“Crossovers”

by Toubanaki Music Projects

 

Σταυρός του Νότου Club

Η world jazz βοκαλίστρια και performer Αγγελική Τουμπανάκη επιστρέφει για τρίτη χρονιά στην αγαπημένη της σκηνή Σταυρός του Νότου Club, για να παρουσιάσει με τους σπουδαίους συνεργάτες της, το πολυσυλλεκτικό, «Crossovers: από την παράδοση στη σύγχρονη φόρμα», τις Πέμπτες 19, 26 Δεκεμβρίου & 2 Ιανουαρίου.

Για τρεις μοναδικές βραδιές, η Αγγελική μάς προσκαλεί στον Σταυρό του Νότου Club, για να ενωθούμε και να αφεθούμε στα τραγούδια του κόσμου και της καρδιάς μας. Καταθέτει απλόχερα το πάθος της για τον αυτοσχεδιασμό και μας κάνει μέρος στο αυθόρμητο μουσικό παιχνίδι της, και ποτέ δεν είναι το ίδιο!

Επί σκηνής, καταξιωμένοι μουσικοί της παραδοσιακής και τζαζ σκηνής δημιουργούν, συνομιλούν, δομούν τη στιγμή αβίαστα, πέρα από σύνορα και νόρμες.

Ένα εκρηκτικό μουσικό κράμα· σκοποί των Βαλκανίων, μελωδίες της Μεσογείου και της Ανατολίας αναμειγνύονται με σύγχρονη αρμονία, crossover αυτοσχεδιασμούς και βοκαλισμούς. Ένα πολυδιάστατο ηχητικό περιβάλλον· τραγούδια ορόσημα της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής ενορχηστρώνονται ευρηματικά με φυσικούς και ηλεκτρονικούς ήχους, λούπες και πολυφωνίες.

Παράλληλα, στις παραστάσεις αυτές θα ακουστούν πρωτότυπες συνθέσεις από το world jazz δίσκο “Toubanaki & the Buzz Bastardz” (2015), ο οποίος απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και χαρακτηρίστηκε ως «ένας από τους καλύτερους της χρονιάς».

Η Αγγελική Τουμπανάκη από το 2003 συλλέγει ήχους, ερευνά, ονειρεύεται και δημιουργεί μουσικές κολεκτίβες. Μαζί με εκλεκτούς μουσικούς-φίλους, διασταυρώνουν ήχους, συναισθήματα, βιώματα, με στόχο την ελευθερία και την ομαδική μουσική έκφραση.

Το «Toubanaki Music Projects_Crossovers» είναι μια ανοικτή «αγκαλιά», μια ξέφρενη γιορτή συναισθημάτων, ένα ταξίδι στον χρόνο, στους τόπους και τον μαγικό παλμό των μουσικών του κόσμου!

 

Συντελεστές

 

Αγγελική Τουμπανάκη: φωνή, loops, Fx

Παντελής Στόικος: τρομπέτα, καβάλ, συνθέσεις

Δημήτρης Τσάκας: άλτο, σοπράνο σαξόφωνο
Βασίλης Κετεντζόγλου: κιθάρα, συνθέσεις

Απόστολος Καλτσάς: μπάσο, loops

Πέτρος Κούρτης: multipercussion set
Ηλίας Δουμάνης: τύμπανα, pads, music design programming

 

+ Απρόσμενοι καλεσμένοι_Αγαπημένοι Φίλοι

 

Συνεργάτες

Ηχοληψία: Σωτήρης Παπάκος

Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιάννης Μπράτσης

 

 

Ώρα έναρξης: 21:30

Είσοδος: 14 ευρώ με μπύρα ή κρασί

 

Σταυρός του Νότου Club

Φραντζή & Θαρύπου 35 Ν. Κόσμος

Τηλ. 210 9226975

Σχετικά links

Toubanaki Music Projects”, Atticart_Αφιέρωμα στη Μουσική Σκηνή,

Toubanaki & the Buzz Bastardz – ΕΡΤ (SummERTime Festival)

Συνδέσεις – Φάτα Μοργκάνα

 Ederlezi – Στην υγειά μας

 Djelem, djelem – Στην υγειά μας

   Πεχλιβάνης-Αγγελική Τουμπανάκη & Terra Voce (Παλαιό Φάληρο) 2018 

   Drums & Voice Jazztronika Duet, Μουσείο Μπενάκη (2019),  

 

Αγγελική Τουμπανάκη _CV

Βοκαλίστρια, performer, επιστήμονας, παραγωγός, Sound experimentalist, καθηγήτρια φωνής. aggelikitoubanaki.com

 

Η Αγγελική Τουμπανάκη θεωρεί την ανθρώπινη φωνή ως το εκφραστικότερο και πλουσιότερο σε αποχρώσεις μουσικό όργανο. Με τη φωνή αυτοσχεδιάζει, πειραματίζεται, εκφράζεται και επικοινωνεί, προωθώντας την καλλιτεχνική έκφραση πέρα από κλισέ και νόρμες. Η προσέγγισή της στην τέχνη είναι σε διαλεκτική και συνθετική σχέση με τις παραστατικές/οπτικοακουστικές τέχνες και την εικαστική δημιουργία. Με αφετηρία την εκπαίδευσή της στην τζαζ μουσική και με την έρευνα και συλλογή παραδοσιακών ήχων, ρυθμών, μουσικών ιδιωμάτων και φωνημάτων δημιουργεί το προσωπικό της ερμηνευτικό και ενορχηστρωτικό στίγμα.

Παράλληλα με τις μουσικές της σπουδές ολοκλήρωσε έναν πολυετή κύκλο επιστημονικής έρευνας –είναι αριστούχος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στη Μοριακή Βιολογία. Ανάμεσα στα δύο πεδία επέλεξε την τέχνη και έχει αφιερωθεί αποκλειστικά στη μουσική και το τραγούδι, ερευνώντας εννοιολογικά και βιωματικά τις δυνατότητες της ανθρώπινης φωνής.

Από το 2005, είναι δημιουργός, παραγωγός και lead vocalist μιας σειράς διαφορετικών μουσικών projects με Contemporary Vocal Jazz και World Jazz μουσική θεματολογία («Toubanaki & the Buzz Bastardz», «Jazz Plus», «Ουλαλούμ», «Συνδέσεις»), τα οποία παρουσιάζει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το 2006 ξεκίνησε να ερευνά τις «εκτεταμένες (extended) φωνητικές τεχνικές» και να πειραματίζεται με το looping. Από το 2014 ασχολείται με την ενορχηστρωτική μίξη του φυσικού και του ηλεκτρονικού ήχου με αφορμή τη δημιουργία του πρωτοποριακού project «Drums Voice Jazztronica Duet» με τον ντράμερ Ηλία Δουμάνη.

Η Αγγελική διδάσκει «Τεχνική της φωνής» και  «Jazz Αυτοσχεδιασμό» στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, Φωνητική Προετοιμασία για performers και ηθοποιούς με βάση την μέθοδο «MUSA» (Musical System of Acting). Επιπλέον παραδίδει σεμινάρια με θέμα «Ο πολυδιάστατος ρόλος της Φωνής» και «Φωνητικός Αυτοχεδιασμός»», προσκαλώντας εκλεκτούς καλεσμένους από το εξωτερικό (Christiane Karam, Jay Clayton κ.ά.). Διοργανώνει επίσης «Φωνητικούς Κύκλους» (Circle Singing), όπως διδάχτηκε από τον Bobby McFerrin, τη Rhiannon και τον Bob Stollof στην Νέα Υόρκη, χρησιμοποιώντας τους ως μέσο μουσικής εκπαίδευσης και ανθρώπινης επικοινωνίας. Είναι μέλος της «Διεπιστημονικής Ομάδας Φωνής», με σκοπό τον σχεδιασμό θεραπείας και την αποκατάσταση ασθενών με φωνητικές διαταραχές. Ανήκει στην ομάδα των εκπαιδευτών του Αrtventure Camp – ένα εναλλακτικό καλλιτεχνικό camp (Χρυσό Βραβείο Τουρισμού 2019 στην κατηγορία Βιωματικός Τουρισμός).

Συμμετέχει στις μουσικές δράσεις που διοργανώνει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στις Γυναικείες Φυλακές της Θήβας, σε συνεργασία με το Δίκτυο Στήριξης Φυλακισμένων και αποφυλακισμένων γυναικών.  Είναι μέλος της ανθρωπιστικής πρωτοβουλίας “Kalesma project”, σε συνεργασία με τον διεθνούς φήμης μουσικό Βασίλη Κώστα, με στόχο την ετήσια μουσική εκπαίδευση των παιδιών της «Κιβωτού του κόσμου».

 

Toubanaki YouTube Channel

Facebook Page/ToubanakiMusicProjects

 

19 & 26 Δεκεμβρίου 2019, 2 Ιανουαρίου 2020