Η “Γέφυρα” (Δανικά: Broen, Σουηδικά: Bron) είναι μια σκανδιναβική τηλεοπτική αστυνομική σειρά που δημιουργήθηκε και γράφτηκε από τον Hans Rosenfeldt. Θυμίζει κάτι από το δανέζικο “Forbrydelsen”.
Μια κοινή δημιουργική και χρηματοδοτούμενη παραγωγή μεταξύ της σουηδικής τηλεόρασης Sveriges και της DR της Δανίας που έχει προβληθεί σε περισσότερες από 100 χώρες.

Η Σόφια Χέλιν, ως αστυνομικός Saga Norén, παίζει σε όλες τις τέσσερις σειρές.
Στον πρώτο και δεύτερο κύκλο, το συνάδελφό της Martin Rohde, παίζει ο Kim Bodnia, ενώ στον τρίτο και τέταρτο τον Thure Lindhardt παίζει ο Henrik Sabroe.

Η Γέφυρα είναι η γέφυρα #Øresund, η οποία συνδέει το #Malmö με την #Κοπεγχάγη. Η πρώτη σειρά αρχίζει με την ανακάλυψη ενός(?) νεκρού σώματος ακριβώς στο κέντρο της γέφυρας, μεταξύ Δανίας και Σουηδίας. Οι 2 αστυνομικοί, από την Δανική πρωτεύουσα και τη Σουηδική πόλη, συνεργάζονται για τον εντοπισμό του δράστη, που αποδεικνύεται ιδιαίτερα ικανός στο να στήνει ένα παιχνίδι φόνων.

Μεταδόθηκε στο σουηδικό SVT1 και στη Δανική DR1 το φθινόπωρο του 2011 και στο BBC Four του Ηνωμένου Βασιλείου την επόμενη άνοιξη. Η δεύτερη σειρά προβλήθηκε στη Σουηδία, τη Δανία, τη Νορβηγία, τη Φινλανδία και την Ισλανδία το φθινόπωρο του 2013 και στο Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές του 2014. Η μετάδοση της τρίτης σειράς στη Δανία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία πραγματοποιήθηκε το φθινόπωρο του 2015 και στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Νοέμβριο του 2015. Η τέταρτη εκπομπή της σειράς άρχισε την 1η Ιανουαρίου 2018 στις σκανδιναβικές χώρες.

#Bron