Στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο συνεχίζεται και για τον μήνα Δεκέμβριο το μιούζικαλ των Monty Python, Spamalot, που μετέφρασε και σκηνοθέτησε ο Άγγελος Κλωνάρης. To FermouΑrt παρακολούθησε την παράσταση και οι εντυπώσεις που μας άφησε ήταν οι καλύτερες. Ο Δημήτρης Πάσιος, τραγουδιστής και ηθοποιός, που έχει αναλάβει να ενσαρκώσει τον βασικό ήρωα του έργου, τον φημισμένο βασιλιά Αρθούρο, είναι, θεωρώ, ιδανικός για το ρόλο αυτό. Πτυχιούχος κλασσικής κιθάρας και μοντέρνου τραγουδιού και απόφοιτος της ανωτέρας δραματικής σχολής «Μέλισσα» συμμετείχε στο μουσικό γκρουπ ΤΡΙΗΜΙΤΟΝΙΟ στο τηλεπαιχνίδι Χ-FACTOR το 2008.  Το Spamalot έγινε η αφορμή να μιλήσουμε μαζί του για την παράσταση, αλλά και για τις άλλες παραστάσεις που συμμετέχει.

Η παράσταση

Δημήτρης Πάσιος:«Η παράσταση του Spamalot είναι μια υπέροχη εμπειρία! Ένα φανταστικό ταξίδι με εξαιρετικούς συναδέλφους – συντελεστές και πάνω απ’ όλα πολύ καλούς ανθρώπους. Είναι η πρώτη φορά που η ατμόσφαιρα σε μια δουλειά είναι τόσο καλή. Όσοι είδαν την παράσταση είπαν ότι φάνηκε το δέσιμο που έχουμε μεταξύ μας”.

Spamalot στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο!

Geplaatst door FermouArt E- Magazine op dinsdag 28 november 2017

 

Ο ρόλος του βασιλιά Αρθούρου

“Γνωρίζοντας από πολύ μικρός το θρύλο του βασιλιά Αρθούρου και έχοντας στο μυαλό μου μεγάλες ερμηνείες από ηθοποιούς που θαυμάζω, είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα που μου ανέθεσαν το ρόλο αυτό και θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που έχω την ευκαιρία να τον προσεγγίσω από τη δική μου πλευρά. Το κυρίαρχο συναίσθημα στην αρχή ήταν ο φόβος για να είμαι ειλικρινής, διότι είναι ένας πολύ δύσκολος ρόλος με μεγάλη ευθύνη. Ευτυχώς όμως η χαρά, η αγάπη για τη δουλειά, η πολύτιμη βοήθεια όλης της ομάδας και φυσικά οι πάρα πολλές πρόβες με βοήθησαν να πετύχω το στόχο μου».

Ο Αρθούρος των Μόντυ Πάιθον πόσο παραλλαγμένος είναι σε σχέση με τον βασιλιά Αρθούρο που όλοι ξέρουμε;

«Τα βασικά χαρακτηριστικά είναι τα ίδια. Είναι γενναίος, γεμάτος καλοσύνη και αυτοπεποίθηση, όπως και  ο κανονικός Αρθούρος. Θεωρεί τον εαυτό του εκλεκτό από το Θεό, ο οποίος του ανέθεσε να βρει το ιερό δισκοπότηρο. Οι στόχοι του βέβαια δεν είναι απ’ την αρχή τόσο ξεκάθαροι. Βλέποντας όμως το έργο, παρατηρούμε ότι τους ανακαλύπτει σιγά -σιγά. Αυτό που διαφέρει κυρίως είναι ο τρόπος που τον αντιμετωπίζουν οι υπόλοιποι. Η αμφισβήτηση και η έλλειψη σεβασμού που νιώθει από αυτούς που συναντάει, τον κάνει να φαίνεται λίγο αφελής, αθώος και γενικά ό, τι ζει λίγο στον κόσμο του. Είχε την εντύπωση δηλαδή πως όλοι τον ξέρουν και θα τον ακολουθήσουν τυφλά, αλλά βλέπει ότι δεν ισχύει αυτό. Ένα άλλο στοιχείο είναι ότι συχνά τα χάνει βλέποντας το χαμό που συμβαίνει γύρω του με αποτέλεσμα να φαίνεται λίγο χαζούλης κάποιες φορές”.

Το έργο

“Το έργο Spamalot σατιρίζει πάσης φύσεως σοβαροφάνεια, με αναρχικό τρόπο γκρεμίζει την έννοια του σοβαρού, στιβαρού, σταθερού alpha – male ήρωα, παίρνει όλα τα είδη ανδρών ηρώων που συναντάμε σε επικά έργα και υποτίθεται είναι διαχρονικά πρότυπα (τον βασιλιά, τον ιερέα, τον φτωχό αγωνιστή γεωργό, τον λεβέντη ιππότη, τον μυστηριώδη επιβλητικό μάγο κλπ.) και τα κάνει σκόνη».

Έβλεπες Μόντυ Πάιθον και πριν το casting;

«Ναι, φυσικά. Έχω δει σχεδόν τα πάντα από Monty Python».

Έχεις σπουδάσει τραγούδι και θέατρο. Έχεις αποφασίσει ποιο από τα δύο προτιμάς ή προσπαθείς να κάνεις δουλειές σαν το «Spamalot» που τα συνδυάζει;

«Επειδή τα αγαπώ και τα δυο το ίδιο, ιδανικά θα ήθελα να υπάρχουν όλα και σε συνδυασμό, όπως το Spamalot, αλλά και ξεχωριστά το καθένα. Φυσικά αυτό προϋποθέτει πολλή δουλειά και αγώνα, αλλά και πολλή αγάπη».

Σε βρίσκουμε και κάπου αλλού αυτό το διάστημα; Είναι μια καλή περίοδος αυτή για σένα;

«Κάθε Σάββατο κάνουμε μια επιθεώρηση στο Εl convento del’arte, στην οποία συμμετέχω και ως μουσικός και ως τραγουδιστής σε σκηνοθεσία Ηλία Αλεξάνδρου και κάθε Κυριακή είμαι στο Θέατρο της Ημέρας στην μουσική παιδική παράσταση ‘’Το όνειρο και το θαύμα‘’ σε κείμενο της Κάκιας Ιγέρινου και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και σκηνοθεσία Ανδρομάχης Μοτζολή. Επίσης δουλεύω σε ένα ωδείο σαν δάσκαλος τραγουδιού και κιθάρας.

Μετά από πολύ καιρό νιώθω ότι η ζωή μου έχει μπει σε μια τάξη, κυρίως επαγγελματικά, αλλά και γενικά. Ανησυχίες πάντα θα υπάρχουν, αλλά όσο είμαστε καλά στην υγεία τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία. Έχω βάλει προτεραιότητα τη δουλειά, χωρίς όμως να στερούμαι τίποτα και αφιερώνω πολύ χρόνο σε αυτά που μου φέρνουν ευτυχία και ιδιαίτερα σε ανθρώπους».

Βιογραφικό Δημήτρη Πάσιου:

Θέατρο:

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017:Συμμετοχή στη επιθεώρηση ‘’Se7en Sins’’ στο el convento del’arte σαν σε σκηνοθεσία Ηλία Αλεξάνδρου

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017:Συμμετοχή στο μιούζικαλ

‘’ Monty Python’s Spamalot ’’ στο γυάλινο μουσικό θέατρο στο ρόλο του βασιλιά Αρθούρου σε σκηνοθεσία Άγγελου Κλωνάρη

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017: Συμμετοχή στη θεατρική παράσταση

‘’ Θρήνος Τελαμώνος ‘’ σε κείμενο του Αχιλλέα Ευαγ. Μπιθιζή στο ρόλο του μαντατοφόρου σε σκηνοθεσία Άννας Λάζου 

ΙΟΥΝΙΟΣ 2017:Συμμετοχή στα γυρίσματα της ταινίας ‘’Success story’’ σε βοηθητικό ρόλο σε σκηνοθεσία Νίκου Περάκη 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017-ΜΑΙΟΣ 2018:Συμμετοχή στη μουσικοθεατρική παράσταση ΄΄ Το όνειρο και το θαύμα ΄΄ της  Κάκιας Ιγερινού στο ρόλο του Μιχαλάκη σε σκηνοθεσία Ανδρομάχης Μοτζολή και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016: Συμμετοχή στη θεατρική παράσταση ΄΄ Κομφούζιο Νο 2,the clowns ΄΄ στο ρόλο του πολιτικού κλόουν σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Κακατσίδη.

Συμμετοχή στην τηλεοπτικά σειρά του ALPHA ΄΄ Έλα στη θέση μου ΄΄ στο ρόλο του αστυνομικού σε σκηνοθεσία Σπύρου Ρασιδάκη και Γ. Βασιλειάδη (1η και 2η σεζόν)

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017: Συμμετοχή στην θεατρική παράσταση ΄΄ Ο Πήτερ Πάν και το μουσείο της Ακρόπολης ΄΄ στο ρόλο του Πήτερ-Πάν σε σκηνοθεσία Χάρη Σώζου και σε μουσική Λεωνίδα Σώζου.

ΙΟΥΝΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2016: Συμμετοχή στην μουσική κωμωδία  ΄΄ ΠΟΙΑ ΕΛΕΝΗ΄΄ των Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου και μουσική/στίχους Αφροδίτης Μάνου, στο ρόλο του Μενελάου σε σκηνοθεσία Σταύρου Καραγιάννη στο δημοτικό θέατρο Πειραιά/Βεάκειο θέατρο. 

ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2015- ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016:  Συμμετοχή στη μουσικοθεατρική παράσταση ‘’Πλούτος’’ του Αριστοφάνη ως μέλος του Χορού και της ορχήστρας σε σκηνοθεσία Ανδρομάχης Μοτζολή, μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου και ερμηνεία Φωτεινής Δάρρα

Συμμετοχή στην τηλεοπτική σειρά του mega ‘’ΗΡΩΙΔΕΣ’’ στο ρόλο του υπαστυνόμου Κυριακίδη

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2014-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015: Συμμετοχή στην παιδική θεατρική παράσταση ‘’ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ’’ στο ρόλο του  Άγιου   Βασίλη σε σκηνοθεσία  Νόνης  Κιουτσούκη

Συμμετοχή στα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας  ‘’stage fright’’ του Γιώργου Ζώη

Συνθέτης της μουσικής  της ταινίας μικρού μήκους “ Το μυστικό’’ σε σκηνοθεσία Μανούσου  Μανουσάκη

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014: Συμμετοχή στη θεατρική παράσταση “Ο αντρειωμένος” των Χωλγουόρθυ Χώλ και Ρόμπερτ Μίντλμας στο ρόλο του Τζέημς Ντάικ  σε σκηνοθεσία Ελντας Πανοπούλου.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2013-ΜΑΙΟΣ 2014: Συμμετοχή στη θεατρική παράσταση    ”Η κοκκινοσκουφίτσα και ο λύκος σώζουν το δάσος” στο ρόλο του λύκου σε σκηνοθεσία Νόνης Κιουτσούκη.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2013: :Συμμετοχή στη θεατρική παράσταση “Αυτός και το κουνέλι” της Μαίρη Τσέης σε σκηνοθεσία Ελντας Πανοπούλου στο ρόλο του Γουίλσον.

ΜΑΙΟΣ 2013: :Συμμετοχή στη θεατρική παράσταση “Φωνάζει ο κλέφτης” του Δημήτρη Ψαθά σε σκηνοθεσία Ελντας Πανοπούλου στο ρόλο του Διοικητή της αστυνομίας.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013:Συμμετοχή στη θεατρική παράσταση: “Ο άνθρωπος με το λουλούδι στο στόμα του Λουίτζι Πιραντέλο στο ρόλο του ” ανθρώπου” σε σκηνοθεσία Ελντας Πανοπούλου.

Τραγούδι:

1) Συμμετοχή σε μουσικό γκρουπ στο τηλεπαιχνίδι Χ-FACTOR το 2008 (ΤΡΙΗΜΙΤΟΝΙΟ)

2) Κυκλοφορία προσωπικού album με τίτλο “ΑΠ’ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ” με συνθέσεις του  Πάνου Τερζή και Νίκου Τερζή.

3) Κυκλοφορία album με τίτλο ” Τριημιτόνιο ” και συνθέσεις του Γιώργου Σαμπάνη, Δημήτρη Φάκου  και Σ. Μπαλτζή.

4) Υποψηφιότητα στον ελληνικό τελικό της Eurovision το 2011 και στον ελβετικό τελικό το 2012

5) Συμμετοχή στα ομαδικά τραγούδια της θεατρικής παράστασης “Ο Τζάκ  και η φασολιά” σε σκηνοθεσία Χάρη Σώζου και σε μουσική και στίχους Λεωνίδα Σώζου

6) Προσωπικά CD-SINGLES κατά τη διάρκεια του έτους 2015 : ΄΄ Μου ζητάς συγγνώμη σε μουσική/στίχους του Γιώργου Κοκοτσάκη, ΄΄ Προκαθορισμένα ΄΄  σε μουσική/στίχους του Λεωνίδα Σώζου

7) Συμμετοχή στα ομαδικά τραγούδια της θεατρικής παράστασης “Ο Πήτερ – Πάν και το μουσείο της Ακρόπολης” σε σκηνοθεσία Χάρη Σώζου και σε μουσική και στίχους Λεωνίδα Σώζου

8) ΙΟΥΛΙΟΣ 2016:Προσωπικό CD-SINGLE με τίτλο ΄΄ Κορώνα-γράμματα΄΄ σε μουσική και στίχους του Γιώργου Κουτσογεωργάκη

9) ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016: Συμμετοχή στο  μουσικό παιδικό άλμπουμ    ΄΄ Μπαλονονότες ΄΄   ως κύριος τραγουδιστής και φωνητικός ενορχηστρωτής

10) ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017:Προσωπικο CD-SINGLE με τίτλο ΄΄ Κάτι να θυμάσαι ΄΄ με τη δισκογραφική εταιρεία Spicy, σε μουσική και στίχους Λεωνίδα Σώζου

Επαγγελματική ενασχόληση με το τραγούδι (Εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές-συναυλίες) κι επαγγελματικές συνεργασίες με τους καλλιτέχνες: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ, ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΟΝΙΔΗΣ, ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΠΑΝΗΣ,ΝΙΝΟ ΞΥΠΟΛΙΤΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΦΩΤΗΣ

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

«SPAMALOT»