Μια φαντασμαγορική έκθεση εγκαινιάστηκε στη Βόννη της Γερμανίας, με θέμα τον Michael Jackson. Παρά τις δριμύτατες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, που βαραίνουν τον βασιλιά της pop, μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», η έκθεση είναι έτοιμη να υποδεχτεί το κοινό.

Ορισμένοι ραδιοφωνικοί σταθμοί των ΗΠΑ και της Βρετανίας, έχουν αποκλείσει από τις λίστες μουσικής τα τραγούδια του μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, στο οποίο ο Γουέιντ Ρόμπσον και ο Τζέιμς Σέιφτσακ, ισχυρίζονται ότι ο Τζάκσοςν τους κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν παιδιά.

Η έκθεση με τίτλο «On the wall», φιλοξενείται στο Bundeskuntshalle στη Βόνη, μετά από μία σύντομη στάση στο Λονδίνο. Ο επιμελητής, Νίκολας Κάλιναν τονίζει ότι η έκθεση έχει σχεδιαστεί πολύ καιρό πριν από την προβολή του ντοκιμαντέρ στο HBO.

Μεταξύ των έργων τέχνης που παρουσιάζονται, ξεχωρίζει η εικόνα του Ντέιβ ΛαΣαπέλ που δείχνει τον άψυχο Μάικλ Τζάκσον να βρίσκεται στα χέρια του Ιησού. Ένας άλλος πίνακας που μονοπωλεί το ενδιαφέρον, τον δείχνει σε πόζα ισχύος καθώς ιππεύει ένα άλογο, με χερουβείμ να τον ακολουθούν.

Ο επιμελητής της έκθεσης, δήλωσε στο ΑΡ ότι «δεν ήταν ποτέ πανηγυρική». «Αφορά την πολυπλοκότητα του Μάικλ Τζάκσον, πως σημαίνει πολλά διαφορετικά πράγματα σε πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους».

Πηγή: Allesgr.de