ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΘΕΣ – ΜΑΝΟΣ ΣΑΓΚΡΗΣ | ΠΑΙΔΙ

 

Στα σώματα μας τα παλιά

 σφραγίσαμε ερμητικά

μια αλλιώτικη ζωή

Στα σώματά μας τα μικρά

ίσα που χώραγε η καρδιά.

Αυτό θα πει “παιδί

 

Μετά τους  Αιρετικούς,  που απέσπασαν το Β’ Βραβείο  στους 4ους Αγώνες της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και του Ελληνικού Σχεδίου (2014), ο Γιάννης Μαθές και ο Μάνος Σαγκρής παρουσιάζουν το καινούριο τους τραγούδι με τίτλο Παιδί,  προάγγελο του album που συνυπογράφουν με γενικό τίτλο Ανήλικο, το οποίο και θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο από τη Μικρή Άρκτο.

Στο Παιδί, ένα τραγούδι αναφοράς στη χαμένη αθωότητα της παιδικής ηλικίας πρωταγωνιστούν η γειτονιά, το παιχνίδι, η πόλη, η νοσταλγική ματιά της ενήλικης  ζωής μας που αναζητά και πάλι το παιδικό της βλέμμα… Όλα κινούνται κινηματογραφικά στο ρυθμό της  bossa nova.

Οι στίχοι του τραγουδιού ανήκουν στον Μάνο Σαγκρή, η μουσική στον Γιάννη Μαθέ, ο οποίος  ερμηνεύει το τραγούδι και υπογράφει και την ενορχήστρωσή του.

Είναι η πρώτη συνεργασία των δύο καλλιτεχνών με τη Μικρή Άρκτο .

 

Δείτε το βίντεο του τραγουδιού:

YouTube player

 

Στίχοι: Μάνος Σαγκρής

Μουσική, ενορχήστρωση, ερμηνεία: Γιάννης Μαθές

Ηχογράφηση: Βαγγέλης Σαπουνάς (Subway Studio)

Έπαιξαν οι μουσικοί: Γιάννης Καφετζόπουλος (πιάνο), Μάριος Μούρμουρας (Κιθάρα), Βασίλης Ραψανιώτης (Βιολί), Μιχάλης Πορφύρης (Βιολοντσέλο), Σωτήρης Πέπελας (Τρομπέτα), Πέτρος Λαμπρίδης (Κοντραμπάσο), Βασίλης Χωριανόπουλος (Τύμπανα).