Η ηθοποιός Χρηστίνα Γαρμπή γεννήθηκε το 1989 στην Πάτρα. Είναι αριστούχος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών και της Νομικής Σχολής Αθηνών. Από το 2011 έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός –μεταξύ άλλων- με τους Θωμά Μοσχόπουλο, Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη, Ιόλη Ανδρεάδη, Θωμά Βελισσάρη, Τώνια Ράλλη σε παραγωγές του Φεστιβάλ Αθηνών (2011,2016,2017), του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, του Θεάτρου Πόρτα, του Θεάτρου 104, του Skrow Theater, του Bios κ.α. ενώ φέτος θα συνεργαστεί με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Το 2015 ίδρυσε μαζί με τους Κωνσταντίνο Κουνέλλα και Βασίλη Σαφό την Ομάδα Θεάτρου τ ρ ι ς, στην οποία εργάζεται ως σκηνοθέτης και ηθοποιός. Έχει μεταφράσει για το θέατρο, από το πρωτότυπο, τα έργα Sleepers του Michael Frayn, Belongings της Morgan Lloyd Malcolm και, σε συνεργασία με τον Βασίλη Σαφό, L’histoire du soldat του Charles-Ferdinant Ramuz. Έχει συμμετάσχει στην ταινία μικρού μήκους (Un)Familiar των Χρήστου Συμεωνίδη και Σοφίας Ορφανού.

Στις 5 Φεβρουαρίου 2018 θα παίξει στην παράσταση “Βέντλα – Το Ξύπνημα της Άνοιξης”, ένα έργο του Frank Wedekind, σε σκηνοθεσία και διασκευή του Αντώνη Morgan Κωνσταντουδάκη και θα υποδυθεί δύο ρόλους: τον Μόριτς και την Ίλζε. Τη συναντάμε εν μέσω προβών και της ζητάμε να μας μιλήσει για το έργο και τους ρόλους της.

 

Χρηστίνα Γαρμπή: “Το Ξύπνημα είναι μία σπουδή πάνω στην ανακάλυψη των ενστίκτων και την ανθρώπινη επαφή. Οι ήρωες του έργου είναι έφηβοι και όλα μέσα τους είναι  μεγάλα και πρωτόγνωρα. Η αθωότητα μαζί με τη ζωώδη παρόρμηση οδηγούν τους χαρακτήρες σε έναν λαβύρινθο, άλλοτε φωτεινό  και άλλοτε ανεπανόρθωτα σκοτεινό. Είναι ένα κείμενο ιδεών.  Ο λόγος του είναι ποιητικός αλλά ταυτόχρονα άμεσος.   Τα θέματα του έργου στον πυρήνα τους είναι ζωτικής σημασίας ακόμα και για μας σήμερα. Πώς μπορούν να γίνουν διαχειρίσιμα  τα ανθρώπινα ένστικτα χωρίς από τη μία να ενοχοποιούνται ή να φιμώνονται αλλά από την άλλη χωρίς να μας καταπίνουν;  Τι είναι η σεξουαλικότητα;  Μήπως τελικά από τη μία ο Έρωτας-ως αποκορύφωμα της ζωής ενός ανθρώπου- και από την άλλη  ο Θάνατος είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος; Αυτές είναι κάποιες βασικές σκέψεις που σου δημιουργεί το έργο. Οι ήρωές του αν και έφηβοι στοχάζονται με τρομακτική ωριμότητα πάνω στη ζωή. Μοιάζουν να ξέρουν από ένστικτο προς τα πού να ψάξουν για να καλύψουν τα τεράστια ερωτηματικά που τους αφήνει η οικογένεια και το σχολείο. Γι’ αυτά που πραγματικά τους προβληματίζουν, για τις βαθύτερες σκέψεις τους  το μοναδικό καταφύγιο είναι οι συνομίληκοί τους. Ο ένας έχει τον άλλον και αυτό είναι όλο. Όλοι οι χαρακτήρες του έργου μοιάζουν να επιζητούν την επαφή με τους άλλους και την αγάπη, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Είναι  μεγάλη η χαρά μου να δουλεύω πάνω σε ένα τόσο σημαντικό κείμενο με ανθρώπους που εκτιμώ πολύ. Νομίζω η δουλειά μας είναι μία ψηλάφηση των θεματικών του έργου και μία ειλικρινής προσπάθεια να αφηγηθούμε  τη δική μας ιστορία μέσα από αυτό το μεγάλο κείμενο.”

 

Official Teaser Episode 1 – "Βέντλα – Το Ξύπνημα της Άνοιξης"

Βέντλα – Το Ξύπνημα της Άνοιξης του Frank Wedekind – Επίσημο Teaser Επεισόδιο 1οVideo by NAILOriginal music by Ioannis G. VoudourisΠαραγωγή Δημοτικό Θέατρο Πειραιά / Municipal Theatre of PiraeusΑπό τον Φεβρουάριο 2018Σκηνοθεσία: Αντώνης Morgan ΚωνσταντουδάκηςΜετάφραση / Διασκευή: Ντίμη Θεοδωράκη & Αντώνης Morgan ΚωνσταντουδάκηςΠρωτότυπη Μουσική: Ιωάννης ΒουδούρηςΚοστούμια: Eva DoppelgängerΣκηνικά: Φωτεινή ΑλεξοπούλουΧορογραφία: Βασίλης ΣκαρμούτσοςΚίνηση: Μαρία ΣτεφανίδουΟργάνωση Παραγωγής: Φωτεινή Αλεξοπούλου & Νεφέλη ΣυρίγουΜακιγιάζ / Ειδικά Εφέ: Ζηνοβία ΕυθυμιάδηΗθοποιοίΘεατρικό Μέρος:Λίνα Φούντογλου – Βέντλα ΜπέργκμανΑλέξανδρος Χούντας – Μέλχιορ ΓκάμπορΧρηστίνα Γαρμπή – Ίλζε & Μόριτς ΣτίφελΕύα Φρακτοπούλου – ΜάρθαΚινηματογραφικό μέρος:Μαρίνα Ψάλτη, Ακύλλας Καραζήσης, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Κώστας Ανταλόπουλος, Δανάη Παπουτσή, Στέλιος Καλαϊτζής, Δημήτρης Όντος, Έλενα Σταματίου, Διονύσης Στραβοράβδης, Φελίς Τόπη, Μαρία Στεφανίδου (η διανομή θα ολοκληρωθεί σύντομα)

Geplaatst door Βέντλα – Το Ξύπνημα της Άνοιξης του Frank Wedekind op zondag 1 oktober 2017

 

Χρηστίνα Γαρμπή: “Στο έργο υποδύομαι τον Μόριτς και την Ίλζε. Ο Μόριτς από τη μία είναι ένα παιδί γεμάτο φόβο για τη ζωή, μιας και δεν λαμβάνει αποδοχή ούτε από την οικογένεια ούτε από το σχολείο και τους συνομηλίκους του. Φοβάται τα πάντα: τους άλλους, το σώμα του, τον Θεό. Έχει έναν πολύ ιδιαίτερο, σχεδόν ποιητικό, τρόπο να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα και να συνδέεται με αυτή. Στο έργο ο Μόριτς διαγράφει μία πτωτική πορεία. Στην αρχή του έργου τον παρακολουθούμε να προσπαθεί να κρατηθεί από κάτι, ελπίζει σε ένα θαύμα. Με τη βοήθεια του μοναδικού του φίλου του Μέλχιορ – με τον οποίο είναι κρυφά ερωτευμένος- προσπαθεί να κατευνάσει μέσα του το τρομερό άγχος που του προκαλεί η συνεχής αποτυχία του στο σχολείο αλλά και το γεγονός ότι για πρώτη φορά νιώθει σεξουαλικές ορμές και το σώμα του ενηλικιώνεται. Όμως, η πραγματικότητα που οι ενήλικες του έργου έχουν πλάσει, δεν χωράει το διαφορετικό και έτσι ο Μόριτς οδηγείται στην αυτοκτονία.

Από την άλλη η Ίλζε είναι ένα πλάσμα γεμάτο δύναμη και θέληση για ζωή. Στο έργο εμφανίζεται ως διάττοντας αστέρας. Έχει μόνο δύο σκηνές και δεν αναφέρονται πολλά στοιχεία για το παρελθόν της. Ξέρουμε μόνο ότι έχει παρατήσει το σχολείο και περιφέρεται στην πόλη προσπαθώντας να βρει χρήματα για να επιβιώσει. Είναι ένα παιδί που έχει ωριμάσει νωρίτερα λόγω συνθηκών. Στο κείμενο υπονοείται ότι εκδίδεται για να ζήσει. Παρ’ όλα αυτά, η φτώχεια της και ο ελευθεριακός τρόπος ζωής της, της έχουν δημιουργήσει μία ορμή και έναν τρόπο να μετατρέπει το τραύμα σε πλεονέκτημα. Στο έργο αναφέρεται ότι τα αγριόχορτα θεριεύουν ενώ οι τριανταφυλλιές που στυλώνονται με βέργες μαραζώνουν χρόνο με το χρόνο. Μου αρέσει να βλέπω την Ίλζε σαν ένα αγριόχορτο που παρά τις αντίξοες συνθήκες επιβιώνει και μεγαλώνει. Είναι ένα παιδί με  χιούμορ και διάχυτο ερωτισμό. Στη διαδικασία των προβών  βρήκα  πολύ δημιουργικό και απαιτητικό να δουλεύω πάνω σε  ένα τόσο αντιφατικό δίδυμο όπως ο  Μόριτς και η  Ίλζε. Είμαι ερωτευμένη και με τους δύο!”

Η παράσταση “Βέντλα – Το Ξύπνημα της Άνοιξης” ξεκινάει στο Φουαγιέ Α’ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά στις 5 Φεβρουαρίου 2018 και θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20:30, έως 13/3.

Διάρκεια: 120′

Παραγωγή: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Εισιτήρια: € 15, €10 για φοιτητές και € 5 για ανέργους και ΑΜΕΑ

Προπώληση εισιτηρίων: Ταμεία Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και στο Ticketservices.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:

«Βέντλα – Το Ξύπνημα της Άνοιξης» του Wedekind στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά