Παρουσίαση: Βίκη Κουτρή

Ένας νέος μουσικός, ο κιθαρίστας και συνθέτης Θοδωρής Κότσυφας, παρουσίασε την περασμένη Τετάρτη το βράδυ στο The Zoo, το πρώτο προσωπικό μουσικό του άλμπουμ “Conception of Thought”.
Η μουσική του άλμπουμ είναι ένα κράμα κιθάρας, ήχων και μελωδιών που επιδρούν μεταξύ τους, δημιουργώντας μια διαφορετική προσέγγιση στην Jazz μουσική.
Μαζί του ήταν οι αξιόλογοι μουσικοί και συντελεστές της πρώτης αυτής δισκογραφικής δουλειάς του, ο David Lynch – τενόρο σαξόφωνο, ο Δημήτρης  Τσάκας – άλτο σαξόφωνο, ο Βαγγέλης  Στεφανόπουλος – πιάνο keyboards, ο Γιώργος Γεωργιάδης μπάσο –ο Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης– ντραμς και ο Θοδωρή Κότσυφας – κιθάρα, όπου μας προσέφεραν μία «άλλου τύπου» εξελιγμένη και ποιοτική βραδιά Jazz, αρκετά ενδιαφέρουσα και πολλά υποσχόμενη.

Βιογραφικό
Ο Θοδωρής Κότσυφας γεννήθηκε το 1985 στην Νάουσα Ημαθίας. Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε σε ηλικία 6 ετών. To 2003 εισάγεται στο τμήμα μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου από όπου και αποφοίτησε το 2009 στην κατεύθυνση εκτέλεσης, Τζαζ κιθάρα.
Το 2011 μετακομίζει στη Αθήνα και έκτοτε έχει συνεργαστεί με μουσικούς όπως: Γιώργος Κοντραφούρης, Τάκης Πατερέλης, Δήμος Δημητριάδης, Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης, Δημήτρης Τσάκας, David Lynch, Αντώνης Ανδρέου, Γιώργος Γεωργιάδης, J.D. Walter, Tivon Pennicott, Olivier Temime κ.α.
Είναι μέλος των “Next Step Quintet”  ενώ παράλληλα εμφανίζεται και ηχογραφεί με διάφορα σχήματα.

 

The Zoo | Ζωοδόχου Πηγής 45, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6745375

 

 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Βίκη Κουτρή ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ-ΜΕΓΑΛΩΣΑ: Γεννήθηκα στην Αθήνα, μεγάλωσα στον Πειραιά έχοντας καταγωγή από την μυροβόλο Χίο «ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ» : Γραφικές τέχνες και Κοινωνικές Επιστήμες, εκεί όπου η τέχνη και η γνώση συναντούν  τα κοινά σημεία τους  ΤΥΧΕΡΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ: Φωτογραφία (Σχολή ΑΚΤΟ) εκεί άρχισε το όνειρο να παίρνει σάρκα και οστά. ΧΟΜΠΙ: Κινηματογράφος, Θέατρο , Φωτογραφία, Ποίηση-Λογοτεχνία, Ζωγραφική, Μουσική. Μ’ ΑΡΕΣΕΙ: Να δημιουργώ. Να γράφω οτιδήποτε πέφτει στην αντίληψή μου και να του δίνω σάρκα και οστά. Οι μορφές πάνω στα αντικείμενα. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ: Το χάσιμο χρόνου ΕΜΜΟΝΗ: Το νησί μου. ΘΥΜΑΜΑΙ: Τα ηλιοβασιλέματα που αντικατοπτρίζονται στην θάλασσα της πατρίδας μου ΝΟΣΤΑΛΓΩ: Τους αληθινούς ανθρώπους ΛΑΤΡΕΥΩ: Τις αλήθειες κι ας είναι και πικρές ΦΟΒΑΜΑΙ: Τον θάνατο ΤΡΕΜΩ: Τους απόλυτους ανθρώπους ΕΛΠΙΖΩ: Στα πάντα… ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ: Όταν χάνομαι… ΑΝΑΖΗΤΩ: Αληθινά χαμόγελα ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ: Να ψάχνω αυτά που υπάρχουν πίσω από τα λόγια ΑΚΡΟΒΑΤΩ: Στις γωνίες του μυαλού μου. ΠΡΟΣΠΑΘΩ: να σέβομαι κάθε μορφή ύπαρξης σε αυτόν τον πλανήτη. ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΑΓΓΙΖΕΙ: Το ένα τα άλογο θα είναι άσπρο… ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΕΙ: Όταν βλέπω ταινίες με unhappy end ΑΚΟΜΑ: Βλέπω τις παιδικές μου φίλες… ΔΥΟ ΣΤΙΧΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ: «Μεταξύ πόθου και σπασμού… Μεταξύ δύναμης και ύπαρξης… Μεταξύ… Κάπου Τρίτης και Τετάρτης.. πρέπει να παράπεσε η αληθινή σου μέρα!!!! Οδυσσέας Ελύτης και «Να είσαι όπως η θάλασσα: Διάφανος στην επιφάνεια, βαθύς στην ψυχή.» L. Bertone

[email protected]