Θέατρο Επί Κολωνώ

YouTube player

“Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας”

Ένα κοινωνικό και ψυχολογικό έργο ιρλανδέζικου ρεαλισμού που χειρίζεται με χιούμορ αλλά και τρυφερότητα τις δραματικές καταστάσεις που φτάνουν ως την ακραία βία.  Η γοητεία του έργου δεν βρίσκεται μόνο στο διάλογο ή στην πλοκή, αλλά στο νόημα που βρίσκεται περίτεχνα κρυμμένο κάτω από τα λόγια, στις παύσεις και στις σιωπές.

Ο Δημήτρης Αλεξανδρής μιλάει για την παράσταση “Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας” στο Fermouart.gr και την Ντίμη Θεοδωράκη. Η Ομάδα Νάμα ανεβάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο αυτό του Ιρλανδού συγγραφέα Κόνορ Μακφέρσον στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από έναν άνδρα κοντά στα πενήντα, τον Τόμμυ, που έχει αποχωριστεί την οικογένειά του και ζει μόνος πια σε ένα τμήμα του σπιτιού τού θείου του Μώρις, σε μια συνοικία του Δουβλίνου.

Οι δουλειές του ποδαριού με τον κολλητό φίλο του Ντοκ, οι γκρίνιες του θείου Μώρις και οι τηλεφωνικοί καυγάδες με την πρώην γυναίκα του είναι η καθημερινότητα του αποτυχημένου και μοναχικού Τόμμυ.

Το έργο αρχίζει με τον Τόμμυ να φέρνει στον εργένικο και εντελώς ακατάστατο χώρο του μια νεαρή κοπέλα, την Αιμέ, που μόλις την έσωσε από άγρια επίθεση του Κένεθ, του συντρόφου της που την έχει σπρώξει στην πορνεία.

Μια σχέση αρχίζει, που θα διαταράξει την όποια ισορροπία της ζωής των πέντε χαρακτήρων και που ενδεχομένως θα εξελιχθεί σε ερωτική αλλά με εμπόδια, αναστολές και επιφυλάξεις από όλους.

Μια μαύρη κωμωδία ιρλανδέζικου ρεαλισμού, που χειρίζεται με χιούμορ αλλά και τρυφερότητα τις δραματικές καταστάσεις, που φτάνουν ως την ακραία βία.

Επί Κολωνώ – Κεντρική Σκηνή, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Μεταξουργείο

ΠΑΙΖΟΥΝ: Δημήτρης Αλεξανδρής, Ερρίκος Λίτσης, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Κατερίνα Μαούτσου, Αργύρης Σαζακλής

Μετάφραση: Γιώργος Χατζηνικολάου Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη Δ/νση Παραγωγής, Σκηνικά & Κοστούμια: Γιώργος Χατζηνικολάου Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος Μουσική: Στέλιος Γιαννουλάκης Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Μούγιος Δημόσιες Σχέσεις/Βοηθός Παραγωγής: Μαρία Αναματερού

Διάρκεια: 105’

Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 21.15, Κυριακή στις 18.00

Τιμές Εισιτηρίων: Πέμπτη, Παρασκευή: Κανονικό: 15€, Φοιτητικό/Ανέργων/Άνω των 65: 12€ | Σάββατο, Κυριακή/αργίες: Κανονικό: 17€, Φοιτητικό & Ανέργων: 14€, Άνω των 65: 15€

http://www.epikolono.gr/

«Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας» από την Ομάδα Νάμα στην κεντρική σκηνή του Επί Κολωνώ από 22 Φεβρουαρίου 2018