Με αφορμή την κυκλοφορία στις ελληνικές αίθουσες του νέου ντοκιμαντέρ του Άι Γουέι Γουέι “Ανθρώπινη Ροή”, η Seven Films, το Flix.gr, ηΜΕΤΑδραση – METAdrasi και η MOAS σας καλούν να στηρίξετε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της κρίσης.
Ελάτε να παρακολουθήσετε την ταινία σε ειδική προβολή τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στους οργανισμούς ως βοήθεια σε πρόσφυγες.  Η προβολή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στις 20.00 στον κινηματογράφο Ααβόρα (Ιπποκράτους 180), με γενική είσοδο 7€ (μειωμένο 6€).

Η ταινία:

Περισσότεροι από 65 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν εκτοπιστεί με τη βία από τα σπίτια τους, στη μεγαλύτερη ανθρώπινη μετατόπιση από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα επικό ταξίδι για την προσφυγική κρίση από τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο εικαστικό και ακτιβιστή Άι Γουέι Γουέι. Γυρισμένο σε 23 χώρες από την Ελλάδα, τη Γερμανία, το Αφγανιστάν, την Τουρκία ως το Μεξικό, η ροή ενός κύματος ανθρώπων που κινούνται συνεχώς προς αναζήτηση καταφυγίου και πατρίδας.


Η Ανθρώπινη Ροή έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή όπου η ανοχή, η αλληλεγγύη και η εμπιστοσύνη χρειάζονται περισσότερο από ποτέ.


YouTube player

 

Οι οργανισμοί:

H ΜΕΤΑδραση είναι μια ελληνική Οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών η οποία ιδρύθηκε το 2010 με πρωταρχικό σκοπό να συμβάλει στην υποδοχή και ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, με τρόπο που να διασφαλίζεται ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διεθνή και εθνική νομοθεσία.Είναι η μόνη Οργάνωση με μόνιμη παρουσία στην πρώτη γραμμή σε όλα τα κύρια σημεία εισόδου και εξόδου από την Ελλάδα. Εξειδικεύεται στον τομέα της διερμηνείας, στην προστασία των ασυνόδευτων παιδιών και άλλων ευάλωτων ομάδων, την εκπαίδευση και την ένταξη.

Η MOAS ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013 με αφορμή την ανθρωπιστική καταστροφή ανοικτά της Λαμπεντούζα, όπου πνίγηκαν περίπου 400 άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Σκοπός της είναι να προσφέρει ένα πρότυπο για μία κοινωνία πολιτών ως απάντηση στην παρούσα κρίση. Οι θαλάσσιες επιχειρήσεις της MOAS σχεδιάστηκαν για να ανταποκριθούν στις μεγάλες ανάγκες για υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης (SAR) σε ανθρώπους που επιχειρούν επικίνδυνο διάπλου ενώ έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους για να σωθούν από τη βία, τη φτώχεια και τις διώξεις. Από την ίδρυσή της, η MOAS έχει διασώσει και έχει προσφέρει βοήθεια σε πάνω από 40.000 άτομα στις πιο επικίνδυνες μεταναστευτικές διαδρομές του κόσμου. Από τον Σεπτέμβριο του 2017, η MOAS ανταποκρίνεται στην προσφυγική κρίση των Ροχίνγκια στο Μπαγκλαντές, έχει προσφέρει πάνω από 40 τόνους βοήθειας και επείγουσας ιατρικής φροντίδας σε 36.000 πρόσφυγες, στηρίζοντας την “πιο διωκόμενη μειονότητα του κόσμου”