποτέλεσμα του δημιουργικού του έργου κατά τα δύο τελευταία έτη, μέσα από τέσσερις ξεχωριστές θεματικές ενότητες, στην πρώτη ατομική του έκθεση, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κύπρου.

H έκθεση περιλαμβάνει τέσσερις, διαφορετικού θέματος ενότητες, αλλά με κοινό στοιχείο “αθέατες μορφές” που παρουσιάζουν εκφάνσεις του πραγματικού, του ονειρικού και του μυθικού στοιχείου και διαδραματίζονται στους δρόμους της πόλης, στα μονοπάτια της φύσης και στον κόσμο των ονείρων. Φόρμες, φιγούρες, απροσδόκητες στιγμές που περνούν απαρατήρητες, αποκαλύπτονται μέσα από μια ιδιόμορφη οπτική του φωτογράφου.

Αναλυτικά οι θεματικές ενότητες:

«Το όνειρο της Μαριάννας»: Οπτικοί συμβολισμοί μιας ανεπαίσθητης πραγματικότητας ξεπηδούν απ’ το «Όνειρο της Μαριάννας». Σκοπό έχουν την ανάδειξη πτυχών και κρυμμένων «θησαυρών» του εσωτερικού μας κόσμου, σ’ ένα κωδικοποιημένο μήνυμα που αποκαλύπτεται ποικιλοτρόπως στα μάτια του θεατή,  μέσα από αυτό το project, της μελέτης και της φωτογραφικής απόδοσης της ιδιαίτερης γοητείας του κόσμου των ονείρων.

«Κρυφοί Αντικατοπτρισμοί»: Καθρεφτίσματα ουρανού, κτιρίων, ανθρώπινων μορφών και πόλης, εντός ενός προσεκτικά επιλεγμένου φωτογραφικού πλαισίου που αφαιρεί το γύρω περιττό, κρατώντας την αίσθηση από ακαριαίες στιγμές στο χρόνο. Φευγαλέες «ζωγραφιές», κινήσεις,«πίνακες» μιας ρευστής φαντασίας, στην υπηρεσία μιας συνεχούς εσωτερικής αναζήτησης, αποκλειστικά μέσα από τα βρόχινα ύδατα.

«Επάνω από τον δρόμο, Κάτω από τον ουρανό»: Παραμερίζοντας τ’ άψυχα γκριζωπά σημεία της πόλης, με φόντο τον απέραντο καμβά τ´ ουρανού, αποκαλύπτεται η παράλληλη, με την δική μας γήινη, εναέρια κοινωνία των πουλιών, που συγκατοικούν στην πόλη μαζί μας. Αόρατες ουρανοδρομίες, διαφορετικές στοιχίσεις, ευέλικτα σχήματα, ποικίλες μορφές δημιουργούν στις ψυχές μας ξεχωριστά πορτραίτα, ακυρώνοντας και διανθίζοντας τα στενά όρια της μεγαλούπολης.

«Μυθικά δένδρα»: Με τις ρίζες τους να θάβονται βαθιά στην πανάρχαια ελληνική γη, με τον κορμό ορθόστητο πάνω στο ιερό έδαφος και τα κλαδιά τους να εκτείνονται προς τον ουρανό, δέντρα με εμβληματικές μορφές  αποκρυπτογραφούνται και αποκαλύπτουν απόκρυφες εκφάνσεις τους μέσα από το φακό του φωτογράφου, μαρτυρώντας τον μυθικό τους χαρακτήρα και συνδέοντας αναπόφευκτα τον κόσμο μας με αυτό των υπερφυσικών όντων.

Λίγα λόγια για τον φωτογράφο: Ο Ανδρέας Καμουτσής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε και εργάστηκε στο τομέα της πληροφορικής πριν τον κερδίσει η Τέχνη της Φωτογραφίας με την οποία ασχολείται τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Φωτογραφίες του έχουν διακριθεί και δημοσιευθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας ανά την υφήλιο.

Περισσότερες πληροφορίες για τον φωτογράφο στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.andreaskamoutsis.gr

Πληροφορίες:

Τα εγκαίνια:  Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 20:00

Τόπος: Πολιτιστικό Κέντρο Κύπρου, Ιπποκράτους & Μεθώνης 11 Αθήνα, Εξάρχεια (βρίσκεται 10 λεπτά με τα πόδια από τον σταθμό του μετρό Πανεπιστήμιο).

Διάρκεια: από 10 έως 24 Φεβρουαρίου 2017

Ώρες και ημέρες λειτουργίας: Δευτέρα ως Παρασκευή 14:00 – 19:00 & Σάββατο 11:00 – 14:00.

Επιμέλεια έκθεσης: Ελένη Σεβαστή, πολιτιστική λειτουργός και διευθύντρια Πολιτιστικού Κέντρου Κύπρου.

Χορηγός ¨Έκθεσης: FUJIFILM HELLAS

Τηλέφωνα & email επικοινωνίας: Ανδρέας Καμουτσής:6982976550

info@andreaskamoutsis.gr

Πολιτιστικό Κέντρο Κύπρου: 2103619789 sevastie@hotmail.com

Τοποθεσία-Google maps Πολιτιστικού κέντρου κύπρου:  https://goo.gl/maps/rTozzHBRT8N2