“Οδυσσέας”

Από την Ομάδα Εlephas Τiliensis

Ο Δημήτρης Αγαρτζίδης μιλάει για την παράσταση Οδυσσέας και τη συνεργασία με τον Παύλο Παυλίδη στο fermouart.gr .

Συνέντευξη – Βίντεο : Ντίμη Θεοδωράκη

YouTube player

1 – 3 Ιουλίου 2018

Οδυσσέας, του Τζέημς Τζόυς – Πειραιώς 260 – Χώρος Η – Ταύρος

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Η παράσταση είναι μια φιλοσοφική stand up comedy, με λεξιλόγιο δανεισμένο από παρακαταθήκες της σύγχρονης ιστορίας και λογοτεχνίας. Το σκοτεινό και παιγνιώδες της μουσικής των λάμδα δημιουργεί το περιβάλλον στο οποίο στέκεται και βρίσκει τον χώρο της η μουσικότητα του κειμένου και το βαθύ χιούμορ των Μπλουμ.

Περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα «Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018 ΟΥΝΕΣΚΟ».

Mε τη στήριξη του Δικτύου Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net, με ιδρυτικό δωρητή το ΄Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Οι Εlephas Τiliensis ιδρύθηκαν το 2013 από τον Δημήτρη Αγαρτζίδη και τη Δέσποινα Αναστάσογλου και από τότε διακρίνονται στη μεταφορά λογοτεχνικών έργων στη θεατρική σκηνή. Στο φετινό φεστιβάλ παρουσιάζουν μία παράσταση βασισμένη στον εμβληματικό Οδυσσέα του Τζαίημς Τζόυς, εστιάζοντας στη φιγούρα της Πηνελόπης και δυναμιτίζοντας το ομηρικό πρότυπο του Οδυσσέα και. Μία «φιλοσοφική stand up comedy», που σχολιάζει τον πατριαρχικό τρόπο ύπαρξης και σκέψης στη Δύση, με ζωντανή μουσική και πρωταγωνιστή τον γνωστό μουσικοσυνθέτη και τραγουδιστή Παύλο Παυλίδη, στο ρόλο του Οδυσσέα / Λεοπόλδου Μπλουμ.

Απόδοση – δραματουργική επεξεργασία – σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Δέσποινα Αναστάσογλου

Μουσική: λάμδα

Σκηνικά – κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Κίνηση: Μπέτυ Δραμισιώτη

Βοηθός σκηνοθέτη: Ανδριάννα Χαλκίδη Ηχοληψία: Παναγιώτης Ριζόπουλος Εκτέλεση παραγωγής: Άννα Γκόμεζ

Παίζουν: Παύλος Παυλίδης (Οδυσσέας / Λεοπόλδος Μπλουμ), Μαρία Σκουλά (Πηνελόπη / Μόλλυ Μπλουμ), Βίκυ Κατσίκα, Μαρία Μοσχούρη, Τατιάνα Άννα Πίττα (Σειρήνες), Ελένη Ποζατζίδου (Μίλλυ Μπλουμ)

Μουσικοί επί σκηνής: Κώστας Κωστίδης (πιάνο, συνθεσάιζερ), Παντελής Νικηφόρος (κιθάρα, λαούτο, μαντολίνο), Θοδωρής Σοφόπουλος (ντραμς, κρουστά)

https://www.viva.gr/tickets/theater/g…

https://fermouart.gr/2018/04/25/festival-athinwn-strizei-to-vivlio/