Ένας καθηγητής από τη Γερμανία, συγκέντρωσε τα παγκόσμια βλέμματα στο Πανεπιστήμιο Θετικών Επιστημών του Τσαϊμπερίκεν, αφού έβαψε ένα αστεροσκοπείο και πλέον μοιάζει με robot R2D2 του Star Wars.

Ο Hubert Zitt, ένας καθηγητής ηλεκτρολογίας, είναι πασίγνωστος για τις διαλέξεις του, οι οποίες έχουν άρωμα επιστημονικής φαντασίας. Για ολόκληρες δεκαετίες, ο Zitt, πραγματεύεται το κατά πόσο η πραγματικότητα, μπορεί να συναντήσει την επιστημονική φαντασία.

Μονοπώλησε το παγκόσμιο ενδιαφέρον, συζητώντας για τις δυνατότητες της τεχνολογίας αναφορικά με την ακτινοβολία, στο μάθημά του: «Η φυσική του Star Trek», σε πανεπιστήμια και ημερίδες σε όλο τον κόσμο.

Στην προσπάθειά του να δώσει μία γεύση επιστημονικής φαντασίας στο αστεροσκοπείο και σε συνεργασία με μία ομάδα που βάφει – τον πατέρα του και πολλούς από τους μαθητές του, προχώρησε σε μία ριζική αλλαγή στο εξωτερικό μέρος του αστεροσκοπείου. Παρά το ότι η αλλαγή ολοκληρώθηκε τέλη του 2018, τον πρώτο καιρό έγινε viral μόνο στα Αμερικάνικα μέσα.

Ο ηθοποιός του Star Wars, Mark Hamill, εξέφρασε δημόσια τον θαυμασμό του για τον καθηγητή μέσω twitter, δίνοντάς του συγχαρητήρια για το γεγονός ότι έδωσε αυτό το υπέροχο παράδειγμα επιστήμης – πολιτισμού.

 

 

Πηγή:

allesgr.de