Βρεθήκαμε την Παρασκευή 11 Αυγούστου στο Δημοτικό Στάδιο Χίου, στην συναυλία-αφιέρωμα στον συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο που διοργάνωσε το Διεθνές Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού ΙΩΝΙΑ.
Συμμετείχαν ο Βασίλης Λέκκας, Μελίνα Ασλανίδου και Γιώτα Νέγκα, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και την πολυμελή ορχήστρα του Χρήστου Νικολόπουλου.
Σε ένα γεμάτο στάδιο από κόσμο κάθε ηλικίας, τέσσερις φωνές ενώθηκαν αρμονικά και έδωσαν μία συναυλία που ξεσήκωσε τα πλήθη. Οι μελωδικές τους φωνές , παντρεύτηκαν τις συνθέσεις του μεγάλου μαέστρου -και όχι μόνο- και έδωσαν ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα που μίλησε στις ψυχές όλων των παρευρισκόμενων.


Τα τραγούδια, διαλεγμένα ένα προς ένα (το ένα καλύτερο από το άλλο καθώς κυλούσε η βραδιά) καθώς και η εξαιρετική ερμηνεία των τραγουδιστών, λειτούργησε ως δυναμική που μετατράπηκε σε ενέργεια και έκανε τους μεγάλους αλλά και τους πιο λιλιπούτιους συμμετέχοντες εκτός εξέδρας, να συμπαρασύρονται και εν τέλει όλο το στάδιο να γίνεται μία δυνατή μελωδική φωνή.
Ο Χρήστος Νικολόπουλος απέδειξε για άλλη μία φορά ότι είναι ένας μεγάλος μαέστρος και ότι το λαϊκό τραγούδι πάντα συνέβαλε, συμβάλει και δημιουργεί πολιτισμό και αναδεικνύεται ποικιλοτρόπως μέσα από τέτοιες φωτεινές βραδιές που κυριολεκτικά ξελογιάζουν…
Συμμετείχε η χορωδία Λιβαδίων «Ο Γεώργιος Βούρος», υπό τη διεύθυνση του Στέλιου Παντελογιάννη.

Παρουσίαση: Βίκη Κουτρή