Προσβασιμότητα για Κ(κ)ωφούς και Βαρήκοους στο Our Festival 4

27 Ιουλίου – 1 Αυγούστου

Θέατρο, χορός, μουσική, προβολές, performance, παιδικές παραστάσεις! 

 

Η Liminal, για ακόμη μια χρονιά, δημιουργεί και επιμελείται υπηρεσίες προσβασιμότητας για Κ(κ)ωφούς και βαρήκοους θεατές για τις παρασταστάσεις του Our Festival.

Το Our Festival είναι ένα φεστιβάλ με δράσεις από όλο το φάσμα των παραστατικών τεχνών, που έχει ως στόχο τη συνάντηση καλλιτεχνών που προασπίζουν έμπρακτα την έννοια της αλληλεγγύης. Γι’ αυτό και χαρακτηρίζεται ως “Συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών”. Πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι, στο πλαίσιο του φεστιβάλ ρεματιάς του δήμου Χαλανδρίου. Γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015, για να επιβεβαιώσει τη δύναμη της αλληλεγγύης στην τέχνη.

Τέσσερα χέρια είναι πάντα καλύτερα από δύο,

οκτώ καλύτερα από τέσσερα,

δεκαέξι καλύτερα από οκτώ…

Όλες οι δράσεις του φεστιβάλ είναι δωρεάν.

Υπηρεσίες:

  • Ελληνικοί ΤΚΒ υπέρτιτλοι
  • Ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

 

Τοποθεσία: Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι (χάρτης)

*Το θέατρο διαθέτει προσβάσιμους χώρους υγιεινής ενώ υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης με αυτοκίνητο για άτομα με κινητική αναπηρία.

Με την στήριξη του Δήμου Χαλανδρίου.

 

Video πρόσκληση – Ε.Ν.Γ.: https://goo.gl/M7gs4z

Video πρόγραμμα – E.N. Γ.: https://goo.gl/SSSNRi

 

Συντονισμός – Επιμέλεια – ΤΚΒ υπέρτιτλοι: Κερασία Μιχαλοπούλου | Liminal

Διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ: Τόνια Παπαντωνάκη, Γιώργος Στάθης, Ανδρονίκη Ξανθοπούλου | Hands Up

Χειρισμός Υπερτίτλων: Χρίστος Παπαμιχαήλ  | Liminal

Λογισμικό Υπερτίτλων: Supertitles.gr

 

Περισσότερες πληροφορίες: www.liminal.eu

Πρόγραμμα προσβάσιμων παραστάσεων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/07/18

20:00  | Ο Γαϊγλάρος | Τα Πάντα Φι

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

Η παράσταση εμπνέεται από τρεις διαφορετικές ιστορίες: Το Ασχημόπαπο , τον Γλάρο Ιωνάθαν Λίβινγκστον και τη Φάρμα των Ζώων. Δανειζόμενη δραματικά στοιχεία και ήρωες από τις τρεις ιστορίες καταλήγει σε ένα νέο παραμύθι. Βασικός ήρωας της παράστασης είναι ο Ντάρυ, ο μικρός γλάρος, ο οποίος απρόσμενα βρίσκεται μόνος στο αφιλόξενο περιβάλλον μιας φάρμας. Κανείς δεν έχει ξαναδεί γλάρο στη φάρμα και η αποδοχή του είναι δύσκολη υπόθεση.. Μέσα από τις περιπέτειες του εκεί, τα εσωτερικά εμπόδια και τις εξωτερικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, καταφέρνει μεγαλώνοντας να εξερευνήσει και να ανακαλύψει τις δυνατότητες του και την ελευθερία του.

Ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ.

Διερμηνέας: Τόνια Παπαντωνάκη

 

21:30 | Σύγνεφο με παντελόνια | Εμείς – liminal

Θέατρο – Χορός – Μουσική

Το πρώτο εκτεταμένο και πιο εμβληματικό ποίημα του σπουδαίου Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι, σε απόδοση Γιάννη Ρίτσου, μεταφέρουμε στη σκηνή,  ως ένα πολυκαλλιτεχνικό δρώμενο.

Πρόκειται για ένα χειμαρρώδες κείμενο, γεμάτο ευαισθησία, που υμνεί τον έρωτα, εξυψώνει την επανάσταση, χλευάζει τον αυτάρεσκο ρομαντισμό  της “αυλικής” ποίησης. Μα πάνω απ’ όλα, πρόκειται για ένα κείμενο που αποθεώνει την αδιάκοπη αγωνία του δημιουργού του.

 

Ελληνικοί και Ρωσικοί υπέρτιτλoι 

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/07/18

 

19:45 | “Μήπως είδατε το τσίρκο μου;” | Τσόκαρα Θεατρική Ομάδα

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΠΌ 2 ΕΤΩΝ

Η ιστορία ενός κλόουν που έχασε το τσίρκο του και ψάχνει να το βρει, με ζωντανή μουσική, κόλπα, κούκλες και μια βαλίτσα που μιλάει…

Ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ.

Διερμηνέας: Γιώργος Στάθης

 21:30 | Οι Γάτες Πέθαναν

ΘΕΑΤΡΟ

17ος αιώνας. Πρωί. Ο Μολιέρος ξυπνάει.

Μίλησε μέσα από το γέλιο για τη θέση της γυναίκας, την πατριαρχική κοινωνία, τη θρησκευτική καταπίεση, την υποκρισία, τον αθεϊσμό , τον ελεύθερο έρωτα. Πάνω στη σκηνή ο Μολιέρος και ο Μπάτλερ του. Μιλάνε για τη σημασία της αντίστασης και για τη σπουδαιότητα του να δημιουργείς με τους ανθρώπους που επιλέγεις, μέσα από κείμενα και επιστολές που έγραψε ο ίδιος ο Μολιέρος ή κείμενα που γράφτηκαν γι’ αυτόν.

Τι υπάρχει στον κόσμο που να μην έχουμε διαφθείρει ακόμα; αναρωτιέται σε μία επιστολή του προς τον Λουδοβίκο τον 14ο. Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος μέσα από τα έργα του: τίποτα.

Ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ. – Ελληνικοί ΤΚΒ υπέρτιτλοι

Διερμηνέας: Ανδρονίκη Ξανθοπούλου

Ελληνικοί ΤΚΒ υπέρτιτλοι: Κερασία Μιχαλοπούλου

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 30/07/18

22:00 | ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ του Μάριου Ποντίκα

ΘΕΑΤΡΟ

Οι Εσωτερικές Ειδήσεις του Μάριου Ποντίκα είναι ένα «σπονδυλωτό έργο», άκρως ρεαλιστικό.

Σύντομες σκηνές εμπνευσμένες από την καθημερινότητα μας σατιρίζουν τον τύπο που διαμορφώθηκε ο σύγχρονος πολίτης. Με μεγάλη κοινωνική και πολιτική ευαισθησία καταφέρνουμε να αναλύσουμε το πρόβλημα από μέσα, εμείς για εμάς και όχι κάποιοι άλλοι για εμάς.Εικόνες γέλιου, απελπισίας και θλίψης συνθέτουν τις «Εσωτερικές Ειδήσεις». Η κοινωνία του χτες και του σήμερα σε πλαίσιο.

Ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ. – Ελληνικοί ΤΚΒ υπέρτιτλοι

Διερμηνέας: Ανδρονίκη Ξανθοπούλου

Ελληνικοί ΤΚΒ υπέρτιτλοι: Κερασία Μιχαλοπούλου

ΤΡΙΤΗ 31/07/18

21:15 Θερινές Προβολές – Ελληνικό Πανόραμα | Balkan Can Kino

Κινηματογράφος

Το Balkan Can Kino παρουσιάζει ένα ελληνικό πανόραμα σύγχρονων ταινιών μικρού μήκους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες ντοκιμαντέρ, μυθοπλασίας και πειραματικές, που φτιάχτηκαν από ανεξάρτητους κινηματογραφιστές τα τελευταία τρία χρόνια.

Όλες οι ταινίες συνοδεύονται από Ελληνικούς υπότιτλους.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 01/08/18

 19:30 | ΑΙΣΩΠΟΥ… ΦΙΛΟΙ | ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ

 

ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Είναι φίλοι αγαπημένοι, καρδιακοί, ανταγωνιστικοί, ωφελιμιστές… Είναι μια σύγχρονη ματιά στους μύθους του Αισώπου, στη ΝΕΑ διαδραστική παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος, με ζωντανή μουσική, δράση, θεατρικά παιχνίδια και ξεκαρδιστικά παθήματα!

Τα παιδιά γνωρίζουν τους ηθοποιούς αλλά και τα μουσικά όργανα, τραγουδούν και παίζουν μαζί, μπαίνουν στην ιστορία για να την αλλάξουν με τις ιδέες και τις σκέψεις τους. Μέσα από παιχνίδια διαπραγματεύονται φιλίες που κάπου, κάπως, κάτι φέρνουν κι από τις σχέσεις που ζουν στην πραγματική ζωή.

Ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ.

Διερμηνέας: Γιώργος Στάθης