Εννέα χρόνια μετά την πρωτοφανή επιτυχία της ανθολογίας  “Γοτθικές Ιστορίες από Βικτοριανές Συγγραφείς” οι εκδόσεις Ars Nocturna – Gothic Books παρουσιάζουν την Πέμπτη 17/5, στις 7 μ.μ., στο Death Disco (Ωγύγου 16 κ Λεπενιώτου 24, Ψυρρή) τις “Γοτθικές Ιστορίες από Μοντέρνες Συγγραφείς”, τη φυσική συνέχεια εκείνης της ξεχωριστής έκδοσης του 2009 που αγαπήθηκε τόσο πολύ από το κοινό.

Ο Γιώργος Σαφελάς, εμπνευστής των Reflections του Death Disco, μιλάει για τη συνεργασία του με την Ars Nocturna.

Γιώργος Σαφελάς: “Με την Ars Nocturna πορευόμαστε μαζί αισίως πέντε χρόνια, τα οποία συμπληρώθηκαν πρόσφατα. Ο εκδοτικός οίκος ήταν ο πρώτος φορέας που πίστεψε στα Reflections του Death Disco από την πρώτη μόλις μέρα ύπαρξης τους και τα έχουν εμπιστευτεί για πολύ σημαντικές παρουσιάσεις βιβλίων και όχι μόνο. Η συλλογή ‘‘Γοτθικές Ιστορίες από Μοντέρνες Συγγραφείς’‘ είναι η συνέχεια του ίσως σημαντικότερου best seller των εκδόσεων και η πρώτη φορά που τα Reflections μετέχουν με πιο ενεργό ρόλο”.

Γιώργος Σαφελάς:Είναι για εμάς μια στιγμή ωρίμανσης δεδομένου του πόσο σπουδαίοι ειναι οι συντελεστές τόσο της μετάφρασης όσο και της επιμέλειας και υπάρχει το αίσθημα ότι όλη η φετινή σεζόν – που σε λίγο καιρό ολοκληρώνεται – οδηγεί τελικά σε αυτή τη βραδιά, όπου το αναγνωστικό κοινό θα λάβει στα χέρια του κάτι για το οποίο περίμενε από το 2009 ουσιαστικά”.

Η νέα αυτή ανθολογία – όπου μεταφραστικά συμμετέχουν οι Αργυρώ Μαντόγλου, Μαριάννα Παπουτσοπούλου, Έφη Φρυδά, Αγγέλα Γαβρίλη, Ειρήνη Μαντά και Μαρία Γιακανίκη – περιέχει χαρακτηριστικά διηγήματα κορυφαίων συγγραφέων του 20ού αιώνα, όπως Δάφνη ντυ Μωριέ, Βιρτζίνια Γουλφ, Κάρεν Μπλίξεν, Αγκάθα Κρίστι, Σίρλεϋ Τζάκσον, Ελίζαμπεθ Μπόουεν, αλλά και κυρίες του τρόμου, λιγότερο γνωστές, με πολύ χαρακτηριστική, ωστόσο, συνεισφορά στο είδος.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει μέσω μιας ιδιαίτερης μουσικοθεατρικής performance από τους Κωνσταντίνο Καραγεωργίου και Τζούλια Μουρελάτου, και αφήγησης από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη, ενώ θα προλογίσουν οι Μαριάννα Παπουτσοπούλου, Αργυρώ Μαντόγλου, Αγγέλα Γαβρίλη, Μαρία Γιακανίκη.

DEATHDISCO

Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή

ΗΣΑΠ: ΣΤΑΘΜΟΣ ΘΗΣΕΙΟ / ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

ΜΕΤΡΟ: ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

ΠΕΜΠΤΗ 17/5/18

ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΙΣ 19:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!!!

Με την υποστήριξη των:

FermouArt magazine

https://www.facebook.com/fermouart.emagazine/

http://www.fermouart.gr

 

fish tank
https://www.facebook.com/fishtankgr?lst=1504164068%3A100023142286019%3A1525772295

Η Πόλη Ζει

https://www.facebook.com/ipolizei/

 

The Mindhack Project

https://www.facebook.com/mindhack.gr/

 

Nyctophilia.gr

https://www.facebook.com/nyctophiliagr/

 

anthem.gr

https://www.facebook.com/anthem.gr/

 

weirdo

https://www.facebook.com/WeirdoAth/

https://www.facebook.com/events/1921484354590565/