Δημήτρης Αθανίτης
ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
 
Ένα βιβλίο από τον Δημήτρη Αθανίτη
Μια σειρά από απροσδόκητες συναντήσεις
 
Το πρώτο βιβλίο του Δημήτρη Αθανίτη κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο από τις εκδόσεις Αγγελάκη και η πρώτη του παρουσίαση θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου.
 
Στις «Μυστικές Συναντήσεις» ο Δημήτρης Αθανίτης μιλά για τις κινηματογραφικες συναντήσεις του με μια σειρά από πρόσωπα που ανήκουν σε μια ανθολογία του άκρως ιδιαίτερου.
 
Σ’ αυτή την εκπληκτική πινακοθήκη προσώπων που η γκάμα τους ξαφνιάζει, παρελαύνουν σταρ, διάσημοι συγγραφείς και σκηνοθέτες μαζί με πρόσωπα άγνωστα ή σχεδόν περιθωριακά, όλοι τους αναπόσπαστα κομμάτια μιας προσωπικής μυθολογίας.
 
Από τον Κλωντ Σαμπρόλ, τον Μπεν Γκαζάρα και τη Νίκο, μέχρι τον Σίμο τον Υπαρξιστή, τον Θανάση Βέγγο η ακόμη την Μαργαρίτα Καραπάνου και τον Μιχάλη Κακογιάννη, μια σειρά από προσωπικές συναντήσεις που ο Αθανίτης συνθέτει σε μια ενιαία ιστορία με τη δύναμη της μαρτυρίας, αλλά και τη γοητεία του απροσδόκητου. 
Ο Δημήτρης Αθανίτης είναι σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπουδασε σινεμά και αρχιτεκτονική. Μέλος της Ευρωπαικής και της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η τελευταία ταινία του Invisible (2016) κέρδισε 13 διεθνή Βραβεία κι έχει παρουσιαστεί σε πάνω απο 30 φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.
Η ταινία του 2000+1 Στιγμές (2001) επιλέχτηκε από τον αυστραλό κριτικό Bill Mousoulis ανάμεσα στις 10 καλύτερες στον κόσμο για το 2001 στο Senses of Cinema. Η πρώτη ταινία του Αντίο Βερολίνο (1994)
κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπή στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ενώ η δεύτερη Καμιά Συμπάθεια Για Τον Διάβολο (1997) ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Αλέξανδρο και κέρδισε το Βραβείο Ερμηνείας με τη
Λένα Κιτσοπούλου. Άλλες ταινίες του:
Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας (1999), Η Πόλη
των Θαυμάτων (2005), Τρεις Μέρες Ευτυχίας (2012).
 
Οι Μυστικές Συναντήσεις είναι το πρώτο του βιβλίο.