5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Dark Romance + Edgar Allan Poe” σας περιμένουν στο Θέατρο Κνωσός για τη Δευτέρα 12/11/2018 στις 21:30.

Πείτε μας με ποιον θα θέλατε να μοιραστείτε την εμπειρία της παράστασης στα σχόλια κάνοντας παράλληλα #share το σύνδεσμο αυτό για να συμμετέχετε στον διαγωνισμό μας.

Οι συμμετοχές είναι ανοιχτές μέχρι το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια παράσταση φόρος τιμής στον Έντγκαρ Άλλαν Πόε, τον ποιητή της ομίχλης αλλά και στο κίνημα του Ρομαντισμού, όπως αυτό αναπτύχθηκε από τα τέλη του 18ου έως τα μέσα του 19ου αιώνα. Αυτό είναι το “Dark Romance + Edgar Allan Poe” για τις ανάγκες του οποίου πραγματοποιείται μια σύμπραξη τεχνών: Εικαστικά, μουσική, χορός, απαγγελία και θέατρο.
Κοινός τόπος, η έννοια της απώλειας. Των αγαπημένων αλλά και του νου, των συναισθημάτων, της πατρίδας, των σπιτιών, του ελέγχου, των ορίων…
Δύο άξονες-ένας στόχος
Ο Ρομαντισμός, ως αντίδραση στον ορθολογισμό, παραμέρισε τις έννοιες της απόλυτης αρμονίας και της τάξης για χάρη της προσωπικής δημιουργικής έκφρασης, του πάθους, του ενθουσιασμού και της ελευθερίας.Μια αντιπροσωπευτική ιδέα του κινήματος παρουσιάζεται στο project “Dark Romance + Edgar Allan Poe” μέσω εικαστικών έργων σε video art προβολή του Ζουάν Κούρτις με επιλογή των έργων από την Ιστορικό Τέχνης Δρ Μαρία Αθανασέκου.Ο λόγος και η ψυχοσύνθεση του Πόε σε άμεσο διάλογο με το εικαστικό σύμπαν που «χτίζει» η παράσταση, φτάνει στον θεατή με ποικίλους τρόπους: Μέσα από την κίνηση, το χορό, την απαγγελία και τη μουσική.

Υπεύθυνη για την επιλογή των κειμένων και της σκηνικής τους παρουσίασης, η Ξανθή Ταβουλαρέα, ενώ για το μουσικό κομμάτι ο Νίκος Μαϊντάς. Ο τελευταίος, έμπειρος μουσικός, έχει μελοποιήσει πολλούς ποιητές και εδώ καλείται για μια ακόμη μεγάλη πρόκληση.

Εάν θέλετε να δείτε το τρέιλερ της παράστασης κάντε κλικ ΕΔΩ


και το teaser ΕΔΩ

Ταυτότητα παράστασης

Dark Romance + Edgar Allan Poe

Κείμενα: Δρ Μαρία Αθανασέκου , Edgar Allan Pοe (μτφρ. Γιώργος Βαρθαλίτης)

Σκηνοθεσία: Ξανθή Ταβουλαρέα

Βοηθός σκηνοθέτη: Βαρβάρα Πεντζερίδου

Ξενάγηση στο κίνημα του ρομαντισμού – επιλογή έργων Τέχνης: Δρ. Μαρία Αθανασέκου

Video Art: Ζουάν Κούρτις

Φωτογράφος: Κωνσταντίνος Γρίβας

Σύνθεση – Ερμηνεία: Νίκος Μαϊντάς

Χορογράφος – Υπεύθυνος Κίνησης: Μαρίζα Βινιεράτου

Έντγκαρ Άλλαν Πόε: Ηλίας Γκογιάννος

Χορός-Performance: Ευγενία Σιγαλού

Απαγγελία: Ξανθή Ταβουλαρέα

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30 στο θέατρο Κνωσός (Πατησίων 195 και Κνωσού 11 Πλατεία Αμερικής).

Πρεμιέρα 6 Νοεμβρίου

Γενική είσοδος: 12€ /Προπώληση Viva.gr και στο ταμείο -Ανέργων – Φοιτητικό 10 € –
ΑΜΕΑ: δωρεάν

Λίγα λόγια για τους βασικούς συντελεστές

Ξανθή Ταβουλαρέα
Ηθοποιός, σκηνοθέτης και ιδρύτρια του Θεατρικού Σωματείου Ρέον Θέατρο και Συνεργάτης στο Ανοιχτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης. Ενδεικτικά, κάποιες παραστάσεις της που βασίστηκαν σε ιδέες ή βιβλία: Ο Μαγικός Αυλός – Μότσαρτ Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα – Χ.Κρ. Άντερσεν
Η ώρα του Διαβόλου – Φερν. Πεσσόα Η Μαγεμένη Ψυχή – Ρομ.Ρολλάν.

Μαρία Αθανασέκου
Ιστορικός Τέχνης, απόφοιτη της Φιλοσοφικής Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, διδάκτωρ της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ. Διδάσκει στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Frederick και είναι ΣΕΠ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Νίκος Μαϊντάς
Μουσικός, τραγουδιστής, μελοποιός. Έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με τους Magic de Spell. Ενδεικτικά τραγούδια ή δουλειές αυτής της περιόδου είναι οι «Διακοπές στο Σαράγιεβο», «Νίψον Ανομήματα Μη Μόναν ‘Οψιν», «Εμένα οι Φίλοι μου» , «Ο Λύκος της ψυχής μου», «Η Όλγα» κλπ. Πλέον, ακολουθεί τη δική του προσωπική πορεία.

Βάσω Σωτηρίου
We will Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία
Νάντια Γιαννούλη
Προβολή & Επικοινωνία