Εργαστήρι Σκηνοθεσίας Εκπαιδευτικών

Υπεύθυνος Σπουδών: Στρατής Πανούριος, σκηνοθέτης
Υπεύθυνος Εργαστηρίου: Νικόλας Μανιάτης, εκπαιδευτικός θεάτρου

Η φιλοσοφία μας

Το Εργαστήρι είναι ανοιχτό σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, αλλά και για όσους χρησιμοποιούν τη θεατρική έκφραση στη δουλειά τους με ομάδες παιδιών και εφήβων.
Ο εκπαιδευτικός κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους καλείται εκτός από τη διδασκαλία του γνωστικού αντικειμένου, να δημιουργήσει θεατρικές παραστάσεις, να επιμεληθεί εκδηλώσεις, να οργανώσει παρουσιάσεις, ομιλίες, επιμορφωτικές δράσεις αλλά και να διδάξει τα νέα γνωστικά αντικείμενα θεατρικής αγωγής και δημιουργικής γραφής,
Το εργαστήρι σκηνοθεσίας θα επικεντρωθεί στην προετοιμασία του εκπαιδευτικού σε ρόλο σκηνοθέτη και δημιουργού.

(Οκτώβριος – Φεβρουάριος)
Κάθε Δευτέρα 18.00-21.00

Στο πρώτο μέρος του εργαστηρίου θα γίνει θεωρητική και πρακτική σπουδή στις βασικές αρχές της σκηνοθεσίας. Στο δεύτερο μέρος οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα εργαστούν πρακτικά και θεωρητικά πάνω στις ιδέες που έχουν για θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις, επιμορφωτικές δράσεις και τρόπους διδασκαλίας γνωστικών αντικειμένων.

Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες δουλεύουν σε ομάδες και οργανώνουν τα δικά τους σχέδια μαθημάτων, τα οποία παρουσιάζουν στην υπόλοιπη ομάδα και ακολουθεί αξιολόγηση και προτάσεις.

Θα δοθεί βεβαίωση σπουδών και βιβλιογραφία.

Για πληροφορίες και εγγραφές
τηλ. 6945233952
email: [email protected]

http://www.stratispanourios.gr/