Από την Ντίμη Θεοδωράκη

Στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου Επί Κολωνώ πρόκειται να διεξαχθεί το 9ο Φεστιβάλ Off-Off Athens, από 29 Μαΐου έως 23 Ιουνίου 2017, με τη συμμετοχή 27 θεατρικών σχημάτων. Οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία και φέτος να πειραματιστούν ελεύθερα σε έναν καλλιτεχνικό «τόπο» – στην περίμετρο της αθηναϊκής θεατρικής σκηνής – με μόνο στόχο να ανθίσει η δημιουργική έκφραση. Σε κάθε βραδιά θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις δυο διαφορετικών ομάδων, ενώ η κάθε ομάδα θα πραγματοποιήσει δυο παραστάσεις σε δύο συνεχόμενες μέρες. Η διάρκεια κάθε παράστασης δεν θα υπερβαίνει τα 60 λεπτά.

To Fermouart ήρθε σε επαφή με επτά (7) ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ για να “τσεκάρει” τις διαθέσεις τους…

  • Πώς αισθάνεστε που συμμετέχετε στο φεστιβάλ Off-Off Athens που διοργανώνει για ένατη χρονιά το θέατρο Επί Κολωνώ;

Άννελη Ξηρογιάννη (Θεατρική Ομάδα CACTοὖς)

Χαρά που φτάνει η στιγμή για τους ηθοποιούς να ερμηνεύσουν τους απαιτητικούς ρόλους στους οποίους αφοσιώθηκαν όλο αυτό το διάστημα, χαρά που το έργο βρήκε τον δρόμο του προς τη σκηνή και δεν θα μείνει ατελές,  χαρά για τη συμμετοχή μας στο συγκεκριμένο φεστιβάλ που παρέχει όλα τα μέσα για ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Θεατρική Ομάδα Theater Can Kill

Αναρωτιόμαστε τι ακριβώς κάναμε τα προηγούμενα 8 χρόνια….. και ανυπομονούμε!!

Σοφία Φωτεινάκη (Θεατρική Ομάδα In vivo)

Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς να συμμετάσχουμε στο off off festival γιατί είναι πάρα πολύ καλή προώθηση για την ομάδα μας καθώς μας προσφέρεται η δυνανατότητα να εκφραστούμε καλλιτεχνικά σε μία πολύ καλή θεατρική σκηνή. Το off off δίνει τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας σε ένα ασφαλές πλαίσιο με ελεύθερη έκφραση. Ευχαριστούμε το θέατρο Επί Κολωνώ αλλά και τους διοργανωτές του.

 Θεατρική Ομάδα Δυναμό

Αισθανόμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε, μας αρέσει πολύ η διοργάνωση και θέλαμε πολύ να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας εκεί. Είναι ένα φεστιβάλ που έχει μεγάλη απήχηση και που δίνει  βήμα σε νέες ομάδες να δείξουν το έργο τους.

Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης (Θεατρική Ομάδα med-ἄ)

Η πρώτη λέξη που έρχεται στο μυαλό μας είναι ανυπομονησία. Μία ανυπομονησία για να δείξουμε τη δουλειά μας σε ένα θέατρο που εδώ και χρόνια προσφέρει το πάτημα σε ομάδες και καλλιτέχνες να παρουσιάσουν δείγματα προσωπικής τέχνης.

Γιώργος Σπάνιας (Ομάδα Past Perfect)

Αισθανόμαστε ενθουσιασμό γιατί το OFF OFF μας δίνει τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας. Είναι για εμάς μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουμε τη παράσταση  που ετοιμάζουμε για τον επόμενο χειμώνα, για 2 ημέρες μπροστά σε κοινό. Το off Off είναι μια πολύ χρήσιμη πλατφόρμα για τους νέους δημιουργούς της πόλης και είναι μεγάλη μας χαρά να ξεκινάμε τη πορεία μας μέσα απο αυτό.

Νικόλας Φραγκιουδάκης (Ομάδα Past Perfect)

Αισθάνόμαστε πολυ όμορφα αφενός γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά τον χώρο του Επι Κολωνώ, οπότε κινούμαστε σε λημέρια που ξέρουμε ότι θα μας αντιμετωπίσουν με αγάπη.Αφετέρου για μας ειναι ένα στοίχημα που θα ολοκληρωθεί  σε δύο φάσεις.Το OFF OFF αποτελεί τον πρώτο σταθμό, που θα δείξουμε την δουλειά μας και θα αφουγκραστούμε τον κόσμο.Και ο δεύτερος σταθμός είναι  ο επόμενος χειμώνας, όπου με όχημα τα όσα εισπράξαμε απο το φεστιβάλ  θα τεθεί η παράσταση σε νέες βάσεις για την τελική της μορφή.

Αμέλια Ελευθεριάδου (Θεατρική Ομάδα Hamlet Machine)

Ως ομάδα ‘’Hamlet Machine’’ χαιρόμαστε που μας δίνεται η ευκαιρία μέσω αυτού του φεστιβάλ να δείξουμε ένα μέρος της δουλειάς μας, καθώς και να έρθουμε σε ένα σκηνικό διάλογο με τους προβληματισμούς, ανησυχίες, ιδέες των υπολοίπων ομάδων που θα συμμετέχουν.

  • Γιατί να έρθουμε να δούμε την παράστασή σας;

Άννελη Ξηρογιάννη (Θεατρική Ομάδα CACTοὖς)

Όσο εμείς θα εικονοποιούμε στιγμές τις καθημερινότητας και θα τσιγκλίζουμε συναισθήματα βαθιά και ανήμερα,  πιθανόν εσείς να συναντιέστε με κρυφές δικές σας αλήθειες. Γι’ αυτό να έρθετε. Καλύτερα βέβαια το περιγράφει η ηρωίδα του έργου. “Με το σεντόνι που μοιραζόμαστε τα βράδια δένουμε πισθάγκωνα τα χέρια μας, τόσο δυνατά που να μην μπορούμε να λυθούμε, ν’ αγγιχθούμε. Να είναι αδύνατον”.

“Απέναντι” (Α΄ βραβείο Unesco 2011) –  Σάββατο 10 Ιουνίου στις 20:45 & Κυριακή 11 Ιουνίου στις 22:00

Κεντρικά πρόσωπα ο Άγης και η Δέσποινα, ένα ανδρόγυνο. Ο καθένας περιχαρακωμένος στο καβούκι του, απέναντι στην ρουτίνα και τον ελλειπτικό εαυτό του. Εκείνος στο σαλόνι, εκείνη στην τουαλέτα. Ένα βράδυ ίδιο με τα άλλα. Κρυμμένοι πίσω απ’ τον τοίχο τους αναμετρούνται με ψεύδη, ειρωνείες, ανασφάλειες, προσωπικές φοβίες και όλα όσα ονειρεύτηκαν αλλά δεν κατάφεραν ν’ αγγίξουν. Δυο άνθρωποι που αδυνατούν να μοιραστούν ακόμα και μια χαρούμενη είδηση που θα τους αλλάξει τη ζωή.

Συντελεστές:

Θεατρική Ομάδα CACTοὖς

Κείμενο / Σκηνοθεσία: Άννελη Ξηρογιάννη

Σκηνικά: Κική Κρεμπούνη

Φωτισμοί / Επιμέλεια Ήχου: Πάνος Κουκουρουβλής

Φωτογραφίες / Video: Πάνος Κουκουρουβλής

Σχεδιασμός Αφίσας: Ράνια Καραφύλλη

Ερμηνεύουν: Φωτεινός Απόστολος, Όλγα Ρωμανού

Το trailer της παράστασης: https://www.youtube.com/watch?v=JPys0nnRRCY&feature=youtu.be

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Κορνέλια Κυριάκη (Θεατρική Ομάδα Theater Can Kill)

Γιατί το οφείλετε στον εαυτό σας !!! ΕΕλάτε* για να μην το μετανιώσετε… Αλλά και αν το μετανιώσετεε! Καλύτερα να μετανιώνετε για πράγματα που κάνατε, παρά για αυτά που δεν κάνατε.

* Η ομάδα Theater Can Kill παρέχει σε όσους προσέλθουν, εγγύηση αβίαστου γέλιου.

“Selfie-Sh” –  Τρίτη 13 Ιουνίου στις 20:45 & Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 22:00

Μια ξεκαρδιστική performance για «δυνατούς» χρήστες που  φλερτάρει με την αγάπη, τη μοναξιά, την κρίση, την πατρίδα, την προσφυγιά, την θρησκεία, την τέχνη, την ανεργία, την μελαγχολία, την αστρολογία, την οικογένεια, τον έρωτα… Μια παράξενη φιλία ανάμεσα σε δύο ολότελα διαφορετικά κορίτσια που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Όχι αυτόν τον απέραντο κι επικίνδυνο που βρίσκεται γύρω μας αλλά εκείνον τον άλλο, τον μικρό κι εύθραυστο που κρύβουμε μέσα μας.

Συντελεστές:

Θεατρική Ομάδα Theater Can Kill

Σκηνοθεσία: Ομάδα Theater Can Kill (Κορνέλια Κυριάκη & Έλενα Τριανταφύλλου)

Σχεδιασμός Φωτισμών: Δημήτρης Παντελιάς

Φωτογραφίες: Δημήτρης Φιστάλοβιτς

Ερμηνεύουν: Κορνέλια Κυριάκη, Έλενα Τριανταφύλλου

Το trailer της παράστασης: https://www.youtube.com/watch?v=VcaJHpeK5s8

Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά

Σοφία Φωτεινάκη (Θεατρική Ομάδα In vivo)

Το ιδιαίτερο θέμα που αφορά την παράσταση μας είναι οι σχέσεις των ανθρώπων μετά από ένα τραγικό συμβαν. Συνήθως κάτι αναπάντεχο μπορεί να μας αλλάξει τα δεδομένα που μέχρι τώρα είχαμε και να μας βάλει σε αναζήτηση με την πιο εσωτερική υπόσταση του εαυτού μας. Μία απότομη αλλαγή και οι συνέπειες της αφορά όλους μας καθώς τα πράγματα μέσα στη ζωή είναι ρευστά. Το έργο έχει μία ανθρωπιστική διάσταση διότι αφορά αρκετό κόσμο. Θέτουμε διαχρονικά την αντιμετώπιση μίας τεράστιας αλλαγής. Οι τέσσερις χαρακτήρες του έργου παλεύουν να προσαρμοστούν στην αλλαγή. Μπορεί και να τα καταφέρουν, μπορεί και όχι. Μόνο αν έρθετε να δείτε την παράσταση θα το μάθετε.

Κλειστό Δωμάτιο  –  Πέμπτη 8 Ιουνίου στις 20:45 & Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 22:00

Τέσσερις χαρακτήρες αναζητούν την αυθεντικότητα. Μ’ αυτή τους την απόπειρα ζουν σύμφωνα με τις ανάγκες της εσωτερικής τους ύπαρξης, κι όχι σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κοινωνίας. Πόσο εύκολο είναι να έχουν μια αυθεντική συνάντηση με τον εαυτό τους; Η ομάδα in vivo παρουσιάζει την παράσταση «Κλειστό δωμάτιο». Υπάρχει διέξοδος, αρκεί να το δεις!

Συντελεστές:

Θεατρική Ομάδα In vivo

Σκηνοθεσία: Ορέστης Δικαίος

Κείμενο: Σοφία Φωτεινάκη

Σκηνικά: Κατερίνα Σαρέλλα

Trailer / Φωτογραφίες: Ντόρα Καζαντζίδη, Σωτήρης Κομιανός

Ερμηνεύουν: Εύα Αγραφιώτη, Ορέστης Ζακυνθινός, Κατερίνα Παντούλη, Σοφία Φωτεινάκη

Το trailer της παράστασης: https://www.youtube.com/watch?v=Y_A1qmsNDb8&feature=youtu.be

Διάρκεια παράστασης: 45 λεπτά

 Θεατρική Ομάδα Δυναμό

Να  έρθετε να μας δείτε, γιατί πιστεύουμε οτι είναι μια παράσταση φρέσκια πρωτότυπη και όσον αφορά στο κείμενο  και όσον αφορά στη μορφής της. Ένα σύγχρονο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους που με χιούμορ, δίνει κάποια στοιχεία για το πως βλέπουμε κι εμείς ως καλλιτέχνες και ως ομάδα την κατάσταση γύρω μας.  Δουλέψαμε αρκετά και νομίζουμε πως είναι μια συλλογική δουλειά που με τη συμβολή της  πρωτότυπης μουσικής και της χορογράφου μας , έχει δώσει ένα καλό αποτέλεσμα.

“Η χώρα των αραλύκων”  –  Πέμπτη 1 Ιουνίου στις 20:45 & Σάββατο 2 Ιουνίου στις 22:00

Κάπου, σε μια χώρα μακρινή και παράξενη, που τη διοικούσε μια άγρια φυλή, οι Αραλύκοι, ζούσε ένας νέος, που αγαπούσε πολύ τα βιβλία, ο Ριμπάλ. Ζούσε απομονωμένος , σε ένα σπίτι στην άκρη της Μεγάλης Πρωτεύουσας, μέχρι που εμφανίζονται μπροστά του 2 εισπράκτορες της Μεγάλης Διοίκησης της Χώρας και του παίρνουν, όλα του τα υπάρχοντα. Ο Ριμπάλ ψάχνοντας να βρει λύση, μπλέκεται σε μια μεγάλη περιπέτεια, που τον οδηγεί πολύ πιο μακριά από εκεί που φανταζόταν. Με τη συνοδεία της μουσικής και του χορού, ζωντανεύουν όλοι οι ήρωες του έργου, ταξιδεύοντας μας, με χιούμορ , στην αναζήτηση του ήρωα σε έναν τόπο εχθρικό, γεμάτο εκπλήξεις και μυστικά. Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους.

Συντελεστές:

Θεατρική Ομάδα Δυναμό

Κείμενο: Ελεάννα Γρηγορίου

Σκηνοθεσία: Θεατρική Ομάδα Δυναμό

Σκηνικά / Κοστούμια: Θεατρική Ομάδα Δυναμό

Μουσική: Νίκος Σκουράκης

Κίνηση / Χορογραφίες: Βαγγελιώ Κυριαζίδου

Ερμηνεύουν: Αντώνης Γουγής, Ελεάννα Γρηγορίου, Γιώργος Ζιώγαλας, Αθηνά Φραγκουλοπούλου

Το trailer της παράστασης: https://www.youtube.com/watch?v=RzST3aFw5sI&feature=youtu.be

Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά

 Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης (Θεατρική Ομάδα med-ἄ)

Γιατί λέγεται «Όταν ο λύκος». Γιατί είναι από την ομάδα med-ἄ. Γιατί παίζεται Δευτέρα 12 και Τρίτη 13 Ιουνίου. Γιατί διαρκεί 40 λεπτά. Γιατί μόλις δώσαμε όλες τις πληροφορίες. Γιατί θα έρθεις… μην το σκέφτεσαι!

“Όταν ο λύκος” –   Δευτέρα 12 Ιουνίου στις 20:45  &  Τρίτη 13 Ιουνίου στις 22:00

“… Όταν ήμουνα μικρός, ολάκερος ο κόσμος ήταν ψέμα. Η μαμά μου έλεγε πως κάθε βράδυ ο ήλιος κρύβεται για να βγούνε τα αστέρια. Έλεγε ότι τα παραμύθια είναι ζωντανά και οι λύκοι πάντα πεθαίνουνε στο τέλος. Όμως ποτέ δεν είπε ποιος θα τους σκοτώσει. Και τώρα φοβάμαι πραγματικά… δε θέλω να πεθάνω…”

Συντελεστές:

Θεατρική Ομάδα med-ἄ

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης

Μουσική Σύνθεση : Rami Winston

Φωτισμοί: Παναγιώτης Γιατρός

Φωτογραφία: Lexis Raskolnikov – medἄ

Ερμηνεύουν: Δέσποινα Κυπριζλή, Δήμητρα Πρέκα, Όλγα Χαζάπη, Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης, Χαρίδημος Ξενικάκης. Μαζί τους η μουσικός: Σαφήκα Καντούρα

Το trailer της παράστασης: https://www.youtube.com/watch?v=ylDdOL6mHtI

Διάρκεια παράστασης: 40 λεπτά

(Ομάδα Past Perfect)

Γιώργος Σπάνιας : To Inemuri είναι μια μοντέρνα κωμωδία πάνω στην ανδρική φιλία. Οι γυναίκες οφείλουν να σπεύσουν να δουν τη παράσταση για να μας γνωρίσουν καλύτερα ενώ  οι άνδρες για να αναγνωρίσουν ή μάλλον για να θυμηθούν ό,τι αφήνουμε πίσω όσο μεγαλώνουμε.  (Τέλος  θέλουμε να πούμε στο κοινό ότι μετά το τέλος κάθε παράστασης θα γίνεται κλήρωση με πλούσια δώρα: Σπίτια, αυτοκίνητα και χιλιάδες άλλα…)

Νικόλας Φραγκιουδάκης : Γιατί αν θες να νοσταλγήσεις, πρέπει να έρθεις. Γιατί αν θες να συγκρίνεις  τα 90s ,με το 2017 επιβάλλεται να είσαι εκεί.Γιατί αν θες θυμηθείς πως ήσουν όταν όλα ήταν όμορφα και αθώα , βγάλε εισητήριο. Γιατί αν θες να μάθεις πόσο ομαλά ή απότομα ενηλικιώθηκες,δες το INEMURI. Μία παράσταση, δύο φίλοι, δύο άντρες,  με αντιθέσεις και  όχι μόνο.. Και στο τέλος τέλος, δεν είναι υποχρεωτικό.Αν θέλετε έρχεστε , αν δε θέλετε, όχι(γέλια).Εμείς 17 και 18 Ιουνίου σας περιμένουμε στο Επί Κολωνώ ( όχι γέλια).

“Inemuri”  –  Σάββατο 17 Ιουνίου στις 20:45 & Κυριακή 18 Ιουνίου στις 22:00

Δυο φίλοι συναντιούνται μετά από καιρό στη κηδεία των άλλων δυο φίλων της παρέας. Ένα έργο με αφορμή τον θάνατο, την ανδρική φιλία, τα 90’ς και την ενηλικίωση. Πόσο εύκολα μπορεί να δοκιμαστεί μια παιδική φιλία; Τι κρύβεται ανάμεσα στο 1990 και στο 2017; Ο θάνατος οδηγεί τελικά στην ενηλικίωση; Η δοκιμασμένη στο χρόνο ομάδα «Past Perfect» παρουσιάζει μια κωμωδία γεμάτη νοσταλγία για τα χρόνια που μας έκαναν αυτό που είμαστε…

Συντελεστές:

Ομάδα Past Perfect

Ερμηνεύουν: Γιώργος Σπάνιας, Νικόλας Φραγκιουδάκης

To trailer της παράστασης: https://www.youtube.com/watch?v=rJU9SuWFOtk

Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά

Αμέλια Ελευθεριάδου (Θεατρική Ομάδα Hamlet Machine)

Ο λόγος που αξίζει να έρθει κάποιος στο ‘’Σαν Θεός’’ στηρίζεται αδιαφιλονίκητα στο γεγονός, ότι όλοι οι συντελεστές της παράστασης προσπάθησαν ο καθένας στον τομέα του  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να προσφέρει σε αυτήν. Το κείμενο και η μουσική είναι πρωτότυπη, ειδικά φτιαγμένα και σχεδιασμένη για την παράσταση, μεταφέροντας τον θεατή γύρω από σύμβολα που είναι γερά παγιωμένα τόσο στο κοντινό παρελθόν όσο και στην κοινωνική πραγματικότητα του σήμερα. Στόχος της παράστασης είναι η πυροδότηση ερωτημάτων των θεατών σε συνάρτηση με τα δύο μεγαλύτερα ερωτήματα που  διέπουν την δυναμική του έργου ”από που προερχόμαστε και που πηγαίνουμε;”

“Σαν Θεός”  –  Δευτέρα 19 Ιουνίου στις 20:45 & Τρίτη 20 Ιουνίου στις 22:00

Όλες οι θρησκείες είναι μία χιλιοειπωμένη θρησκεία. Ένα συνονθύλευμα Ιδεών οριοθέτησης του άπιαστου στο μέρος και το όλον του. Και πίσω από κάθε πίστη στέκεται η σιωπή του Θεού. Σε αυτήν την τομή πρόσκρουσης κυριαρχούν τα θραύσματα του ανθρώπου. Σαν Θεός , δηλαδή ο εν δυνάμει Θεός. Ο κάθε και κανένας Θεός ή ο ίδιος ο άνθρωπος.

Συντελεστές:

Θεατρική Ομάδα Hamlet Machine

Κείμενο / Σκηνοθεσία: Αμέλια Ελευθεριάδου

Σύμβουλος υποκριτικής: Γιάννης Παπαγιάννης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίκος Μαρνάς

Μουσική: Δημήτρης Δημάκης

Video artist: Μαρία Mπελεγρίνη

Φώτα /  Ήχος: Alexander Kravitz

Ερμηνεύουν: Βασιλική Βλαχούλη, Δημήτρης Δημάκης, Μαγδαλένα Κεραμάρη, Δων Χριστοδούλου, Σάντυ Μακροπούλου, Νίκος Μαρνάς, Μιχαηλία Μουσάκου, Ελπίδα Παπαμήτσου, Χρυσή Χατζηβασιλείου

Το trailer της παράστασης: https://www.youtube.com/watch?v=OoeyHXZQVVQ&t=4s

Διάρκεια παράστασης: 45 λεπτά

INFO:

Εισιτήριο:  Η γενική είσοδος είναι 5,00€ για τη μία παράσταση και 6,00€ για τις δύο παραστάσεις της ίδιας βραδιάς.

Εισιτήριο διαρκείας:   25,00€ (max 27 παραστάσεις), 17,00€ (max 20 παραστάσεις)

Ώρα έναρξης: καθημερινά στις 20:45 για την πρώτη παράσταση και στις 22:00 για τη δεύτερη παράσταση

Doors Open at: 19:30

Το μπαρ και η αυλή του θεάτρου λειτουργεί καθημερινά από τις 7:30μμ ως αργά το βράδυ.

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/epi-kolono/off-off-athens-theater-festival-2017/

Δείτε όλο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ: Επί Κολωνώ_Πρόγραμμα Φεστιβάλ OFF-OFF ATHENS 2017