«Ο πρώτος κύκλος της στήλης Azrael κάπου εδώ ολοκληρώνεται φθάνοντας αισίως στον προορισμό του,την κυκλοφορία του βιβλίου ”Τα Πρόσωπα Της Λύτρωσης” από τις εκδόσεις Nightread με την ολοκληρωμένη μορφή των ιστοριών από τις οποίες πήραμε μια πρώτη γεύση τους τελευταίους μήνες μέσα από το anthem.gr.

…Ο κύκλος κλείνει με δυο λόγια από την εισαγωγή της λύτρωσης, τους τίτλους των ιστοριών και το τρέιλερ το οποίο δημιουργήθηκε με τη βοήθεια του Τζανέτου Καβαλιώτη…

Αν νιώθεις ότι ένα κομμάτι δικό σου έσβησε μέσα σου χωρίς επιστροφή, τότε σβήνει και η πίστη σου.

Όταν θυμηθείς ότι αυτό το κομμάτι ήταν το μόνο που δε σε είχε προδώσει ποτέ,πήγαινε σε ένα μέρος που ορκίστηκες ότι δε θα επισκεφθείς ποτέ ξανά για να το βρεις και πάλι.

Αν σε αυτό το μέρος συναντήσεις και άλλα πρόσωπα μοιράσου το μαζί τους,θα το κάνεις αθάνατο.

Μη μείνεις πίσω επειδή δεν είσαι έτοιμος να τους υποσχεθείς κάτι.

Οι υποσχέσεις λιώνουν και εξαφανίζονται,οι ιστορίες ποτέ.

Τίτλοι:

…η αληθινή αρχή

…η ελπίδα στην ξεθωριασμένη χαραυγή

…διάφανος νους

…από τα ημερολόγια της λύτρωσης #1: στον ένα που τόλμησε

…γρανάζια της πόλης

…από τα ημερολόγια της λύτρωσης #2: πες μου μια ιστορία

…η νείρα βλέπει καθαρά

…από τα ημερολόγια της λύτρωσης #3: ποιοι σε μάθανε να χάνεις;

…κλιμάκωση

…από τα ημερολόγια της λύτρωσης #4: υπάρχει ακόμη ένας κύκλος

…το κάλεσμα της μοίρας»

Γιώργος Σαφελάς

Παρουσίαση Βιβλίου

“Με φωνάζουν Τίταν· ακούγεται μεγαλόπρεπο και δυνατό, αλλά ό, τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Είμαι απλά κάποιος που βρέθηκε δέκα, ίσως και είκοσι χρόνια νωρίτερα, εκεί που θα βρεθείτε εσείς σε λίγο. Η Νείρα, ο Ζιντ, ο Άλφα, ο Τιμόθεος, η Χριστίνα και τα υπόλοιπα παιδιά, διαφορετικές ηλικίες και αντιλήψεις, διαφορετικές προελεύσεις, όμως όλοι θα αντιμετωπίσετε τον εαυτό σας σύντομα μέσα στη σιωπή. Για όσους από εσάς η μάχη με το “τίποτα” δεν έχει ολοκληρωθεί, θα είναι ακόμα πιο έντονο, ενώ κάποιοι θα δουν κατάματα ακόμα και το θάνατο. Πέρα από τα σκληρά όνειρα και την ενσυναίσθηση, η δύναμή μας θα είναι οι ιστορίες. Γράψτε και εσείς ένα γράμμα και δώστε το στους άλλους. Στη συνέχεια ο καθένας θα είναι και πάλι μόνος του, αλλά θα έχει πάρει το πιο βαρύ πιστόλι στην τσέπη του παλτού του: την υπενθύμιση όσων ήδη γνωρίζει εν αγνοία του, σαν μια γερή δόση ηλεκτρικού ρεύματος στα μονοπάτια που ξέχασε με πόσο κόπο και αυταπάρνηση είχε περπατήσει ή φοβάται πια να θυμηθεί ότι το έκανε.”

Αυτά είναι τα ημερολόγια της λύτρωσης.

Στην πρώτη συλλογή ιστοριών του Γιώργου Σαφελά, οι παράλληλες ζωές των ηρώων αλλάζουν τροχιά και διασταυρώνονται, ξεκλειδώνοντας εμπειρίες, αναμνήσεις, φόβους, ελπίδες… Τους ελευθερώνουν από το “τίποτα” και τους δείχνουν ένα μονοπάτι. Το “κλειδί” είναι σε κάθε ιστορία τα όνειρα, η παράλληλη πραγματικότητα της ψυχής. Ένας ονειρομάνσερ θα οδηγήσει τα βήματά τους σε αυτή την πορεία από το σκοτάδι στη λύτρωση… (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).