Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για το Σάββατο 23 Ιουνίου, ώρα 9:15 μ.μ. στον Κήπο της Αλεξάνδρειας για την παράσταση «Όνειρο στο κύμα»: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης – Άρης Ρέτσος κάνοντας Like στη σελίδα του fermouart.gr στο Facebook, Share τη συγκεκριμένη ανάρτηση και γράφοντάς μας το ονοματεπώνυμό σας κάτω από τον σύνδεσμο (link).

Η διάρκεια του διαγωνισμού θα είναι έως και την Παρασκευή, 22/6/2018  μέχρι τις 11.00 π.μ. και οι νικητές θα ανακοινωθούν δημόσια.

 

 

Λόγος – Εικόνα – Μουσική.

Αφηγηματικό ταξίδι με προβολή εικόνων και μουσική Σκαλκώτα.

Ο Άρης Ρέτσος, που τον περασμένο χειμώνα μας ταξίδεψε στον σαγηνευτικό κόσμο του Παπαδιαμάντη παρουσιάζοντας 13 διηγήματα του μεγάλου Σκιαθίτη συγγραφέα, επανέρχεται, αυτή τη φορά στον όμορφο Κήπο της Αλεξάνδρειας (Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής, τηλ: 2108673655), με το «ΟΝΕΙΡΟ ΣΤΟ ΚΥΜΑ», το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 και ώρα 9:15μμ.

Το «Όνειρο στο κύμα», που σπάνια παρουσιάζεται στη Σκηνή, ανήκει στα διηγήματα της Αγάπης και στη δεύτερη περίοδο (1899-1910) του Παπαδιαμάντη. Το διήγημα αυτό στηρίζεται στην αντιπαράθεση του παρελθόντος -εφηβεία, ελευθερία, ευτυχία, ανεμελιά, φύση, όνειρο- με το παρόν -ωριμότητα, εργασία, περιορισμός, λύπη, αστικό περιβάλλον. Ερωτικός θαυμασμός, εγκώμιο της φυσικής ομορφιάς, φλογερή κατάφαση της ζωής, σε ένα κείμενο εξαιρετικού ενδιαφέροντος, επιδεκτικού πολλαπλών αναγνώσεων και ερμηνειών. Δημοσιεύτηκε στα Παναθήναια το 1900.

Ο Παπαδιαμάντης, με το απαράμιλλο ύφος και ήθος της γλώσσας του, μας οδηγεί σε άλλες εποχές, σε μια Ελλάδα τόσο μακρινή… όσο και κοντινή, διδάσκοντάς μας σιωπηλά. Λέξεις, προτάσεις, μετεωρισμοί, χνάρια ανθρώπων, λυρισμός, φωτίζουν τον Μέγα μικρόκοσμο και τα πάθη των ”απλών ανθρώπων”, αποκαλύπτοντας παράλληλα και τον δικό μας κόσμο.

Ο Άρης Ρέτσος, σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης του ελληνικού θεάτρου, αφού μας αποκάλυψε τον ηχητικό πλούτο των Τραγωδιών του Αισχύλου και του Σοφοκλή στο Αρχαίο Δράμα, ζεσταίνει στον λόγο του τις ποικίλες λέξεις του Παπαδιαμάντη και τις αφήνει να πετάξουν στο μισοσκόταδο του θεάτρου.

——————————————————————

«Όνειρο στο κύμα»: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης – Άρης Ρέτσος

Λόγος – Εικόνα – Μουσική. Αφηγηματικό ταξίδι Λόγου και Ποίησης με ταυτόχρονη προβολή εντυπωσιακών εικόνων ανθρώπων και τόπων της καθημερινότητας στα τέλη 19ου-αρχές 20ου αιώνα. Το ταξίδι συνοδεύουν μουσικά συγχορδίες του Νίκου Σκαλκώτα.

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 και ώρα 9:15μμ.

Διάρκεια: 70 λεπτά

Εισιτήρια: 8 ευρώ, 5 ευρώ (παιδικό, εφήβων, φοιτητικό, ανέργων, ατέλειες).

Χώρος: Κήπος της «Αλεξάνδρειας» (Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής, ΑΘΗΝΑ. τηλ. 2108673655)

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ θέσεων: Με email: alexandreia.theatro@gmail.com και στο Ταμείο του θεάτρου τηλ: 2108673655. Ώρες ταμείου: 10:00πμ–1:00μμ.  &  5:00μμ.–7:00μμ.

Σελίδα: https://www.facebook.com/AlexandreiaPolychorosTechnes/