Στο Λονδίνο το Kafkas Freaks

 ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΓΙΟΝΑΚΗΣ

Kafka’s Freaks

Lost Theatre, Λονδίνο

Πρεμιέρα: Τρίτη 25 Απριλίου

 

Στο Lost Τheatre του κεντρικού Λονδίνου παρουσιάζεται από την Τρίτη 25 Απριλίου το KAFKA’S FREAKS σε σκηνοθεσία και ερμηνεία  Νικόλα Βαγιονάκη, μετά την ολοκλήρωση μιας σειράς εξαιρετικά πετυχημένων παραστάσεων για δυο θεατρικές περιόδους στο Θέατρο «Φούρνος».

Η παράσταση που υποστηρίχτηκε και αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό, παρουσιάζεται σε ένα ξεχωριστό, εναλλακτικό και πρωτοποριακό θέατρο, όπως το Lost theatre, που φιλοξενεί παραστάσεις με ιδιωματική προσέγγιση και ταυτότητα.

«Έτσι λοιπόν «το παιδί μου» όπως το αποκαλώ, ανοίγει τα φτερά του με πρώτη στάση την βρετανική πρωτεύουσα,  καθότι η παράσταση θα παραμείνει ενεργή το καλοκαίρι σε διάφορες θεατρικές πιάτσες, πριν την παρουσίαση ενός καινούριου έργου που προγραμματίζω για τον Δεκέμβρη», σημειώνει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ

 Πρόκειται για μια physical performance, εμπνευσμένη από τα «Αναφορά σε μία ακαδημία», «Ο καλλιτέχνης της πείνας» και «Μεταμόρφωση» του Κάφκα,  όπου οι ήρωες κατακρίνουν τη συνθήκη που τους έχει επιβληθεί και αφυπνισμένοι αντιστέκονται, υπερασπίζοντας το δικαίωμα στην προσωπική ελευθερία, λειτουργώντας με καυστικό χιούμορ, δύναμη και σαρκασμό.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σύνθεση διασκευή σκηνοθεσία: Νικόλας Βαγιονάκης

Μετάφραση: Παναγιώτης Κατσώλης

Σύμβουλος κίνησης: Paul Blackman

Επιμέλεια φωτισμών: Αποστόλης Τσατσάκος

Trailer: Πέτρο Γιασεμής

Φωτογραφίες: Μαριλένα Σταφυλίδου

Κατασκευή σκηνικών: Βίκτορ Γκέκας

 

Ερμηνεία: Νικόλας Βαγιονάκης