31 Δεκεμβρίου 1958, παραμονες της Κουβανικής Επανάστασης. Ένας σπάνιος πίνακας εξαφανίζεται από το σπίτι μιας όμορφης πλουσιας χήρας στην Αβάνα. Η σχέση μεταξύ τους εν μέσω της έρευνας και άλλων γεγονότων, απόκαλύπτει σιγά-σιγά την ιστορια τόσο του σπιτιού όσο και της ίδιας της οικογένειας. Η άφιξη των γενειοφόρων απαναστατών στην Αβάνα, αλλάζει την μοίρα όλων.

 Μια συναρπαστική ταινία από τον σκηνοθέτη Arturo Santana. Παίζοντας με το χρώμα και την κινηματογραφία για να απεικονίσει κάθε κεφάλαιο της ζωής της Margot, από το 1918 έως το 1959, αυτή η εντυπωσιακή ταινία καταγράφει διαφορετικές εποχές της ιστορίας της Αβάνας με συναρπαστικό τρόπο.

 Εκτός από την επιτυχημένη καριέρα του ως σκηνοθέτης μουσικών βίντεο (όπου συνεργάζεται με διάσημους καλλιτέχνες όπως ο Pablo Milanés, η Omara Portuondo και ομάδες όπως η Buena Fé, η Los Van Van, η Compay Segundo, η Septeto Santiaguero και η Gente de Zona),  τα ντοκιμαντέρ (Robinson, Una crónica con Carlos Varela και A la sombra de un león, Músicos cubanos le cantan a Joaquín Sabina) και μικρού μήκους ταινίες μυθοπλασίας, συμπεριλαμβανομένης της La Forastera, σε συνεργασία με την παραγωγική εταιρεία Gibaras, που κυκλοφόρησε το 2012, ο κουβάνος σκηνοθέτης παρουσιάζει την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, που από την αρχή αποδίδει ειλικρινή αφιέρωμα στην ιστορία του κινηματογράφου, ενώ διασχίζει ποικίλα είδη. Αν και η ταινία είναι προφανώς neo-noir, γεφυρώνει και άλλα κινηματογραφικά είδη , όπως μελόδραμα, μουσικων και αθλητικών ταινιών, μεταξύ άλλων.

  Ο Arturo Santana μας παρουσιάζει την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία , μετά από μία σημαντική πορεία στα μουσικά δρώμενα της Κούβας όπου επί σειρά ετών συνεργάστηκε με μεγάλους μουσικούς της Κούβας επενδύοντας με εικόνες τη μαγευτική της μουσική.  Γνωστος, επίσης, τόσο για τα ντοκιμαντερ του όσο και για τις μικρού μήκους ταινιές του.

Από το 1996, όπου ξεκίνησε η ιδέα της ταινίας,  ολοκληρώθηκε το 2015, αλλά παρέμεινε ένα νοσταλγικο ρετρό φιλμ, γεμάτο μουσική, όμορφες εικόνες και με τη μοναδική ματιά του σκηνοθέτη, για την οποία είναι γνωστός,  όπου είναι εμφανέστατη σε κάθε πλάνο.