Η ηθοποιός Εύα Φρακτοπούλου είναι απόφοιτη της δραματικής σχολής του Εθνικού θεάτρου. Ολοκληρώνει σε λίγο καιρό τις σπουδές της στις Πολιτικές Επιστήμες, ενώ παράλληλα κάνει μαθήματα σύγχρονου τραγουδιού και κλαρινέτου.

Στις 5 Φεβρουαρίου 2018 θα παίξει στην παράσταση “Βέντλα – Το Ξύπνημα της Άνοιξης”, ένα έργο του Frank Wedekind, σε σκηνοθεσία και διασκευή του Αντώνη Morgan Κωνσταντουδάκη και θα υποδυθεί δύο ρόλους: τη Μάρτα Μπέσσελ και τον Άνδρα με τη Μάσκα.

Κι ενώ οι μέρες για την πρεμιέρα πλησιάζουν με γοργό ρυθμό και οι πρόβες βρίσκονται στην τελική ευθεία, εμείς σε κάποιο διάλειμμά της της αποσπούμε δυο λόγια για την παράσταση.

 

Εύα Φρακτοπούλου : “Είναι ένα έργο που αγαπώ πολύ. Γιατί σε αυτό υπάρχουν νέα παιδιά, φίλοι που ψάχνουν, που προσπαθούν ν`ανακαλύψουν τον εαυτό τους, τα θέλω, τις ανάγκες, την σεξουαλικότητά τους, το κοινωνικό τους περιβάλλον και αυτή η αναζήτηση είναι αδιάκοπη, δίχως τέλος, και αυτό είναι ζωή.

Μέσω της Μάρτας προσπαθώ ν`αφηγηθώ την ιστορία ενός κοριτσιού που βρίσκεται στην προεφηβική ηλικία και το κακοποιούν οι γονείς του. Τέτοια πρόσωπα μέσα από ακραίες συνθήκες που βιώνουν δεν μπορείς παρά να τα θαυμάσεις και να σε γεμίσουν με δύναμη και αισιοδοξία.

Τον άνδρα με τη Μάσκα, πρόσωπο καθαρά συμβολικό, τον βλέπω σαν τον αφηγητή της ιστορίας αυτών των παιδιών σε αυτή την επαρχιακή πόλη της Γερμανίας. Επεμβαίνει μόνο στην τελευταία σκηνή του έργου σαν από μηχανής θεός, όταν τα πράγματα πάνε πολύ στραβά”.

 

Η παράσταση “Βέντλα – Το Ξύπνημα της Άνοιξης” ξεκινάει στο Φουαγιέ Α’ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά στις 5 Φεβρουαρίου 2018 και θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20:30, έως 13/3.

Διάρκεια: 120′

Παραγωγή: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Εισιτήρια: € 15, €10 για φοιτητές και € 5 για ανέργους και ΑΜΕΑ

Προπώληση εισιτηρίων: Ταμεία Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και στο Ticketservices.gr

 

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά / Municipal Theatre of Piraeus

Geplaatst door FermouArt E- Magazine op Zondag 14 januari 2018

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:

 

«Βέντλα – Το Ξύπνημα της Άνοιξης» του Wedekind στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά