Άνοιγμα στην Πόλη – Αθήνα

Reverend Billy and The Shop Stopping Choir

Donald Trump is the Devil

Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου: 09-11 Ιουλίου στις 19:00

Πλατεία Συντάγματος: 12-13 Ιουλίου στις 19:00

Ο Reverend Billy και το The Shop Stopping Choir είναι ριζοσπάστες οικολόγοι από τη Νέα Υόρκη. Από τότε που εξελέγη ο Τραμπ, έχουν τραγουδήσει υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος σε μέρη όπως ο Πύργος Τραμπ στην καρδιά του Μανχάταν και η είσοδος του ομοσπονδιακού κέντρου κράτησης μεταναστών. Τραγουδώντας «τα πιο σωστά τραγούδια στα πιο λάθος μέρη», η ακτιβιστική ομάδα έχει συλληφθεί εννέα φορές.

Ο Αιδεσιμότατος Μπίλλυ σατιρίζει τους Ευαγγελιστές που στηρίζουν τον Τραμπ ενώ με την χορωδία του παρωδεί έως και τον Μεσσία του Χαίντελ, ψέλλοντας «Earthalujah! Earthalujah!» («Αλληλούια ΓΗ, Αλληλούια ΓΗ») με στόχο να προκαλέσει τη χριστιανική δεξιά. Ο Μπίλλυ και το «ποίμνιό» του κηρύσσουν ότι το χιούμορ, η μουσική και το οικολογικό πνεύμα είναι εξίσου σημαντικά για τον ακτιβισμό όσο και η πολιτική ή η θεωρία. «Σταματήστε τα ψώνια! Ξεκινήστε να ζείτε!»

Ο θίασος εμφανίστηκε προσφάτως στο Public Theater της Νέας Υόρκης και το Toynbee Hall του Λονδίνου, υπό τη δεύθυνση της Savitri D. Ως κορυφαία στιγμή τους θεωρούν την εμφάνισή τους στο Occupy Wall Street. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα, ελπίζουν να συναντήσουν ακτιβιστές της εγχώριας σκηνής. Ο εικοσαμελής θίασος, με την εκρηκτική ενέργεια και χαρά που εκλύει στη σκηνή υπόσχεται να τονώσει το ηθικό των απανταχού ακτιβιστών σε αυτούς τους επικίνδυνους καιρούς που ζούμε.

Ελεύθερη είσοδος

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=OIComYniE00

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Savitri Durkee (Savitri D)
Μουσική διεύθυνση: Nehemiah Luckett
Ερμηνεύουν: William Talen (Reverend Billy), Gregory Corbino, Francisca Benitez, Jessica Wiscovitch, David Yap, Donald Gallagher, John Carlin, Robin ‘Dragonfly’ Wilson, Nate Stevens, Hannah ‘Amadeus’ Harte, Mary Ann ‘Mayfield’ Brooks, Jessica ‘Jess’ Beck

Συμμετέχουν: Δημήτρης Δημόπουλος

Μέλη της Χορωδίας της Δόμνας Σαμίου: Γιώργος Μαυρίδης, Λάζαρος Σαββίδης, Janez Spendov, Δημήτρης Καμπόλης, Αδαμαντία Βλάμη, Χριστίνα Στουραΐτη, Τζίνα Καρδιόλακα, Μαρία Σπερδούλη, Ανδριάννα Κουτσουράκη, Φεβρωνία Ρεϊζίδου, Αγγελική Βλασσοπούλου