Ατομική έκθεση  της Γλύπτριας – Κεραμίστριας Ντίνας Αναστασιάδου

Διάρκεια της έκθεσης: 5-20 Οκτωβρίου 2018

Η έκθεση αυτή μεταφέρει  μέσα από την κεραμική γλυπτική της καλλιτέχνιδας την αισθητική της αρχιτεκτονικής κουλτούρας  των οικισμάτων της αριστοκρατίας του 3ου-7ου αιώνα. Τα έργα παρουσιάζουν ιδιότυπη γεωμετρική ταυτότητα με σύγχρονη εκδοχή.

Μικροί  ΄΄αδριάντες΄΄ κυπρίνοι  σύμβολα μακροζωϊας  και ευημερίας  αποτελούν πόλο έλξης  για τον επισκέπτη της έκθεσης.

Τα γλυπτά κεραμικά άλογα είναι ενταγμένα στα Haniwa πήλινα γλυπτά  αντικείμενα λατρείας που τίμησαν  υψηλά πρόσωπα στην Ιαπωνία ενώ διατηρούν την σύγχρονη  άποψη τους.

Σχεδόν όλα  τα εκθεσιακά γλυπτά  κεραμικής  έχουν την σφραγίδα  της ιαπωνικής πατίνας ΄΄Ρακού΄΄  και  αποτελούν κρίκο αλυσίδας  των κεραμικών της Ιαπωνίας με αυτά της Ντίνας Αναστασιάδου.

 

‘Ωρες λειτουργίας της έκθεσης

Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00΄ – 15.00΄

Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή 18:30΄ – 20:30΄

Σάββατο & Κυριακή 10:30΄ – 13:30΄

 

Καλλιτεχνική Επιμέλεια Μάγδα Μυστικού – Καραγιαννιώτου

Δημοσιογράφος  – Εκπρόσωπος  Ε.Δ.Σ.Τ.Ε.  (Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος)

Η έκθεση  τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού Ελλάδας, της Ιαπωνικής Πρεσβείας και του Ελληνο-Ιαπωνικού Συνδέσμου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα υλοποιηθούν από την κα Αναστασιάδου δύο εργαστήρια με θέμα “ΟΡΙΓΚΑΜΙ ΣΕ ΠΗΛΟ”, στις 7 Οκτωβρίου για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών και στις 14 Οκτωβρίου για ενήλικες, ώρα 11.00′.

Διεύθυνση: Μελιδώνη 4-6, 105 53 Αθήνα, τηλέφωνο: 210-3318491/2, email: [email protected], facebook: Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής