“ως μια ενεργή άσκηση πάνω στην αντιληπτική προσέγγιση των εικαστικών, όπου 5 ετερόκλητες μορφοπλαστικές τακτικές, συγκλίνουν σε δυναμικά πεδία προτάσεων για την ιδιοπροσωπική μας εξέλιξη”.
Εικαστική έκΘΕΣΗ του Βασίλη Φιορεντζάκη
EOS Gallery
15 Νοεμβρίου – 01 Δεκεμβρίου 2018
Εγκαίνια: Πέμπτη 15/11/2018 (20:00 – 23:00)
Η έκΘΕΣΗ “Η ΑλήΘεια είΝαι κορνΙΖα” δηλώνει την πρόθεση επαναπροσδιορισμού της καθολικής πλέον επιβολής του πλαισίου έναντι του περιεχομένου. 

Συνίσταται στην “τοποθέτηση” αντιληπτικών συστημάτων που αλληλεπιδρούν εκκινώντας σειρά συνάψεων μεταξύ διαφορικών εικαστικών τακτικών:
κατασκευές
μελάνια > μονοκονδυλιές > Διπλώματα
μΠλεξίματα
polaroid > φώτο – τυπώματα
ανεκπλήρωτα stencil

Χωρίς να ιεραρχούνται ως παραθετικές αυτοτελείς θέσεις 
αλλά ως εν δυνάμει αυτόνομες καταστάσεις που συντονίζονται, αναπτύσσουν διαρκή κινητικότητα καθώς εξελίσσονται διαδραστικά.
Η μορφολογία των έργων σχετίζει το υλικό που τα συνιστά, με την συνθήκη χρονισμού της διαδικασίας πραγματοποίησής τους. Αφήνοντας επιτελεστικά ίχνη, συγκροτούν ένα έργο – ημερολόγιο
παραμετροποιήσεων.

Τα πρωτογενή χαρακτηριστικά του πλαισίου μορφοποίησης των έργων, εντοπίζουν περισσότερο την “κινησιολογία” παραγωγής τους ως ιστορικό τέλεσης, παρά το αισθητικό τους ύφος. 
Προτείνοντας “αντιληπτικές συνθήκες” μέσω των ετερόκλητων αυτών “δηλώσεων” – “τακτικών”, υλοποιείται ένα είδος οργανικής ανάπτυξης του αισθητικού πεδίου. 

Η διαδραστική ανάπτυξ
η των εικαστικών αυτών τακτικών, ενισχύεται στο πλαίσιο της διδακτικής της τέχνης ως ενεργητική άσκηση αναζήτησης αρχετυπικών αξιών, τροφοδοτώντας παράλληλα τις ιδιοπροσωπικές πολυτροπικές αναγνώσεις που προτείνει η έκθεση.
Έτσι αναπτύσσονται ταυτόχρονα δυναμικά πεδία, που επιβεβαιώνουν θεωρητικά σχήματα σύνδεσης της αντιληπτικής των εικαστικών, με ένα ευρύ φάσμα επιστημών που αφορούν τον άνθρωπο και την κοινωνία του.