Υπάρχουν πολλοί τρελοί στον κόσμο: αλλά σαν τους άντρες και τις γυναίκες!… 

 

Στις 1 Δεκεμβρίου επιστρέφει στο Bios η παράσταση που κέρδισε τις εντυπώσεις, «Το Πεπρωμένο Ονομάζεται Κλοτίλδη» του Τζοβάνι Γκουαρέσκι,  για ένα δεύτερο κύκλο 11 μοναδικών παραστάσεων. Σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Η μία εκ των δύο πρωταγωνιστών, Αμαλία Καβάλη, εν μέσω εντατικών προβών μας διέθεσε λίγο από τον χρόνο της για  να απαντήσει στις ερωτήσεις μας σχετικά με τη “συνάντησή της” με τον ρόλο που καλείται να ερμηνεύσει.   

Συναντώντας το ρόλο μου…

  • Η πρώτη ανάγνωση είναι (πάντα)…

“Στην πρώτη ανάγνωση έρχεσαι αντιμέτωπος με το τοπίο. Βλέπεις ας πούμε έναν καταρράκτη και σου εντυπώνεται η ορμή αλλά δε βλέπεις ακόμα ότι σε εκείνο το σημείο τα νερά λεπταίνουν, εκεί η σύγκρουση φτιάχνει ένα μικρό συντριβάνι, στο συντριβάνι υπάρχει ένα σημείο αφρού κ.ο.κ Για μένα η πρώτη ανάγνωση της Κλοτίλδης ήταν απολαυστική, αφού διάβαζα ένα καλό βιβλίο χωρίς σκοπιμότητες”.

  • Η γνωριμία μου με το θεατρικό πρόσωπο που θα υποδυθώ

“Θέλει χώρο και ησυχία για να παρατηρήσεις. Η Κλοτίλδη φαίνεται σαν ένα κακομαθημένο κοριτσάκι που τιμωρητικά επιδιώκει το μόνο χριστιανό που δεν τη θέλει. Αν χαρακτηρίσεις όμως εξ αρχής την Κλοτίλδη ως εγωκεντρική, δεν αφήνεις περιθώρια να γνωρίσεις τα κίνητρα των πράξεων της. Κάθε της πράξη τη βλέπεις ντυμένη με εγωκεντρισμό. Μπορεί η ανάγκη της ασφάλειας να μας οδηγεί στην ταξινόμιση, αλλά αυτό δε συνεπάγεται γνωριμία”.

  • Το υλικό που αντλώ από μέσα μου

“Η Κλοτίλδη έχει ένα παράξενο κράμα δυναμισμού και ευαισθησίας που κάπως καταλαβαίνω. Δεν επιλέγει να ακολουθήσει ένα σύντροφο που τη βολεύει, αλλά εκείνον που την αναγκάζει να ανακαλύπτει συνέχεια καινούργια όρια στον εαυτό της. Επίσης πιστεύω, πως πέρα από το στοιχείο της πρόκλησης που της παρέχει ο Φιλιμάριο, τον επιδιώκει και από έλλειψη εμπιστοσύνης στους ανθρώπους. Βρίσκεται σε μια πόλη που όλοι την επιθυμούν σφόδρα, χωρίς να τη γνωρίζουν ουσιαστικά, γιατί να εμπιστευτεί αυτή την αντίφαση; Εμπιστεύεται λοιπόν τον άνθρωπο, που δεν την ξέρει και δεν τη θέλει”.

  • Οι στιγμές που “κολλάω”….

“Οι στιγμές που κολλάω, διαφέρουν από πρόβα σε παράσταση και από παράσταση σε παράσταση.  Η πρόβα αλλιώς ονομάζεται δοκιμή, οπότε δοκιμάζω και άρα θα κολλήσω. Αν όμως κολλήσω στην παράσταση, συνήθως το σώμα μου ετοιμάζει κόλλυβα. Μπορεί να καταφέρω να ξεκολλήσω και προς αυτό δουλεύω, αλλά είναι εμφανής η πιθανότητα να μην ξεκολλήσω όποτε ένα κολυβάκι να μας βρίσκεται μη γίνει τελείως άχαρη η κηδεία. Αν έχω την ευτυχία να έχω παρτενέρ, θα ξεκολλήσω μέσω εκείνου. Στην Κλοτίλδη είναι διαφορετικά. Πέραν της εμπιστοσύνης που έχω στο Γιάννη, εκείνος διασκεδάζει με τα κολλήματα μου και συνεπώς εγώ διασκεδάζω που διασκεδάζει, με κολλάει ευφορία”.

  • Η πρόβα είναι για μένα….

“Η πρόβα είναι το ωραιότερο κομμάτι της δουλειάς μέχρι να έρθει η παράσταση και η δουλειά να μην είναι πια δουλειά”.

  • Η μαγική στιγμή της επίτευξης της μεταμόρφωσης έρχεται όταν…

“Μπορείς να εμπιστευτείς τη μέχρι τώρα εργασία και απλά να υπάρξεις στη στιγμή με τον άλλον”.

«Το Πεπρωμένο Ονομάζεται Κλοτίλδη» 

του Τζοβάνι Γκουαρέσκι 

σε διασκευή & σκηνοθεσία

Αμαλίας Καβάλη & Γιάννη Σοφολόγη

επιστρέφει στο Bios

για 11 μοναδικές παραστάσεις

 

Μετά τη θερμή υποδοχή που έλαβε από κοινό και κριτικούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η νικήτρια παράσταση του Scratch Night του Bob Theater Festival 2016, «Το Πεπρωμένο Ονομάζεται Κλοτίλδη» του Τζοβάνι Γκουαρέσκι, επιστρέφει στο Bios για ένα δεύτερο κύκλο 11 μοναδικών παραστάσεων από 01 Δεκεμβρίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00.

Γραμμένο το 1942, ο ιταλός συγγραφέας, δημοσιογράφος και χιουμορίστας Τζοβάνι Γκουαρέσκι – γνωστός στο ελληνικό κοινό για το έργο του «Δον Καμίλο»- σκιαγραφεί μια παρωδία των ερωτικών μυθιστορημάτων του 19ου αιώνα, γεμάτη παρεξηγήσεις, απίθανες σκηνές δράσεις και έναν έρωτα κάθε άλλο παρά συνηθισμένο.

Οι Αμαλία Καβάλη & Γιάνης Σοφολόγης, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τη διασκευή και την πρώτη θεατρική μεταφορά του έργου αυτού, επιλέγουν να ξεκινήσουν την παράσταση τη μέρα που οι ήρωες πρέπει να αποφασίσουν αν θα αλληλοσκοτωθούν ή αν θα παντρευτούν. Δύο ηθοποιοί και ένας μουσικός επί σκηνής, ξετυλίγουν το νήμα της ιστορίας μέσα από αφήγηση, γρήγορες εναλλαγές ρόλων και έντονα αυτοσχεδιαστικά στοιχεία, οδηγώντας τους ήρωες στο πεπρωμένο τους.

Υπόθεση έργου 

Η Κλοτίλδη Τρολ είναι η πιο όμορφη, πλούσια και περιζήτητη νύφη της πόλης της. Στη γοητεία της αντιστέκεται μονάχα ένας, ο κόμης Φιλιμάριο Ντυμπλέ. Για την ακρίβεια τη βρίσκει εξαιρετικά ενοχλητική και αυτό είναι εξαιρετικά ενοχλητικό για την Κλοτίλδη. Του στήνει μια αθώα φάρσα που σύντομα ξεφεύγει από τον έλεγχό της. Θα παρασυρθούν σε μια δίνη περιπετειών που θα τους ταξιδέψει σε ερημικά νησιά, φυλακές, καζίνο με λαθρέμπορους, πειρατίνες και αστυνόμους. Οι δυο τους προκαλούν ο ένας τον άλλον με μανία ακροβατώντας στη λεπτή γραμμή που χωρίζει το μίσος από τον έρωτα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 

Διασκευή & Σκηνοθεσία: Αμαλία Καβάλη-Γιάννης Σοφολόγης

Πρωτοτυπη Μουσική: Gary Salomon

Σκηνικά: Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη

Κουστούμια: Βασιλική Σύρμα

Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου

Trailer: Σεμπάστιαν Φραγκόπουλος

 

Eπικοινωνία παράστασης: Ευαγγελία Σκρομπόλα  

Ερμηνεία: Αμαλία Καβάλη – Γιάννης Σοφολόγης

Μουσικός επί σκηνής: Gary Salomon

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παραστάσεις: από Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017 έως Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21:00

Διάρκεια:  70 λεπτά

Εισιτήριο: 12 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων)

Χώρος: ΒΙΟS

Διεύθυνση: Πειραιώς 84. Αθήνα

Τηλέφωνο κρατήσεων:  210-3425335