Once in a Lifetime” η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο
τη Δευτέρα 16 Ιουλίου. Συμμετέχει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

 

Από τη: Βίκη Kουτρή

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε μια κατάμεστη αίθουσα από έλληνες δημοσιογράφους και ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, έγινε χθες το μεσημέρι η Συνέντευξη Τύπου των Scorpions για την μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιήσουν στο Στάδιο Καλλιμάρμαρο την Δευτέρα 16 Ιουλίου με την συμμετοχή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.
Παραβρέθηκαν ο Klaus Meine και ο Rudolf Schenker από τους Scorpions καθώς και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κλασσικής Ορχήστρας Αθηνών Στέφανος Τσιαλής.
Ντυμένοι απόλυτα «rock», με μαύρες αποχρώσεις ενδυμασίας και με πολλά χαμόγελα, δεν παρέλειψαν να μας μεταφέρουν τον ενθουσιασμό τους που βρέθηκαν για άλλη μία φορά στην Ελλάδα και δήλωσαν «έτοιμοι για όλα». Οι ερωτήσεις που τους τέθηκαν ήταν ενδιαφέρουσες.
Ο Klaus Meine είπε μεταξύ άλλων ότι το κονσέρτο δεν θα έχει το ύφος που έχουν οι συνηθισμένες συναυλίες. Θα είναι κάτι το μοναδικό. Εξ ου και ο τίτλος «Once in a Lifetime». Γιατί θα γίνει σε ένα ιστορικό σημείο, στο Στάδιο Καλλιμάρμαρο, με την συμμετοχή της Κρατικής Συμφωνικής Ορχήστρας. Η σύμπραξη αυτή θα είναι κάτι το εντελώς καινούργιο και θα αποτελέσει περισσότερο πολιτιστικό γεγονός παρά συναυλιακό. Η εμπειρία θα είναι ξεχωριστή, τόσο για τους ίδιους όσο και για το κοινό που θα την παρακολουθήσει.
Ο Rudolf Schenker -ο πατέρας του οποίου, όπως ο ίδιος μας ανέφερε, ήταν οπαδός της φιλοσοφίας αφού είχε μελετήσει Σωκράτη και Πλάτωνα- μας δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκεται για άλλη μία φορά στην Ελλάδα, στη χώρα που γέννησε την Δημοκρατία. Σε ερώτηση που του τέθηκε στην συνέχεια, κατά πόσο είναι εύκολο να συνυπάρξει ένα κλασσικό ροκ συγκρότημα με μια συμφωνική ορχήστρα μας απάντησε με την εξής ατάκα: «Classic rock means classic orchestra». Οι μουσικές τέτοιων αξιών και επιπέδου με διαφορετικές ηχητικές προσεγγίσεις όταν προσαρμοσθούν σε άλλες συνθήκες, είναι από μόνες τους μία πρόκληση. Είναι σημαντικό το πάντρεμα του μαέστρου με την διαφορετική διανομή μουσικής γιατί ουσιαστικά είναι διαφορετικός ο ήχος και η ταχύτητα και τότε είναι που μέσα στις διαφορετικές ενορχηστρώσεις ορίζεται η επιτυχία.
Τέλος ο Στέφανος Τσιαλής ενημέρωσε όλους ότι θα παίξουν τις διασκευές των Scorpions και Christian Kolonovits, των κομματιών που ακούστηκαν πριν 20 χρόνια με την Κλασσική Ορχήστρα του Βερολίνου.
Αυτά όλα ειπώθηκαν ανάμεσα σε γέλια και εκπλήξεις, με πολλή θετική ενέργεια και διάθεση. Γιατί όπως είπε και ο Klaus Meine «η μουσική είναι η γλώσσα που ενώνει τους ανθρώπους. Σε καλούς και κακούς καιρούς, αυτή είναι η ένωση για τις ζωές όλων μας, όταν διανύουμε δύσκολους καιρούς. Και η φιλία».

Στις 16 Ιουλίου θα απολαύσουμε την ξεχωριστή αυτή συναυλία στο Στάδιο Καλλιμάρμαρο. Θα απολαύσουμε Scorpions και κλασσική μουσική. Απίθανος συνδυασμός. «Once in a Lifetime». Μετά από όλα αυτά που ακούσαμε, την περιμένουμε… like a hurricane!


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ
Αθήνα

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018
Ωρα έναρξης: 21.00
Οι πόρτες ανοίγουν: 17.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
AΡENA: 35€
GOLD ARENA: 60€
VIP ΚΑΤΩ: 80€
VIP ΑΝΩ: 60€
Α’ ΖΩΝΗ 1 ΚΑΤΩ: 60€
Α’ ΖΩΝΗ 1 ΑΝΩ: 40€
ΚΑΤΩ ΔΙΑΖΩΜΑ: 40€
ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ: 25€

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ/ΑΝΕΡΓΩΝ
ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ: 18€ [εξαντλήθηκαν]
ΑΡΕΝΑ: 28€ [εξαντλήθηκαν]

ΠΑΙΔΙΚΑ
ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ: 18€ [εξαντλήθηκαν]
ΑΡΕΝΑ: 28€ [εξαντλήθηκαν]

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
2107298930

* Οι Scorpions είναι ένα ροκ συγκρότημα από το Αννόβερο της Γερμανίας. Σχηματίστηκε το 1965 από τον κιθαρίστα Ρούντολφ Σένκερ, ο οποίος είναι το μόνο σταθερό μέλος της μπάντας. Το συγκρότημα έγινε γνωστό κατά τη δεκαετία του 1980, έπειτα από την μεγάλη μουσική επιτυχία του, κυρίως μέσα από τα τραγούδια Rock You Like a Hurricane, Νo one Like You, Send me an Angel, Still Loving You και Wind of Change. Η μπάντα είναι ταξινομημένη στην 40ή θέση, στον κατάλογο του VH1 με τις μεγαλύτερες μπάντες της ροκ μουσικής σκηνής. Eπίσης, τo Rock You Like a Hurricane βρίσκεται στη 18η θέση του καταλόγου του VH1, με τα 100 καλύτερα ροκ κομμάτια. Στις 24 Ιανουαρίου 2010, μετά από 46 χρόνια εκτελέσεων, η μπάντα ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί μετά από μια περιοδεία για την υποστήριξη του νέου τους άλμπουμ Sting in the Tail. H μπάντα πούλησε πάνω από 100 εκατομμύρια άλμπουμ σε όλο τον κόσμο.
Από τη Βικιπαίδεια

 

 

Φωτογραφίες: Βίκη Κουτρή