Η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης

«ΑΓΓΕΛΑ»

του Γ. Σεβαστίκογλου

σε σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου στο θέατρο Altera Pars

 

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της «ΑΓΓΕΛΑΣ» του Γιώργου Σεβαστίκογλου στο θέατρο Altera Pars.

Εκλεκτοί καλεσμένοι μας τίμησαν με την παρουσία τους και παρευρέθηκαν στο θέατρο, όπου και παρακολούθησαν την παράστασή μας με μεγάλη προσοχή.

Η «Αγγέλα» του Γιώργου Σεβαστίκογλου σε σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου χειροκροτήθηκε με θέρμη από τους θεατές που, με τα χαμόγελα και τα θετικά τους σχόλια, μας έδωσαν την απαραίτητη δύναμη για να συνεχίσουμε!

Ευχαριστούμε από καρδιάς!

Λίγα λόγια για το έργο:

Η Αγγέλα ένα ορφανό κορίτσι έρχεται από το χωριό της στο “μεγάλο κόσμο” της πρωτεύουσας αναζητώντας δουλειά, εκεί αντικαθιστά μια υπηρέτρια που έχει αυτοκτονήσει κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Στον σκοτεινό και περίπλοκο αυτό κόσμο θα συναντήσει τις άλλες υπηρέτριες, θα αφουγκραστεί τους καημούς τους, θα ανακαλύψει τα μυστικά τους, θ’ αποκτήσει φίλους κι εχθρούς. Πολύ σύντομα όμως, ο ερχομός του Λάμπρου, αδερφού της προκατόχου της, θα ανατρέψει κάθε ισορροπία, όταν η αγωνιώδης αναζήτησή του για τους πραγματικούς λόγους της αυτοκτονίας θα φέρει όλους τους ήρωες αντιμέτωπους με τα ηθικά τους διλήμματα και θα τους αναγκάσει να “πάρουν θέση”. Αγγέλα και Λάμπρος μοιραία εμπλέκονται σ’ ένα επικίνδυνο αλλά και γοητευτικό ταξίδι προς την αλήθεια τον έρωτα και τη ζωή,  ένα ταξίδι που αποδεικνύεται εξίσου επώδυνο και ανατρεπτικό με απρόβλεπτες συνέπειες για τους ίδιους αλλά και όσους τους περιτριγυρίζουν…

Μέσα από την πορεία για την ανακάλυψη της αλήθειας, το έργο παρακολουθεί και αναδεικνύει την ηθική και ψυχική δοκιμασία των ηρώων,  που διεκδικούν απεγνωσμένα το δικαίωμα τους για  μια καλύτερη ζωή , γι’ αυτά τα “λίγα” και “απλά πράματα”:

«μία πόρτα, ἕν᾿ ἄστρο, ἕνα σκαμνὶ
ἕνα χαρούμενο δρόμο τὸ πρωὶ
ἕνα ἤρεμο ὄνειρο τὸ βράδι.

ἕναν ἔρωτα ποὺ νὰ μὴ μᾶς τὸν λερώνουν
ἕνα τραγούδι ποὺ νὰ μποροῦμε νὰ τραγουδᾶμε…»

“Το  ίδιο το έργο δεν αποτελεί ένα δράμα για τις υπηρέτριες, αλλά απομονώνει και φωτίζει τη λεπτομέρεια ενός μεγάλου πίνακα όπου αποτυπώνεται η διαχρονικότητα  ενός  μηχανισμού ηθικής διάβρωσης και διαφθοράς που συντηρείται από τους ισχυρούς . Ο μηχανισμός αυτός κυριαρχεί δραματουργικά στο στήσιμο της πλοκής, και γίνεται η αφορμή για την τελική αποκάλυψη της λειτουργίας του ίδιου του συστήματος.”

Συντελεστές της παράστασης: 

Σκηνοθεσία: Πέτρος Νάκος

Σκηνικά: Altera Pars

Επιμέλεια σκηνικού: Σάββας Πασχαλίδης

Κοστούμια: Δέσποινα Κολοκοτσά

Πρωτότυπη μουσική της παράστασης: Ελένη Λομβάρδου

Φωτισμοί: Πέτρος Νάκος

Επιμέλεια Κίνησης:  Ελβίρα Μπαρτζώκα

Μουσική επιμέλεια:  Πέτρος Νάκος – Αγγελική Κοντού

Κατασκευή αξεσουάρ:  Μελανία Μπαλτσίδου

Διανομή: 

Αγγέλα:  Αγγελική Κοντού

Λάμπρος:  Παύλος Εμμανουηλίδης

Στράτος: Πέτρος Νάκος

Γεωργία:  Έλενα Καστανά

Άννα:  Στέλλα Κωνσταντάτου

Φανή:  Μελανία Μπαλτσίδου 

Νέρα:  Κυριακή Στούρου

Μένιος:  Γιάννης Ανδρουλακάκης

Κα Παπά:  Στέλλα Κωνσταντάτου

Γκαρσόνι: Θάνος Κώτσης

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:  ΣΑΒΒΑΤΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ : 21.00

*από τις 13/1 θα παίζεται μόνον Σάββατο στις 21.00.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 15€ Κανονικό -12€ Φοιτητικό – 8€ (Ομαδικό/Άνεργοι/Α.Μ.Ε.Α)