ΦΙΝΑΛΕ

Δείτε ποιες ταινίες μπορείτε να παρακολουθήσετε την Τετάρτη 10/4/2019 στα πλαίσια του Γαλλόφωνου Φεστιβάλ

Γιορτάζοντας τα 20α του γενέθλιά του, το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ολοκληρώνεται σήμερα στην Αθήνα με μερικές ακόμα γαλλικές και γαλλόφωνες παραγωγές.

Δείτε το πρόγραμμα!

ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΟΙΩΝΟΣ

Αφού έχασαν το εστιατόριο τους στην πρωτεύουσα, η Fatma και ο σύζυγός της Ibrahim αναγκάζονται να αναλάβουν ένα άλλο εστιατόριο, χαμένο κάπου στην έρημο. Μέσα στον αμμώδη αυτό κόσμο, συναντούν τον Mokhtar, έναν Μάγο, έμπορο ονείρων. Ισχυρίζεται πως είναι ικανός να ξεθάψει θησαυρούς που είναι κρυμμένοι στη γη εδώ και αιώνες και να βοηθήσει τη Fatma να γεννήσει, αγγίζοντας έτσι τη πιο ευαίσθητη χορδή του νεαρού ζευγαριού.

Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Τυνησίας.

Προβολές

10 Απρ
18:00
IFG Auditorium
Χώρα:
Τυνησία
https://www.youtube.com/watch?v=La9w0A25qzs

FUNAN

  1. Η επιβίωση της Chou, μιας νεαρής μητέρας από την Καμπότζη, κατά τη διάρκεια της επανάστασης των Ερυθρών Χμερ, και ο αγώνας της να βρει τον τετράχρονο γιο της που της άρπαξε βίαια το καθεστώς.

Προβολές

10 Απρ

18:15

ΑΣΤΟΡ

Χώρα:

Γαλλία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο

ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΙΚ

Σε μια βιβλιοθήκη στην καρδιά της Βρετάνης, μια νεαρή εκδότρια ανακαλύπτει ένα εξαιρετικής αξίας χειρόγραφο το οποίο και δημοσιεύει αμέσως. Το μυθιστόρημα γίνεται best seller. Όμως, ο συγγραφέας του, Henri Pick, ένας πιτσαδόρος από τη Βρετάνη, που έχει πεθάνει πριν δύο χρόνια, φαντάζει αδύνατο να είχε γράψει κάτι άλλο πέρα από λίστες για ψώνια, σύμφωνα με τη χήρα του. Πεπεισμένος ότι πρόκειται για απάτη, ένας διάσημος κριτικός λογοτεχνίας αποφασίζει να κάνει μια έρευνα…

Ταινία λήξης | Μόνο με πρόσκληση

Προβολές

10 Απρ
19:30
ΔΑΝΑΟΣ 1
Χώρα:
Γαλλία
Έτος:
2019
Σκηνοθεσία:
Rémi Bezançon
Σενάριο:
Vanessa Portal, Rémi Bezançon, David Foenkinos (βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του)
Ηθοποιοί:
Fabrice Luchini, Camille Cottin, Alice Isaa
Παραγωγή:
Mandarin Production, Gaumont
Διανομή στην Ελλάδα:
Feelgood

Η ΑΠΙΘΑΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ CHEVAL

Στα τέλη του 19ου αιώνα, ο Joseph Ferdinand Cheval είναι ένας απλός Ταχυδρόμος που κάθε μέρα διατρέχει την επαρχία της Drôme, από χωριό σε χωριό. Μοναχικός, αναστατώνεται όταν γνωρίζει τη γυναίκα της ζωής του, την Philomène. Από την ένωση τους, γεννιέται η Alice. Για την κόρη του, που αγαπά όσο τίποτα άλλο στον κόσμο, αυτός ο απλός κατά τα άλλα άνθρωπος βάζει ένα τρελό στοίχημα: να της χτίσει με τα ίδια του τα χέρια, ένα απίστευτο παλάτι, «Το Ιδανικό Παλάτι».

Προβολές

10 Απρ
20:00
ΑΣΤΟΡ
Χώρα:
Γαλλία
Έτος:
2019
https://www.youtube.com/watch?v=xAskzATgODc

ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

H εικοσιτετράχρονη Charlie ονειρεύεται να γίνει καλλιτέχνης και αγωνίζεται να τα φέρει βόλτα. Όταν ο αδερφός της Vincent τη συναντά ύστερα από δώδεκα χρόνια απουσίας, όλα ανατρέπονται. Σε ένα κόσμο που δεν του είναι πλέον γνώριμος, καλείται να μάθει τα πάντα από την αρχή. Η Charlie είναι πρόθυμη να τον βοηθήσει, όμως ο ανεξέλεγκτος ενίοτε θυμός του Vincent μπορεί, άθελά του, να τα καταστρέψει όλα.

Προβολές

10 Απρ
20:00
IFG Auditorium
Χώρα:
Γαλλία
Έτος:
2019
Σκηνοθεσία:
Nathan Ambrosioni
Σενάριο:
Nathan Ambrosioni
Ηθοποιοί:
Noémie Merlant, Guillaume Gouix, Sébastien Houbani
Παραγωγή:
Sensito Films
Παγκόσμια εκμετάλλευση:

ΚΑΙ Ο ΧΟΡΟΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ

Ο Julien νιώθει συνεχώς ότι τον παρακολουθούν, γεγονός που κάνει τη γυναίκα του Lucie να αγανακτεί. Ο γιος τους, Alex, μαθαίνει πως άφησε έγκυο τη Eva, μαθήτρια λυκείου. Η Véro, μητέρα της Eva, που περνάει δύσκολα, αναρωτιέται πως θα καταφέρει να μεγαλώσει το παιδί που θα γεννηθεί. Η Elizabeth, με το σύζυγό της να έχει γίνει καπνός, παρακολουθεί τις έρευνες που γίνονται στο σπίτι της. Η Serena, ερω-μένη του Julien, καταλαβαίνει πως ο τελευταίος της λέει ψέματα. Ο Loïc, ο μεγαλύτερος γιος της Véro, είναι ο μόνος που στέκεται βράχος, …περίπου.

Προβολές

10 Απρ
22:00
IFG Auditorium
Χώρα:
Γαλλία
Έτος:
2018
Σκηνοθεσία:
Michel Blanc
Σενάριο:
Michel Blanc (βασισμένο στους χαρακτήρες του Joseph Connolly)
Ηθοποιοί:
Karin Viard, Carole Bouquet, Charlotte Rampling
Παραγωγή:
Les Films du 24
Παγκόσμια εκμετάλλευση:
Gaumont

ΟΙ ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Margot, Jérémy, Salomé, César, Sonia…Είναι όλοι μεταξύ δεκαοχτώ και πενήντα ετών. Όλα τους χωρίζουν, εκτός από την επιτακτική ανάγκη να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους και να αποκαταστήσουν τη σχέση με τον διπλανό τους, που ο εθισμός κατέστρεψε. Αλληλέγγυοι, μοιράζονται τις ίδιες αρχές, την εντιμότητα, την αυθεντικότητα, την ειλικρίνεια, την ανθρωπιά.

Προβολές

10 Απρ
22:00
ΑΣΤΟΡ
Χώρα:
Γαλλία
Έτος:
2019
Σκηνοθεσία:
Fabienne Godet
Σενάριο:
Fabienne Godet, Julie Moulier
Ηθοποιοί:
Julie Moulier, Johan Libéreau, Zoé Héran
Παραγωγή:
Le Bureau
Παγκόσμια εκμετάλλευση:
The Bureau Sales

`

Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ

Ο Hakim και η Latifa ζουν στη γαλλική επαρχία της Jura μαζί με τη δεκατετράχρονη κόρη τους Nedjma. Η μεγαλύτερη τους κόρη, Leïla, έφυγε για σπουδές κομμωτικής στο Παρίσι. Τρεις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, η Leïla ειδοποιεί τους δικούς της πως δε θα μπορέσει να είναι μαζί τους στις γιορτές, επικαλούμενη φόρτο εργασίας. Ο Hakim και η Nedjma αποφασίζουν να πάνε στο Παρίσι να τη βρουν. Σε μια νύχτα αλλεπάλληλων εκπλήξεων, ανακαλύπτουν την αληθινή ζωή της Leïla…

Προβολές

10 Απρ
22:15
ΔΑΝΑΟΣ 1
Χώρα:
Γαλλία
Έτος:
2018
Σκηνοθεσία:
Naidra Ayadi
Σενάριο:
Naidra Ayadi, Bernard Clavel (βασισμένο στο μυθηστόρημα του: “Le voyage du père”)
Ηθοποιοί:
Roschdy Zem, Natacha Krief, Darina Al Joundi
Παραγωγή:
Nolita Cinema, Ardimages
Παγκόσμια εκμετάλλευση:
WTFilms