ΓΙΑ 6 ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Το Θέατρο της Ημέρας και η Ανδρομάχη Μοντζολή κλείνουν την φετινή θεατρική περίοδο με την παράσταση «Μικρά Τίποτα … Μεγάλα Κάτι». Πρόκειται για  μια σύνθεση από μικρά έργα και ταχυδράματα  του συγγραφέα Λάκη Κουρετζή, ενορχηστρωμένα πάνω στον  θεματολογικό άξονα της αέναης περιπέτειας της ύπαρξης του σύγχρονου ανθρώπου και στην διαλεκτική σχέση του με τον εσωτερικό και εξωτερικό του κόσμο.

Το σπονδυλωτό ως προς την δομή του σύγχρονο ελληνικό έργο, με ποιητική και αλληγορική διάθεση, προκρίνει τον λυρισμό,  αλλά και την απέριττη, σκληρή και ανελέητη ατμόσφαιρα που περιβάλλει την ανθρώπινη ζωή, η οποία ξεδιπλώνεται μπροστά στον θεατή μέσα από  μια ατέρμονη εναλλαγή εικόνων και καταστάσεων σε σχέση με τον χώρο και τον χρόνο, την κίνηση και την ακινησία.

 

Θέματα μείζονος τόνου, θίγουν το διαχρονικό διακύβευμα της ανθρώπινης ύπαρξης, εναλλάσσονται και συνδιαλέγονται με ζητήματα και καταστάσεις σύγχρονου προβληματισμού, ενώ συντελούν στη σύνθεση του ψυχικού βιότοπου των ηρώων του έργου και  πλάθουν το ονειρικό, ποιητικό και νοσταλγικό «περιβάλλον» της παράστασης. 

Δρ. AΝΔΡΟΜΑΧΗ  (ΜΑΓΚΥ)  ΜΟΝΤΖΟΛΗ

 

Η Ανδρομάχη Μοντζολή είναι Σκηνοθέτης – Σκηνογράφος – ΘεατρολόγοςΠαιδαγωγός Θεάτρου. Διδάκτωρ Θεατρολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταπτυχιακό (Maitrise) Θεατρολογίας στο Πανεπιστήμιο της  Σορβόννης (Paris III). Ειδική σε θέματα Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικής Αγωγής. Έχει ιδρύσει από το 1992 και διευθύνει καλλιτεχνικά το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.

 

Σπουδές:

Πτυχίο Γαλλικής Φιλολογίας στη ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ του ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, Πτυχίο και Μεταπτυχιακό (Maitrise) (Θεατρολογίας στο ΠΑΝ/ΜΙΟ της  ΣΟΡΒΟΝΝΗΣ ΠΑΡΙΣΙΩΝ, ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. Πτυχίο Εφαρμοσμένων Εικαστικών και Διακοσμητικών τεχνών Ανωτέρας ΣΧΟΛΗΣ ΒΑΚΑΛΟ (Καλές Τέχνες, Σκηνογραφία και Ενδυματολογία με δάσκαλο το Γιώργο Βακαλό, Ζωγραφική με τον Παναγιώτη Τέτση, Ιστορία της Τέχνης με την Ελένη Βακαλό.) Με ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ  του ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ  εργάστηκε στην  COMEDIE FRANCAISE (το ιστορικό Εθνικό Θέατρο της Γαλλίας) δίπλα σε πολύ σημαντικούς σκηνοθέτες: Γιουσέφ Σαϊν, Ζάκ Λασάλ,  Ανατόλι Βασίλιεφ,  Ντάριο Φο, Γιάννη Κόκκο.

 

Επαγγελματική εμπειρία:

Έχει σκηνοθετήσει θεατρικές παραστάσεις σε ΔΗΠΕΘΕ και ιδιωτικά θέατρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει αναλάβει Σκηνογραφίες και κοστούμια για Θέατρο, Μπαλέτο, Κινηματογράφο και Τηλεόραση με συμμετοχές σε Φεστιβάλ και πολλά βραβεία. Έχει κάνει θεατρικές διασκευές, έρευνες, μελέτες και άρθρα σε έγκυρα περιοδικά και εφημερίδες στην  Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει διδάξει στο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Τμήμα Θεάτρου, στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, σε Δραματικές σχολές και σεμινάρια στην Ελλάδα, Γαλλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο και Μόναχο.

Συνεργάτις του προγράμματος «ΜΕΛΙΝΑ ΤΕΧΝΗ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» των Υπουργείων Παιδείας & Πολιτισμού. Είναι η βασική συνεργάτης του κ. Λάκη Κουρετζή, δημιουργού της μεθόδου του Θεατρικού Παιχνιδιού, από την εμφάνισή του.

Μέλος:

ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ, ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, ASSITEJ (Ελληνικό Κέντρο Θεάτρου για παιδιά και νέους), ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Ταυτότητα της παράστασης

 

Kείμενα: Λάκης Κουρετζής

Σκηνοθεσία-Δραματουργική Επεξεργασία: Ανδρομάχη Μοντζολή

Σκηνογραφική Επιμέλεια: Μπέττυ Λυρίτη, Κοστούμια: Βεστιάριο ΣΗΜΕΙΑ ΟΨΗΣ

Μουσική Επιμέλεια: Λευτέρης Ξάνθης, Επιμέλεια κίνησης: Αφροδίτη Κορέτση

Φωτισμοί: Γιώργος Σηφάκης, Βοηθ.Σκηνοθέτη: Ελένη Καταλιακού

 

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:

Δημήτρης Πάσιος, Ράνια Πρέβεζα, Νεφέλη Τσιπουρίδη, Σωτήρης Χατζηνικολάου

Χορευτικά μέρη και ιντερμέδια από την Ομάδα Χορού του Θεάτρου της Ημέρας

Διάρκεια: 1.40΄ (με διάλειμμα)

Παραστάσεις: Κυριακές από 15/4 – 20/5/2018, ώρα 9:00 μ.μ. για 6 μόνο παραστάσεις.

Τιμές εισιτηρίων: 12 € (γενική), 8 € (φοιτητικό, ομαδικό, ΑμεΑ, πολυτέκνων, ανέργων) 

 ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ν. Γεννηματά 20,  Αμπελόκηποι, (ΜΕΤΡΟ Πανόρμου) 115 24 ΑΘΗΝΑ

Τηλ.: 210 6929090, 210 6995777, Fax: 210 6923470,

[email protected], www.theatro-imeras.gr