Λάβετε μέρος στον διαγωνισμό μας για 5 διπλές δωρεάν προσκλήσεις για την παράσταση ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ «Η ζωή του όλη» στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», για την Πέμπτη, 28/12 στις 19:00, κάνοντας Like στη σελίδα του fermouart.grShare τη συγκεκριμένη ανάρτηση και γράφοντάς μας το ονοματεπώνυμό σας κάτω από τον σύνδεσμο (link).

Η διάρκεια του διαγωνισμού θα είναι έως την Τετάρτη, 27/12, στις 15.00 μ.μ. και οι νικητές θα ανακοινωθούν δημόσια.

Η συνέντευξη Τύπου της παράστασης “Στέλιος Καζαντζίδης. Η ζωή του όλη”

Από τη Ντίμη Θεοδωράκη

Μέσα σε κλίμα χαράς, αλλά και συγκίνησης έγινε η συνέντευξη Τύπου για την παράσταση  ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ «Η ζωή του όλη» στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», στις 11 Δεκεμβρίου 2017.

Όλοι οι συντελεστές της παράστασης παραβρέθηκαν επί σκηνής και μίλησαν για την παράσταση και τον Στέλιο Καζαντζίδη. Η σκηνοθέτιδα της παράστασης Μιμή Ντενίση, που μαζί με την Κωνσταντίνα Γιαχαλή μετέτρεψαν το βιβλίο για τον Στέλιο Καζαντζίδη σε θεατρικό κείμενο, ξεκίνησε λέγοντας:

“Είναι ένα θεατρικό έργο που μιλάει για το φαινόμενο Στέλιος Καζαντζίδης και μια παράσταση, που όταν ακούμε την φωνή του, απογειώνεται. «Μια σκέτη φωνή δεν αρκεί για να σε λατρέψει ένας λαός», λέει η μάνα του, «χρειάζεται και ψυχή». Αυτή η ψυχή παρέμεινε αγνή και διεκδίκησε πράγματα που αφορούσαν το σύνολο. Μελετώντας τον, τον αγάπησα πολύ κι όταν αγαπήσεις τον ήρωα σου, τότε μπορείς να κάνεις και καλό έργο. Ήταν παιδί  προσφύγων, Πόντος και Μικρασία μαζί, πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια, γιατί ήταν τόσο δυνατός όσο και ευαίσθητος. Το έργο μας δεν ασχολείται με «τα δεύτερα». Έγινε μια μυθοπλασία, πέρα από τα αληθινά γεγονότα, και ο φίλος του ο Ιορδάνης, που κάνει ο Αντώνης Λουδάρος, αφηγείται το έργο, όπως πιστεύω θα ήθελε ο Στέλιος, πιάνοντας την ουσία της ζωής και της καριέρας του. Μέσα από το έργο περνάνε οι μεγάλοι συνθέτες και βλέπουμε μια εποχή ολόκληρη, που ξεκινάει με την οικογενειακή διασκέδαση, με μια αθωότητα της εποχής, όταν οι Έλληνες μετά τον Εμφύλιο συμφιλιώθηκαν κι έγιναν οικογένειες και στη συνέχεια, πώς όλο αυτό σιγά σιγά γίνεται μια άλλου είδους διασκέδαση με σπασίματα, με μπράβους, με ανθρώπους που έχουν βγάλει εύκολα χρήματα, κάτι που δεν ήθελε ο Στέλιος. Εντυπωσιάστηκα, όταν έμαθα ότι αυτή η τεράστια καριέρα έγινε από έναν άνθρωπο, που στα τριάντα τέσσερα χρόνια του σταμάτησε να τραγουδάει στα μαγαζιά. Στην παράσταση θα ακούσετε τραγούδια, που δε φαντάζεστε ότι τα έχει πει, όπως τα Πέτρινα χρόνια του Σπανουδάκη, όπως την Καταχνιά του Λεοντή. Ευχαριστώ την οικογένειά του, γιατί η Βάσω Καζαντζίδη και ο Νίκος Τζανιδάκης είναι πλάι μας από την αρχή και παρόλο που δεν υπήρχε κάποιο νομικό θέμα, δεν ήθελα να κάνουμε κάτι που δεν θα το αγαπήσουν. Το ήθος που είχε ο Στέλιος οφείλουμε να το τιμήσουμε και να έχουμε κι εμείς το αντίστοιχο».

Η κυρία Βάσω Καζαντζίδη πρόσθεσε ότι ήταν επιθυμία του Στέλιου να γίνει η ζωή του ταινία και μετά από είκοσι τέσσερα χρόνια κοινής ζωής θεώρησε χρέος της να πραγματοποιήσει την επιθυμία του, αρχής γενομένης από σήμερα με το θεατρικό έργο.

Ο επιστήθιος φίλος και συνοδοιπόρος του Στέλιου Καζαντζίδη, Νίκος Τζανιδάκης, που έγραψε το βιβλίο, μαζί με τον Πάνο Υφαντή, με τίτλο «Απομεσήμερο με τον Στέλιο» μίλησε για έναν φίλο, αδερφό, πατέρα και γιο, που τα πιστεύω του δεν μπορούσες να τα εξαγοράσεις ούτε με όλο το χρυσάφι του κόσμου, αλλά και για το σπάνιο προσόν του Στέλιου Καζαντζίδη να εντοπίζει τις ανάγκες του και να μην κάνει κάτι που δεν τον ενδιέφερε.  

Ο Ηλίας Μελέτης είναι ο Στέλιος Καζαντζίδης στην παράσταση. Παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο, αναφέρθηκε στη δυσκολία που υπάρχει, όταν υποδύεσαι ένα ρόλο εκείνης της εποχής, όπου οι τότε αξίες δεν υπάρχουν σήμερα, αλλά και στην χαρά και τιμή που νιώθει, για την ευκαιρία που του δόθηκε να πλησιάσει μέσα από το ρόλο του, μια προσωπικότητα σαν τον Καζαντζίδη, ο οποίος, ενώ του πρόσφεραν τον ουρανό με τ’ άστρα, τα απαρνιόταν κι έμενε στα απλά, αλλά σημαντικά πράγματα της ζωής.

 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ «Η ζωή του όλη»